sopel ty sobie jaja robisz czy o drogę pytasz?
http://www.mackie.com/pdf/archive/ms1202vlz_om.pdf
a co jest na stronie 6, 7, 8 i 9 ?????????
co jest na dalszych stronach?
sopel ty sobie jaja robisz czy o drogę pytasz?
http://www.mackie.com/pdf/archive/ms1202vlz_om.pdf
a co jest na stronie 6, 7, 8 i 9 ?????????
co jest na dalszych stronach?
Zbynia porównaj sobie konstrukcję obu zasilaczy. Przeanalizuj w jakie moduły wyposażone są oba modele bo chyba nie myślisz że chodzi tu tylko o wydajność prądową.
Samsung po prostu jest najlepszy w tej cenie jeśli chodzi o wszelkie testy. Nie będę się tu rozpisywać o co dokładnie chodzi bo każdy może sobie poszukać.
Odnośnie ramów dla jednych różnicy nie ma a dla innych jest i tyle.
Karta graficzna to taki przeciętniak, może kolega będzie używać oprogramowania ktore wspiera cuda albo akceleracje sprzętową a może czasem będzie chciał porobić coś innego. To nie jest jakaś kosmiczna różnica w cenie.
Odnośnie płyty to się zgadzam.
No ok podałeś lepszy zasilacz - tylko naprawdę nie ma najmniejszego sensu dopłacać gdy nie korzysta się z kilku kart graficznych spiętych ze sobą i mocnego OC komputera
To nie robi najmniejszej różnicy w zwykłym zastosowaniu - i na jednym i na drugim komputer będzie działał stabilnie lata(pomijam losowe wady układów bo to się zdarza najlepszym)
W takim wypadku jedynym zyskiem będzie sprawnośc zasilacza co pozwoli zaoszczędzić jakieś grosze na prądzie i może zapewnić nieco cichsze działanie
Już dawno mi przeszło czarowanie w takich tematach bo to w żaden sposób nie przekłada się ani na wygodę pracy ani na trwałość sprzętu(oczywiście pomijam totalne badziewia a ten wspomniany przezemnie zasilacz nie jest badziewiem jak to określiłeś - to porzadny budżetowy zasilacz i naprawdę zastosowane moduły nic w temacie nie zmieniają)
Samsung owszem i jest najlepszy - ale jak wspomniałem - różnica naprawdę będzie ciężka do wychwycenia bo już ten kingston daje olbrzymiego kopa w stosunku do zwykłego dysku - a ile więcej dopłacamy?to już lepiej dopłacić do drugiego kingstona gdzie spokojnie pobijemy samsunga a zyskamy drugie tyle powierzchni
Wszystko fajnie wszystko super ale naprawdę nie widzę sensu inwestować w samsunga bo cenę ma szaloną(ale w swojej cenie konkurencję bije - niestety w niższej cenie mamy raptem tylko nieco gorsze dyski za to zauważalnie tańsze)
Ram - różnice w benchmarkach - nie przetwarzamy przy muzyce olbrzymich ilości danych 24/7/365 żeby ta nikła różnica w wydajności dała jakikolwiek zysk - więc jaki sens dopłacać?
Nie ma żadnego - na to zwróć uwagę - jak już do czegoś dopłacić to niech to nam da wymierne korzyści a w tych wypadkach co wymieniłem tak nie będzie i nie ma co nawet na to liczyć
Co do karty graficznej wyjaśniłem po co dałem - ty twierdzisz że być może coś innego porobi - BYĆ MOŻE - a być może wystarczy tylko co co oferuje procesor więc nie ma co też na siłę wciskać karty do gier
Z dodatków typu cuda i task większego pożytku nie ma w kwesti audio
Składam systemy komputerowe już parę ładnych lat - kiedyś też pchałem się w sprzet z najwyższej półki bo wszystko miało być super
Dałem sobie spokój bo naprawdę koszta do zysków stają się zbyt dużą różnicą a po pewnym czasie i tak wartośc zrównuje się z byle sprzetem z niższych półek
Dlatego też nie popieram twoich propozycji bo nie dają najmniejszego zysku prócz podniesienia kosztów (jak pisałem - monitor 24" gratis)
ps.chodziło mi TYLKO o zaprezentowanie alternatywy dla Della co by nie płacić za markę a nie o jakieś zbędne przepychanki i robienie super maszyny dla gracza/overlockera podniecającego się wynikami
ASRock to nic innego jak platforma testowa Asusa.
...
Brzmi jak brednia z podań wiejskich? :) Ale możesz dać link do konkretnych dowodów, na potwierdzenie tej Twojej tezy.
psu Thermaltake ToughPower XT
Wolałbym jakiegoś be quiet! lub Enermax
ram Patriot Viper Xtreme division 4
Może być niezły zonk przy montarzu większego chłodzenia na CPU, jak radiatory z pamięci będą o niego haczyć. Poza tym po kiego grzyba pamięci 1866 do Sandy Bridge ? ... no HELL..loł x-P
cpu i7 2600K
To ma być komputer do ostrego podkręcania, czy do pracy? ;)
Bo jak do pracy bez OC powyżej ~0,5 GHz to taniej będzie kupić i7 3770 (bez K).
Podana przeze mnie płyta pozwala na obsługę układu graficznego w i7(posiada wyjście dvi/hdmi) więc to kolejna oszczędność jeśli już tą drogą idziemy ale niestety nie uda się podłączyć dwóch monitorów.
Zasilacz który zaproponowałem posiada moduły DC-DC a to bardzo wpływa na stabilność komputera. Chętnie zapoznam się z innym zasilaczem w tej cenie który posiada ten układ.
Do tego aż 5 lat gwarancji co oczymś świadczy.
Stawiam na jakość prądu a nie ilość. To tak jakbyś kupił nowego Astona i zatankował na wiejskiej stacji kowalskiego bo będzie taniej w końcu to też paliwo.
Z tym ramem to miałem na myśli 1600mhz a nie 1866
Ja kupiłem je w cenie 499zł za 4x4 Nie powiedziałbym że 125zł za kość takiej jakości to dużo. Fakt że dość wysokie chłodzenie może być problemem. Sam u siebie musiałem przestawić wentylator od fortisa na drugą stronę bo się nie mieścił, ale coś za coś...
Odnośnie Asus = ASRock wystarczy spojrzeć na oba loga.
(http://www.techpowerup.com/forums/showthread.php?t=151469)
Odnośnie dysku to tak jak już pisałem, testy prawdę powiedzą. Wszyscy nie mogą być w spisku.
Myślę że jest tutaj prosta konkluzja. Kupujemy na styk i jak najtaniej, byle by działało i dało to absolutne minimum. Czy kupujemy minimum ale tak aby w razie w mieć zapas.
Tutaj nadmienię że u mnie ten procesor chodzi zupełnie stabilnie z taktowaniem 4.2ghz! i co ciekawe nie musiałem się bawić bo płyta główna posiada predefiniowane presety.
I jeszcze jedno... procesory K i zwykłe posiadają inne zaimplementowane technologie jednakże w tym wypadku i tak chyba autor wątku nie będzie z nich korzystał.