Wielokanałowa karta dźwiękowa dla początkującego
mam nastepujace pytanie... czy sygnal z miksera ma isc juz do wejscia 'mic' karty dzwiekowej, tzn na maly jack? przy tym czy nagrywanie z mikrofonu przez karte soundmax digital audio na plycie asus p4pe nie jest samobojstwem ? nie wiem jak sie zabrac do sensownego nagrywania z tym sprzetem. szukam pomocy. z gory dziekuje. pzdr (miksera jeszcze nie mam, jedynie nienajgorszy morofon studyjny)
Re: Wielokanałowa karta dźwiękowa dla początkującego
...mam nastepujace pytanie... czy sygnal z miksera ma isc juz do wejscia 'mic' karty dzwiekowej, tzn na maly jack? przy tym czy nagrywanie z mikrofonu przez karte soundmax digital audio na plycie asus p4pe nie jest samobojstwem ? nie wiem jak sie zabrac do sensownego nagrywania z tym sprzetem. szukam pomocy. z gory dziekuje. pzdr (miksera jeszcze nie mam, jedynie nienajgorszy morofon studyjny)...
Sygnał z miksera musisz wpuścić do LINE IN. Co do nagrywania mikrofonu prosto na kartę to spróbowałem jeden jedyny raz (SB Live) i szybko zrezygnowałem. Chyba że to jakaś lepsza karta muzyczna w stylku MAYA 44 MKII. Ale może Tobie się uda? Próbuj... Pozdrawiam
Sygnał z miksera musisz wpuścić do LINE IN. Co do nagrywania mikrofonu prosto na kartę to spróbowałem jeden jedyny raz (SB Live) i szybko zrezygnowałem. Chyba że to jakaś lepsza karta muzyczna w stylku MAYA 44 MKII. Ale może Tobie się uda? Próbuj... Pozdrawiam
Nie stać mnie na drogi sprzęt więc nagrywam komputerem ;-)