Na czym pracują najlepsi?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mytnik
Re: Na czym pracują najlepsi?

Post autor: mytnik » piątek 03 wrz 2004, 18:55

"najlepszy" w tym pytaniu wogóle nie pasuje. W czołówce najbogatszych polskich wykonawców jest ich troje i stać ich na wiele, ale czy są najlepsi? Pytanie: Na czym pracuje ten ten ten czy tamten o wiele lepiej by zabrzmialo i było by tutaj o wiele mniej postów

pozdrawiam

p.s. W przypadku hip-HŁOPU słowo 'najlepszy' równa mi się z 'głowa do interesów'.
drummer

Awatar użytkownika
wilsonpro

Post autor: wilsonpro » piątek 03 wrz 2004, 20:29

Dzieki Axis i SLP za pomoc,reszcie dziekuje za zasmiecanie posta.

Belcato-doskonale znam cene omega 8.

Aha to z waszych wypowiedzi wynika ze ten sprzet nie jest sprzetem dla ludzi tylko dla snobów?Ciekawa ta wasza teoria Ja oczywisce w waszych oczach nim jestem.Może żle sformułowałem pytanie i tak to odbieracie.Trudno

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 03 wrz 2004, 20:42

...AXIS daj sobie spokój i nie mąć głowy Wilsonpro

Tak jak mówiłem, staram się pomagać i odpowiadać, jeśli coś wiem w danym temacie. Chyba, że to coś złego, to przepraszam...

AXIS, oj byś sie zaskoczył możliwościami instrumentów VSTi....

Się już zaskoczyłem parę lat temu. Niestety, jestem nieuleczalnym zwolennikiem Hardware (ot, takie zboczenie)

Kolega Wilsonpro pytał o sprzętowe syntezatory analogowe, będące konkurencją dla SE Omega 8 i udzieliłem mu takiej odpowiedzi. Nie pytał o VSTi.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » piątek 03 wrz 2004, 20:49

Tak a'propos nieuleczalnych chorób, to jestem wielkim zwolennikiem syntezatorów Korga- nawet takie maleństwo jak MicroKorg ma naprawdę potężne soundy, które kojarzą mi się z produkcjami DJ 600V (choć nie jestem fanem, ani znawcą hip-hopu- spotykam się jednak z tego typu muzyką np. poprzez oglądanie telewizji muzycznych)... Nie trzeba być bogaczem, aby stać się posiadaczem syntezatora (-ów) Korga... moim zdaniem warto :) Pozdrawiam

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » piątek 03 wrz 2004, 21:21

nawet takie maleństwo jak MicroKorg ma naprawdę potężne soundy

Zgadzam się w pełni. Nawet miałem go kupić, ale małe klawisze mnie odrzuciły. Chciałbym wersję do racku ale nie taką, jak MS-2000BR tylko 1 lub maksymalnie 2U.

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » piątek 03 wrz 2004, 22:50

A propos AKAI MPC o ile mi wiadomo to sampler tyle ze z padami , wiec dlaczego jest taki super ?? CZy dla tego ze hip hopowcy muszą miec pady aby cokolwiek zagrac ? Nie urażając tu nikogo kto potrafi ;)

TO samo zrobi sie moim zdaniem na kompie czy tez innym samplerze wyposazonym w sekw.

Chyba ze jest on (AKAI MPC) specjalnie zrobiony na scene na live ;)

Poprawcie mnie jesli sie myle :)

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Orbit

Post autor: Orbit » piątek 03 wrz 2004, 22:56

...A propos AKAI MPC o ile mi wiadomo to sampler tyle ze z padami , wiec dlaczego jest taki super ? CZy dla tego ze hip hopowcy muszą miec pady aby cokolwiek zagrac ? Nie urażając tu nikogo kto potrafi ;)

TO samo zrobi sie moim zdaniem na kompie czy tez innym samplerze wyposazonym w sekw.

Chyba ze jest on (AKAI MPC) specjalnie zrobiony na scene na live ;)

Poprawcie mnie jesli sie myle :)

Pozdrawiam

PAWEŁ ...

