Blu ray/HD DVD a archiwizacja
Aha dzięki za informacje :) na alledrogo.pl juz znalazłem takie śledzie:)
Re: Blu ray/HD DVD a archiwizacja
...Dobrze ze az tak duzych sesji jeszcze nie mam zeby m musial wypalac DVD przez cala dobe
3xDVD zazwyczaj wystarczy...
Ale fakt faktem jak sie zacznie kalkulowac to kupno twardego dysku wychodzi o wiele lepiej...
Dzieki za info......
przede wszystkim pod względem trwałości i czasu. Sam ostatnio kupiłem 1TB do backupów
Pozdro
Groover

Ale fakt faktem jak sie zacznie kalkulowac to kupno twardego dysku wychodzi o wiele lepiej...
Dzieki za info......
przede wszystkim pod względem trwałości i czasu. Sam ostatnio kupiłem 1TB do backupów
Pozdro
Groover
nowe portale:
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
www.PortalStudyjny.pl, www.PortalKlawiszowy.pl, www.PortalGitarowy.pl
Ja robię kopię na dysku zewnętrznym USB i na DVD. Płyty leżą grograficznie gdzie indziej niż dysk. Myślę, że równie dobrym rozwiązaniem jest robienie kopii na dwóch dyskach USB, jeśli leżą większą część czasu niepodłączone to niewiele im grozi. Jednak nurtuje mnie jedna rzecz, pododbno współczesne dyski same skanują swoją powierzchnię i przenoszą dane ze słabo czytanych sektorów w inne miejsca automatycznie. Wiąże się to z dużą gęstością zapisu i niejednorodnością nośnika. Jeśli tak jest to co z dyskiem, który z braku pracy nie "skanuje się"?
...Aha dzięki za informacje :) na alledrogo.pl juz znalazłem takie śledzie:) ...
pamietaj ze jeszcze zasilanie trzeba podprowadzic - gigabyte daje takie sledzie na ktorych jest molex i masz dwa kable - sata->esata i molex->zasilanie sata
pamietaj ze jeszcze zasilanie trzeba podprowadzic - gigabyte daje takie sledzie na ktorych jest molex i masz dwa kable - sata->esata i molex->zasilanie sata