Czy Reason to pójście na łatwiznę !?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Czy Reason to pójście na łatwiznę !?

Post autor: mr-hammond » środa 28 kwie 2004, 00:40

ja chciałbym zapytac jaka jest róznica miedzy graniem na samplerze z Reasona , a jaka np. z haliona ?

Przeciez to czy ktos wykorzystuje ( i tak bardzo kontrowersyjny na forum "standard" ) vst czy co innego chyba ma sie nijak do okreslenia muzyk .

MNie ciekawi kto to taki poewiedział koledze ze nie jest "muzykiem" tamta osoba pewnie pracuje na cubase ,albo na innym i jest "batem" ,hehehe czy wykorzystuje sie program x czy Y to nie ma znaczenia .

pozdrawiam

PAWEŁ

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » środa 28 kwie 2004, 18:56

Reason 2.5 to naprawdę świetny program, o duzych możliwościach kreowania brzmień zwłaszcza eksperymentalnych (kable!), jego opanowanie przy odrobinie zacięcia i lekturze podręcznika to sprawa miesiąca. Ale możliwości jest znacznie więcej. Zwłaszcza sampler NN-XT oferuje ciekawe możliwości.

Posłuchajcie Aphexa, np. Selected Ambient Works I - ile potrzeba do zbudowania fajnie brzmiących utworów, zamiast tarzać się z gitarami (ostatnio była taka CD dołączona... ;)

Nota bene Liam Howlett z Prodigy używa Reasona.
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » środa 28 kwie 2004, 20:14

...Reason 2.5 to naprawdę świetny program, o duzych możliwościach kreowania brzmień zwłaszcza eksperymentalnych (kable!), jego opanowanie przy odrobinie zacięcia i lekturze podręcznika to sprawa miesiąca. Ale możliwości jest znacznie więcej. Zwłaszcza sampler NN-XT oferuje ciekawe możliwości.

Posłuchajcie Aphexa, np. Selected Ambient Works I - ile potrzeba do zbudowania fajnie brzmiących utworów, zamiast tarzać się z gitarami (ostatnio była taka CD dołączona... ;)

Nota bene Liam Howlett z Prodigy używa Reasona....

A masz jakiś fajnie brzmiący utwór stworzony w Reasonie? Jak co to daj linka. Pewnie wszscy chętnie posłuchają
aro - ruda ślaska

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » środa 28 kwie 2004, 20:37

A masz jakiś fajnie brzmiący utwór stworzony w Reasonie? Jak co to daj linka. Pewnie wszscy chętnie posłuchają ...

Co rozumiesz przez "fajnie brzmiący utwór"?

http://www.kanzleramt.com/newka/ka.html

artist

A. Kowalski & D. DeSantis & Diego Hostettler

Dla mnie ok! Bez rewelacji co prawda ale ok

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » środa 28 kwie 2004, 23:15

...

A masz jakiś fajnie brzmiący utwór stworzony w Reasonie? Jak co to daj linka. Pewnie wszscy chętnie posłuchają ...

Co rozumiesz przez "fajnie brzmiący utwór"?

http://www.kanzleramt.com/newka/ka.html

artist

A. Kowalski & D. DeSantis & Diego Hostettler

Dla mnie ok! Bez rewelacji co prawda ale ok...

Fajnie brzmiący czyli: miły dla ucha, nie nudny, i najlepiej jakiś hiphop
aro - ruda ślaska

Awatar użytkownika
KAFEL

Post autor: KAFEL » czwartek 29 kwie 2004, 08:52

Coś mi się wydaje że cała ostatnia płyta Reni Jusis [to taka wokalistka ]

została zrobiona na Reasonie. Ona sama ściemniała coś o starych analogach ale to takie gadanie pod publiczkę nie wiadomo po co. Słyszałem w radiu kilka kawałków i słychać w nich wyraźnie Reasonowe brzmienia.

Awatar użytkownika
lajner

Post autor: lajner » czwartek 29 kwie 2004, 14:29

...Coś mi się wydaje że cała ostatnia płyta Reni Jusis [to taka wokalistka ]

została zrobiona na Reasonie. Ona sama ściemniała coś o starych analogach ale to takie gadanie pod publiczkę nie wiadomo po co. Słyszałem w radiu kilka kawałków i słychać w nich wyraźnie Reasonowe brzmienia....

No to tylko sie cieszyć z tego że jacyś bardziej znani użwają jeszcze Reasonka. WIem że Owal/Emcedwa (taki MC z Poznania ) też robił kawałek Rapnastyk w Reasonie, a kto czy tylko jeden może całą płyte hehe...
aro - ruda ślaska

SHIVOO
Kontakt:

Post autor: SHIVOO » czwartek 29 kwie 2004, 19:20

......Coś mi się wydaje że cała ostatnia płyta Reni Jusis [to taka wokalistka ]

została zrobiona na Reasonie. Ona sama ściemniała coś o starych analogach ale to takie gadanie pod publiczkę nie wiadomo po co. Słyszałem w radiu kilka kawałków i słychać w nich wyraźnie Reasonowe brzmienia....

No to tylko sie cieszyć z tego że jacyś bardziej znani użwają jeszcze Reasonka. WIem że Owal/Emcedwa (taki MC z Poznania ) też robił kawałek Rapnastyk w Reasonie, a kto czy tylko jeden może całą płyte hehe......

Jestem z Poznania (i nie tylko - jak mi si ewydaje), a ten kawałek bardzo lubię

ODPOWIEDZ