Akordeon VST

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
spiker
Re: Akordeon VST

Post autor: spiker » środa 23 lis 2005, 12:50

masz rację Preceli....coś nieuważny jestem dziś
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
Jarecky

Post autor: Jarecky » środa 23 lis 2005, 13:09

...Kol. Jarecky Ja przestałem cokolwiek rozumieć z Twojego stanowiska. Po co zgrywać akordeon dźwięk po dźwięku do np. samplera, żeby nim zagrać jedno solo? Ja proponuję NAGRANIE solo z użyciem realnego akordeonu. To wszystko....

Sorki, zwracam honor. Ja pisałem właśnie o zgrywaniu metodą

do samplera, ale z tego co mogłem zrozumieć, to Bułajowi

chodzi chyba o to, żeby mieć jakiś emulator akordeonu, a nie ganiać

co raz do kolesia, aby nagrał mu jakąś partię solową na katarynie.

Osobiście polecam akordeony z Reasona v.3 , zwłaszcza Concertina

jest super i ma to, co musi mieć dobra kataryna. Więc nie piszcie już,

że nie ma dobrego softu akordeonowego. To tyle.

Pozdrawiam.

null

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 23 lis 2005, 13:36

...Osobiście polecam akordeony z Reasona v.3 , zwłaszcza Concertina

jest super i ma to, co musi mieć dobra kataryna....

Hmm... wytaczać takie działo jak Reason po to aby pograć na

Concertinie? Przecież to raczej nie jest typowy akordeon, to po prostu... concertina.

Wracając do tematu - jedyną rozsadną, wręcz genialną alternatywą byłby tu Roland FR-5/7 w wersji VSTi. Pytanie tylko: kiedy się doczekamy?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Pewu

Post autor: Pewu » środa 23 lis 2005, 20:13

...jedyną rozsadną, wręcz genialną alternatywą byłby tu Roland FR-5/7 w wersji VSTi. Pytanie tylko: kiedy się doczekamy? ...

Słusznie prawisz. Ten Roland to mistrzostwo świata! Przyznam sam, że nie do końca wierzyłem w test EiS i dopiero całkiem niedawno miałem przyjemnośc na nim "pograć". I wszystko się zgadza! A że na temat akordeonów mam totalnego kręcioła, to śmiało możecie mi zawierzyć, iż tym razem wiem co piszę .

I na dodatek - gdy wreszcie wyposażono go (Rolanda) w guziki dla prawej ręki, to pewnie będzie teraz z niego hicior jakich mało.
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS

piotr

Post autor: piotr » środa 23 lis 2005, 23:06

......jedyną rozsadną, wręcz genialną alternatywą byłby tu Roland FR-5/7 w wersji VSTi. Pytanie tylko: kiedy się doczekamy? ...

Słusznie prawisz. Ten Roland to mistrzostwo świata! Przyznam sam, że nie do końca wierzyłem w test EiS i dopiero całkiem niedawno miałem przyjemnośc na nim "pograć". I wszystko się zgadza! A że na temat akordeonów mam totalnego kręcioła, to śmiało możecie mi zawierzyć, iż tym razem wiem co piszę .

I na dodatek - gdy wreszcie wyposażono go (Rolanda) w guziki dla prawej ręki, to pewnie będzie teraz z niego hicior jakich mało....

Niestety cena też jest odpowiednia...:-(

Pozdrawiam

Piotr

Awatar użytkownika
BigGuns

Post autor: BigGuns » środa 30 lis 2005, 16:01

.........jedyną rozsadną, wręcz genialną alternatywą byłby tu Roland FR-5/7 w wersji VSTi. Pytanie tylko: kiedy się doczekamy? ...

I na dodatek - gdy wreszcie wyposażono go (Rolanda) w guziki dla prawej ręki, to pewnie będzie teraz z niego hicior jakich mało....

Niestety cena też jest odpowiednia...:-(

Pozdrawiam

Piotr ...

ściągnij demo i sprawdź sobie

http://nusofting.liqihsynth.com/Peti.htm

ODPOWIEDZ