.........mr.x widziales andromede?to ma tez olbrzymie mozliwosci bez ograniczen..
----------------------------------------
nie mówimy w tym wątku o analogach co już parokrotnie było nadmienione
przeczytaj poprzednie posty szczególnie MB
...
Ależ nie widzę tu żadnej sprzeczności.
Wątek software vs hardware nie ma sensu, bo porównywanie instrumentów analogowych do cyfrowych (jeżeli nie są swoimi kopiami) jest równie uzasadnione co udowadnianie wyższości gitary klasycznej nad Stratocasterem... niby i to, i to gitara. Do instrumentów i efektów software'owych można porównywać tylko instrumenty cyfrowe. Kropka.
....
dalej nie widzę sprzeczności
Czyli minimoog V, Jupiter 8V , Korg Legacy - Analog Edition, Moog Modular, Yamaha CS 80V, PRO 53 .... mogę sobie porównać z czym ? Z Casio ? z Yamaha AN1X , z DX7, D-50 ? czy z odpowiednikami sprzętowymi jak : minimoog D, Jupiter 8, Prophet 5 itd ... Bo jesli porównania nie mają sensu to jak mam to rozumieć ? Jak mogę sprawdzić która opcja jest dla mnie lepsza jeśli ich porównywanie wg. Twojego( i nie tylko) myślenia mija się z celem bo przecież jedyne logiczne zestawienie to cyfra vs software. Pytanie główne jest ogólne i wg mojego rozumowania tak samo kwalifikują sie do tematu sprzęty cyfrowe jak i analogowe. Założę się , że autorowi nie chodziło o szczegóły techniczne o jakich mówił np MB a raczej o ogólne spostrzeżenia.
[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...