I moge to stwierdzic jako legalny, zarejestrowany uzytkownik Nuendo. Moze wersje pirackie cierpia bardziej...
Gdyby Protools mial tyle funkcji co Nuendo, to tez by sie mu conieco przydazalo...
I wlasnie dlatego nie ma. Szlag mnie trafia, gdy przy kliencie mi sie Nuendo czy Cubase rozklada. O nienaprawionych bugach, podczas gdy sukcesywnie dochodza nastepne funkcje, moglbym rozmawiac caly wieczor i noc z kolegami, ale juz nie mam sil...
Po pierwsze, nie ma softu, ktory jest absolutnie Bug Free i dotyczy to rowniez Protools. Wystarczy zajrzec na forum Digidesign zeby przekonac sie, ze tam tez zdarzaja sie problemy...
To oczywiste. Niektore wpadki mieli wrecz smieszne, np. niemozliwosc otwarcia wlasnej sesji demo z instalki na CD, bo katalog mial znak specjalny ®
Co do Steinberga, oczywiscie zdarzaja sie problemy, ale stwierdzenie "strasznie cierpia" jest mocno przesadzone.[...] Historia supportu Steinberga faktycznie nie jest chlubna, ale ostatni rok to zdecydowana poprawa....
Niestety, nie zgodze sie z tym. Mam w jednym studio dwie sztuki Nuendo 3, w innym studio 3 CSX3. Znajomi, z ktorymi bezposrednio wspolpracuje, tez maja CSX3 (wszystkie systemy legal - zeby nie bylo, ze to wina emulatora itp.) Co komp, to inne bledy wyskakuja. Niekiedy sa naprawde jaja.
Na ProTools zdarza mi sie rzadziej pracowac, niestety wszystko IMHO chodzi stabilnie.
Matiz pracuje czesciej na PT, ja czesciej na N3, oboje powiemy Ci to samo.
Do tego dodam, ze nie zdarzyly mi sie dotad niektore bledy opisywane na forum nuendo.com, wiec ze zmartwieniem czekam, kiedy bedzie ow pierwszy raz (np. wymiana Open TL z rejestratorami MX2424 - mi dziala, gdzies na swiecie pojawiaja sie informacje ze nie dziala...)
Ile trzeba bylo czasu, by synchronizacja kilku maszyn byla prawidlowa w Cubase VST czy SX? Na ProTools zawsze takie podstawowe rzeczy dzialaly _bezblednie_, czy to byl TDM czy LE
P.S. Przez bledy w SX2/3 i N2/3 mialem w ciagu ostatnich miesiecy kilka razy powazne opoznienia w pracy, dotyczylo to roznych miejsc, blad z winy samego komputera wykluczam.
Nie odpowiadam na porady via prywatny mail. Od tego jest to forum!