autor: Rage » niedziela 29 sie 2004, 12:48
...aha, i kolejny raz powtarzam, ze mam do wydania okolo 350zl na pln, bo mam zamiar kupowac sprzet na ebaju, gdzie jest duzo taniej.. i to, co tutaj za 350 mam tam za 200-250..
Może w tej sytuacji Guitar Port 2 firmy Line6? W USA można kupić za 99USD (u nas chyba 800zł). Niestety działa tylko z komputerem, ale ma ciekawe funkcje edukacyjne (za dodatkową miesięczną opłatą). Sam się zastanawiałem nad jego zakupem.
Możesz też podłączać gitarę bezpośrednio w kartę i próbować symulatorów software'owych - Amplitube - niestety drogi :( , Rock Amp Legends, Revalver czy darmowa symulacja JCM900 w pakiecie Guitar Suite (kiedyś była dołączona na płycie do EIS). Próbowałem wszystkich i muszę przyznać, że darmowa wtyczka wcale nie wypada źle. Może się teraz komuś narażę, ale te charakterystyczne "tąpnięcie" w basie przy ciężkich riffach usłyszałem tylko w niej. A może nie potrafię ustawić Amplitube'a? chociaż bawiłem się sporo - sam już nie wiem. Aha- zapomniałem, ja mam preamp na karcie muzycznej, ale jeśli TY nie masz, możesz spróbować wykorzystać do tego preamp z pieca (zakładam, że jakiś masz) i podłączyć go przez Line Out w kartę. Na razie możesz się pobawić "demówkami" symulatorów soft i zobaczyć czy to Ci odpowiada.
...
Wlasciwie to chodzilo mi o polska cene do 350zł, czyli okolo 25Ł na ceny brytyjskie, czyli line6 odpada. :(
a pieca niestety nie mam..
Od 2 lat bawie się w robienie muzyki na komputerze. Interesują mnie style takie jak metal i hiphop.