USE|Audio Plugiator

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
KAFEL
Re: USE|Audio Plugiator

Post autor: KAFEL » sobota 19 wrz 2009, 22:36

...Mam pytanie do redakcji- czy nadal jest możliwe korzystanie TYLKO z jednego pluginu naraz?... 

Nie jestem redakcją ale odpowiem...

Jak to nadal ? Przecież architektura tego urządzenia (plus ograniczona moc DSP) pozwala jedynie na korzystanie z jednego pluginu na raz. Fizyczną niemożliwością to jest {#nie} i żaden software tego nie zmieni.

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » niedziela 20 wrz 2009, 02:31

Już zdążyłem tego sam poszukać, więc przepraszam za bzdurne pytanie. W zamian za nie mam już bardziej konkretny problem. Ściągnąłem wtyczki VSTI będące edytorami poszczególnych pluginów i załadowałem je do FL Studio. Próbuję cokolwiek wrzucić, a tu... Cisza. Niestety nie mam bladego pojęcia o zabawie z MIDI, a w manualu pisze tylko i wyłącznie o przykładzie na Cubase (a jak wiadomo, Cubase i FL się "NIECO" różnią).
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
psysutra

Post autor: psysutra » piątek 02 kwie 2010, 15:04

Podbijam temat.

Napisałem maila do UseAudio i dostałem taką odpowiedź (ang.)

Dear User,
The plugiator VSTi are fully compatible with Steinberg
Cubase and Nuendo, as well as Ableton live and other advanced DAWs. All
these softwares support VSTi shell. Unfortunately, Fruity Loops does not
support this technology, hence the problem you are facing. Do sequence
all your loops in fruity loops studio and then bounce them as audio.
Then import all the tracks in Cubase or Nuendo and then sequence the
plugiator tracks. Then Mix and Master them in Cubase or Nuendo. You need
a sophisticated DAW to mix and master anyway. Hope this helps.

Best Regards,

Tech Support

Po tym mailu mam kompletną pustkę w bani. Telefon do Audiostacji za to przerósł moje oczekiwania- jegomość, z którym rozmawiałem nie dość, iż dawał mi do zrozumienia że w jego mniemaniu FL Studio to nic niewarte dziadostwo, to jeszcze ponadto chciał mi wcisnąć najnowsze Samplitude.

Redakcja ma może jakieś info (albo użytkownik plugiatora) jak można korzystać z edytorów do poszczególnych wtyczek poprzez FL Studio? Zadziałałoby tutaj kombinowanie z The Bridge?
Stay Psychedelic People!

Awatar użytkownika
MaciejB

Post autor: MaciejB » piątek 02 kwie 2010, 17:56

Po tym mailu mam kompletną pustkę w bani. Telefon do Audiostacji za to przerósł moje oczekiwania- jegomość, z którym rozmawiałem nie dość, iż dawał mi do zrozumienia że w jego mniemaniu FL Studio to nic niewarte dziadostwo, to jeszcze ponadto chciał mi wcisnąć najnowsze Samplitude.

Redakcja ma może jakieś info (albo użytkownik plugiatora) jak można korzystać z edytorów do poszczególnych wtyczek poprzez FL Studio? Zadziałałoby tutaj kombinowanie z The Bridge?...

Plugiator nie jest w stanie działać pod FL, nic nie da odpalanie go przez The Bridge, ani inną wtyczkę, poprostu to i tak nie jest obsługiwane przez silnik FL. Co do FL to osobiście podzielam jego zdanie FL to zabawka w porównaniu do Samplitude, nie wciskał a polecał chyba jeden z najbardziej rozbudowanych programów typu DAW... 

Muzyk, realizator dźwięku, VJ

andrzej887

Post autor: andrzej887 » piątek 02 kwie 2010, 18:19

Wtyczka vsti musi niejako znależć plugiatora poprzez usb , tak jak robi to edytor . Nie mam już niestety plugiatora i nie mam możliwości dokładnie sprawdzić w czym rzecz .Pozdrawiam .

ODPOWIEDZ