Logic Pro czy Presonus Studio One?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:
Re: Logic Pro czy Presonus Studio One?

Post autor: Tadeo » niedziela 27 paź 2013, 13:45

...

jak widać, jest to kwestia bardzo subiektywna :) ja miałem kilka lat doświadczeń z cubase i było względnie ok... przesiadka na Logic to była wspaniała przyjemność i w moim odczuciu jest dużo bardziej intuicyjny... miałem ze dwa podejścia do Live i totalnie nie trafiała do mnie jego koncepcja i workflow, dla mnie nie jest on ani intuicyjny, ani wygodny ale to moze kwestia innego podejścia do pracy, którego nie poczułem... jeszcze ciężej było z FL :) 
...

ja jestem po 20latach sie przesiasc z cubase'a na logic glownie dlatego ze ten drugi nie ma dongla

ostatnio sie baardzo zdenerwowalem na taki sposob zabezpieczenia

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » wtorek 29 paź 2013, 09:21

Po latach:

- Sonar X1 w zamyśle świetny DAW ( o ile nie najlepszy)
w praktyce - najbardziej niestabilny DAW ever
- Sonar X1 z łatkami, nieco lepiej ale wciąż ryzykownie
- Sonar X2 bogatszy niż X1 ale wciąż niestabilny
- Sonar X3 najnowsza wersja - podobno jest kosmiczna poprawa, ale powiem jedno jeśli wciąż jest oparty na wykopaliskowych MS Visual C++ Redistributalble 2005 wzwyż to kicha..nic nie pomoże, będzie się sypać. Prędzej czy później.

Wybór dnia/miesiąca/roku: Presonus Studio One !!!! Tu wszystko działa i nic się nie sypie

pozdrawiam
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
macandroll

Post autor: macandroll » wtorek 29 paź 2013, 11:48

Wiele lat temu przesiadłem się z Cubase 3sx na Logic.

Myślałem, że nauczę się kolejnego DAW, a Cubase będzie głównym.

Od kiedy mam Logica, Cubase przestał być potrzebny.

Ale tutaj decydują kwestie gustu. Nie powiem by jeden był lepszy od drugiego- każy z nich ma swoje wady i zalety. Po prostu Logic leży mi bardziej.

Muzyk, gitarzysta

Awatar użytkownika
Tadeo
Kontakt:

Post autor: Tadeo » wtorek 29 paź 2013, 15:02

Bardzo jestem ciekaw Twojej opinii wady i zalety, napisalbys kilka zdan? Dziekuje i pozdrawiam. Tadek

...
 Wiele lat temu przesiadłem się z Cubase 3sx na Logic.

Myślałem, że nauczę się kolejnego DAW, a Cubase będzie głównym.

Od kiedy mam Logica, Cubase przestał być potrzebny.

Ale tutaj decydują kwestie gustu. Nie powiem by jeden był lepszy od drugiego- każy z nich ma swoje wady i zalety. Po prostu Logic leży mi bardziej.

...

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 29 paź 2013, 19:35

Nie zgodzę się Spiker (po częsci) - X1 jak i X2 działały u mnie stabilnie ale....przestawienie się z 8 na te wynalazki zwyczajnie sie nie udało

Strasznie się zrobiły nieintuicyjne i wręcz kłopotliwe w obsłudze - przejrzystośc gdzieś zaginęła...

Jak nic sprawdzę presonusa bo odpowiada mi interfejs ale jakoś zabrać się nie mogę za test siedząc póki co na starej samplitudzie

Zbynia

Post autor: Zbynia » wtorek 29 paź 2013, 19:37

aha

zacznijmy od poczatku

Kolega posiada MPC 1000 - w jakim celu potrzebny jest DAW?Ja bym się skupił na czymś najprostszym ale dkoskonale współpracującym z MIDI a i tak jako główny sekwencer pewnie bym korzystał z MPC głównie dzięki prostocie

Awatar użytkownika
DJOZD

Post autor: DJOZD » wtorek 29 paź 2013, 22:17

Zbynia, chyba w tym samym czasie sprawdzaliśmy X2. Mam podobne odzucia. Interesował mnie X3 Producer - fajny pakiet dodatków (Nomad Factory Blue Tubes!). Na jakiej Samplitude siedzisz?

Testuje inne programy, ale jakoś ciężko się przekonać. Samplitude jednak jest dla mnie stworzona, mimo pewnych braków, które mam nadzieje przewalczymy u developerów w ProX2.

ODPOWIEDZ