iMac - czy warto?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: iMac - czy warto?

Post autor: Zbynia » poniedziałek 06 paź 2008, 00:45

jest z tym zakretka - nie dziala to tak prosto jak w pc - najlepiej zeby niepotrzebnie nie kombinowac(juz nawet zapomnialem jak to ustawic) odpalic jakis program muzyczny i dac monitorowanie - chocby garadge band

Zbynia

Post autor: Zbynia » poniedziałek 06 paź 2008, 10:32

co do kompa to najpierw wybierz program potem platforme - ja bym inwestowal w pc - taniej i prosciej rozbudowac w razie co

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » poniedziałek 06 paź 2008, 11:36

...Mój kolega stary PC-towiec kupił sobie IMaca i ma być może banalny problem.
Otóż gdy podłącza klawisz do karty komputera to nie ma odsłuchu tego co gra. A sygnał wchodzi do kompa.
W windowskie wszedł by w mikser karty i po prostu zrobił głośniej, ale tutaj nie potrafi.

Czy ktoś będzie tak uprzejmy i wyjaśni co zrobić by kolega słyszał sie na głośnikach Imaca?
System to Mac osx leopard....
Pewnie jak w kazdym maku,system preference-> audio> input>line in i powinno dzialac,nie wiem jak w LEO po polsku nazwali te funkcje...natomiast co do iMaca,wydaje mi sie patrzac na dane techniczne,ze iMac ma duzo wyzsza wydajnosc niz MBPro,taki D2C 3.0 cisnie chyba zawodowo a magistrala FSB jest ponad 1G wiec prawie dwa razy szybsza niz w laptopach Apple.iMac to jest cos pomiedzy PowerMac a MBPro.Cena w stosunku do wydajnosci i wielkosci wyswietlacza na pewno jest lepsza niz w MBP.
[addsig]

Awatar użytkownika
blanko

Post autor: blanko » poniedziałek 06 paź 2008, 20:45

Wyobraźcie sobie odpalonego Kontakt 3, Battery 3, kilka instancji Massive, Reaktor 5 do tego wtyczki. Czy G5 Dual 1,8 GHz to wszystko uciągnie (?).

Już sobie wyobraziłem :) Mój Athlon 4000+ uciągnął bez problemów na Cubase SX3 2xTrylogy, 2xAtmosphere, Battery2, Stylus RMX, 3xMinimoog, FM8 i wiele innych słabszch typu Waldorf oraz ogrom wtyczek i efektów... Czy G5 Dual 1.8 jest duzo słabszy od mojego? Wydaje mi się że nie, że jest wręcz odwrotnie :) A poza tym... mam pytanie. Dlaczego kazdy poleca Panu na samym początku, G5 skoro iMac ma też dwurdzeniowy i do tego z szybszym zegarem?

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Laliszon

Post autor: Laliszon » wtorek 07 paź 2008, 01:49

imac na intelu bardzo dobry, kolega w pracowni-studiu, zadowolony.
On robi z protoolsem na digi 002
Rozważam kupno maca pro, mam powerbooka pro i jestem zadowolony, od niedawna też zabawiam się logicem, warto.
Systemu nie musialem stawiać już od 2,5 roku a katuję ten komputer.
Pc eta też używam bo mam na nim nuendoza które zapłaciłem kiedyś furę siana, a pozatym mam setki sesji.
Maca da się lubić nawet jak wcześniej 15 lat mialo się PC
no i atari

Awatar użytkownika
stevelukather

Post autor: stevelukather » wtorek 07 paź 2008, 13:03

...imac na intelu bardzo dobry, kolega w pracowni-studiu, zadowolony.
On robi z protoolsem na digi 002
Rozważam kupno maca pro, mam powerbooka pro i jestem zadowolony, od niedawna też zabawiam się logicem, warto.
Systemu nie musialem stawiać już od 2,5 roku a katuję ten komputer.
Pc eta też używam bo mam na nim nuendoza które zapłaciłem kiedyś furę siana, a pozatym mam setki sesji.
Maca da się lubić nawet jak wcześniej 15 lat mialo się PC
no i atari
...
A jakiego iMaca ma kolega,bo cholera odpalilem na moim 2.33D2C (3GB RAM)38 PSP VW2 w wersji stereo a na iMacu 24cale 2.4Gb D2C(3Gb RAM)41 sztuk,wszystkie w wersji Multicomp ale bez trybu FAT na obu komputerach,gdzie magistrala jest szybsza-800MHz niz w MBP-667MHz.Pewnie ten nowy iMac 3.06 i FSB 1066 bedzie juz kopcil,mam nadzieje,ale ten starszy to to samo co laptop,nic szybciej.Natomiast wyswietlacz w 24" iMacu zabija,rozdzielczosc HD i obraz jak marzenie,jak odpalilem mojego MBP potem,to myslalem ze puszcze p............!!!!Najwieksza zaleta iMaca,wielki ekran i zadnych kabli.Jakby byl Quad w srodku............
[addsig]

ODPOWIEDZ