Pudlo Leff, nie trafiles. Jest dokladnie odwrotnie, b-r w B2031A jest strojony plasko z mala dobrocia - typowa konstrukcja Geneleca. Zupelnie inaczej b-r stroja ADAM i Mackie, bardzo ostro i stromo. Jesli juz koniecznie trzeba dokopac B2031A, to za rezonans obudowy przy 350Hz (znieksztalcenia) i za niedopasowany do zwrotnicy Waveguide w B2031P.
...
Ano, mało mnie interesuje jak są strojone, a raczej to, co słyszę. A co słyszałem, napisałem we wcześniejszym poście. Słuchałem uważnie, bo myślałem przez chwilę, by je kupić. Ale wybrałem Eventy. Behringery zdecydowanie zbyt ładnie i mocno odtwarzały partię basu w utworze, w którym jest nagrany zbyt cicho. Odniosłem ponadto wrażenie, że stosunkowo mocno (jak na głośniki) kompresują dźwięk w zakresie wyższego środka. Może trafiłem na trefną parę, nie wiem. Ginęły pewne szczegóły z okolic 500 - 3000 Hz, a powyżej dźwięk był nieco nachalny. Górka mocno zaznaczona, też trochę zbyt "ładna", choć w niektórych kawałkach właśnie syfiasta. Naprawdę niskich pomruków na nich nie usłyszałem. A na Eventach tak. Ogólnie rozczarowały mnie i podzieliłem się tym doświadczeniem z forumowiczami. Każdy może mieć inne doświadczenie i inne w związku z tym zdanie. Sorry, ale trochę bez sensu jest mówienie, że "nie trafiłem", bo wiem co słyszałem, a czego nie.
Pozdrawiam - Leff
Leff - Szczecin