Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
force
Re: Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Post autor: force » piątek 14 sty 2005, 17:09

myślę,że nie powinieneś się tym przejmować. no i najlepiej posłuchaj tej serii px, mogą fajnie grać.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » piątek 14 sty 2005, 19:09

Hehe, Stary... Słuchawki do realizacji muzyki szukasz, czy do discmana, by w autobusie słuchać?

A na poważnie to te senheisery są całkiem fajowe - któreś z tych modeli (nie wiem który teraz...) ma mój kolega. Ale ja i tak się przyzwyczaiłem mocno do tych "soniaków". Bo z tymi słuchaweczkami do walkmana to jest tak, że się przywyczaić idzie po kilku dniach praktycznie do każdego modelu każdej marki. Ważne, by nie było "głucho" podczas podróży do pracy/szkoły/sklepu

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 15 sty 2005, 02:23

czemu sie przejmujesz bateriami?

zuzycie energii przy glosnym sluchaniu jest bardzo znikome....

pozatym jak duzo sluchasz to czas pomyslec o akumulatorkach(i zadbasz o środowisko naturalne)

poza kwestia brzmienia sluchawek jest jeszcze kwestia brzmienia źródła sygnału - miałem do czynienia z wieloma firmami i tak:

sony gra ladnie ,podbicie basu nie dusi wszystkiego a ladnie podbija

panasonic daje duzo gory brak basu - nawet podbity brzmi jak u sonego bez podbicia jak nie slabiej

aiwa to teraz sony ale zawsze brzmialo bardzo podobnie tylko podbicie bylo slabsze....

hmmm a reszta? reszta to miernota bo tak naprawdę tylko te firmy starały się na polu odtwarzaczy przenośnych....

co do sluchawek to zawsze uzywalem sony ale zwracalem uwage na wielkosc przetwrnika - te z mniejszym nie mialy basu i draznily gora(13mm)

wieksze graly bardzo(i graja) dobrze....

zwróccie uwagę rowniez na to ze mniejsza impedancja powoduje duzo wieksze znieksztalcenia ale do sluchania w autobusie to chyba nie ma znaczenia:D

mateuszpsp

Post autor: mateuszpsp » sobota 15 sty 2005, 08:43

Osobiscie polecam Koss Sporta Pro (znacznie tansze od Porta Pro), moze troche przesadzili z basem ale ogolnie po wygrzaniu jakoscia nie wiele ustepuja sluchawkom studyjnym. Male i srednie Sennheisery brzmia przy tym chropowato.

Pozdrawiam,

Awatar użytkownika
majo

Post autor: majo » sobota 15 sty 2005, 12:03

...Wczoraj dla zabawy podłączyłem moje nowe bayerki DT 231 do Discman'a i nagle okazało się, że muzyka jest piękna, nawet disco polo .

I wszystko byłoby fajnie, gdyby nie to, że teraz każde słuchawki douszne wydają mi się do d... (Sennheisery MX- 500 też).

Istnieją jakieś dobrze grające małe słuchawki? Mogą być nauszne, ale nie tak duże jak bayery, bo w nich chodząc po mieście wyglądałbym jak idiota, a już mi niewiele brakuje (zdjęcie obok )...

mam koncepcje:)!chrzanić głupi wygląd-żadne "fasolki" i inne badziewia nie dają nic co możnaby nazwać pozytywnymi doznaniami dźwiękowymi,dlatego chodzę w dużych "niewyjściowych" senheiserach i basta!wszystkim polecam to samo!!!!

ODPOWIEDZ