AKAI MPC ....... to zwykly sampler z padami i sekwencerem , ktory posiada pare fajnych trikow, ale pomijajac to, jest to zwykly sampler

Awatar użytkownika
AXIS

Post autor: AXIS » niedziela 05 wrz 2004, 13:36

AKAI MPC ....... to zwykly sampler z padami i sekwencerem , ktory posiada pare fajnych trikow, ale pomijajac to, jest to zwykly sampler ...

Akai MPC 4000 to niezwykły sampler z padami i sekwencerem

- sampluje w 24/96 (podobnie jak Z4 i Z8)

- ma największy RAM spośród samplerów sprzętowych (512 MB)

- ma doskonały sekwencer (zwłaszcza do muzyki opartej na patternach rytmicznych) który oprócz ścieżek rytmicznych obsługuje ścieżki melodyczne w trybie Piano-Roll (a tego nie ma nawet Yamaha QY-700, uważana za najlepszy sampler sprzętowy)

- czyta pliki WAV i sample w formacie Akai 1000/3000 (tego nie ma np. MPC 1000).

- obsługuje pamięci masowe USB

Pozdrawiam,

Maciej R.

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » niedziela 05 wrz 2004, 23:28

Akai MPC 4000 to niezwykły sampler z padami i sekwencerem

- sampluje w 24/96 (podobnie jak Z4 i Z8)

- ma największy RAM spośród samplerów sprzętowych (512 MB)

- ma doskonały sekwencer (zwłaszcza do muzyki opartej na patternach rytmicznych) który oprócz ścieżek rytmicznych obsługuje ścieżki melodyczne w trybie Piano-Roll (a tego nie ma nawet Yamaha QY-700, uważana za najlepszy sampler sprzętowy)

- czyta pliki WAV i sample w formacie Akai 1000/3000 (tego nie ma np. MPC 1000).

- obsługuje pamięci masowe USB

Pozdrawiam,

Maciej R.

...

Z8 posiadałem i byłem z niego masakrycznie zadowolony 512 ramu itd , ale nie wnosił on nic nowego przeciez do gry ( pomijając nowe znakomite brzmienia ) , bo to tylko tzw odtwarzacz sampli :) . Zatem ogromna ilosc ramu itd to teraz do kazdego samplera bedzie wkładana ,a ja dalej nie rozumiem za co hip hopy kochają tego akai mpc , bo parametry do z8 ma zblizone(czy identyczne ?) a jesli tu chodzi tylko o te pady to dla mnie jest to marnowanie instrumentu , A jesli chodzi o czytanie formatów to chyba program Pana Włodka Grabowskiego rozwiązuje ten problem :) Z 8 nie ma sekwencera , wiec tu jest jego słaby punkt , Tak sobie myśle czy nie jest to własnie tak ze pan "X" tego uzywał to ja tez bo to musi byc fajne ;) CZy na scenie praca z nim ogranicza sie tylko do wyzwalania wavów z padów , bo jesli innego zastosowania nie ma , to inne samplery plus klawiatura zrobią to samo a sa duzo tansze ;)

Pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Mayewsky
Kontakt:

Post autor: Mayewsky » poniedziałek 06 wrz 2004, 01:41

...to prosze kilka linkow......

---------------------------------------

przyjemne "studyjeczka".... ale takie wypasy to chyba nie po jednym singlu...he he

Szkoda że u nas w kraju trzeba zrobić z siebie totalnego pajaca na scenie (są oczywiście wyjątki) aby zarobić na sprzedaży płyt na urządzenie studia.

Niech żyje niezależność, podziemie i nielegal!!!!...

Nie obraź sie bo zapewnie ciebie moja wypowiedz nie dotyczy, ale z doświadczenia i obserwacji wiem, ze te osoby które najgłosniej krzyczą o robieniu z siebie pajaca (przz kogos oczywiscie) dla kariery, same ... zrobiły by z siebie pajaca dużo szybciej, chętniej i za miejsze pieniądze ... gdyby tylko ktoś zechciał ich słuchac i za to zapłacić. Problem w tym, ze niekt ich nie chce, wiec pozotaje im tylko gadanie na innych. :)
Mayewsky

(GG - 4039365)

ODPOWIEDZ