No to mi zabiłeś ćwieka :/
Poza sprawami wydajnosciowymi jak by mi teraz zaczął chodzić tak jak u Ciebie to bym i tak został przy Cubase.
Poza sprawami wydajnosciowymi jak by mi teraz zaczął chodzić tak jak u Ciebie to bym i tak został przy Cubase.
...
Poza sprawami wydajnosciowymi jak by mi teraz zaczął chodzić tak jak u Ciebie to bym i tak został przy Cubase....
Moja kolezanka używa Cubase i nie rozumie żadnego innego programu - a nagrywa sama w domu wokal i sama aranżuje. To jakie ona ma problemy z oprogramowaniem to jest temat na książkę. Jesli tylko ma szybko cos dostarczyć to od razu jej oprogramowanie siada. już kilka razy wszystko było instalowane od zera - system, programy, instrumenty. I nic to nie daje. Cubase regularnie się jej wywala. A robią to dla niej ludzie których sprzęt działa normalnie. Ona uważa że to czary, że to deszcz albo upał (zależy jaka pora roku:)
Najciekawsze jest to ze nikt nie wie co się dzieje, komputer jest sprawny w 100%. Dopóki nie uruchomi się cubase zawsze działa.
I nie uważam wcale, że to wina Cubase'a tylko coś w tej jednej konfiguracji nie gra, może np. zasilanie. W końcu komuter pójdzie do reklamacji, ale sprzedawca i tak powie że przecież działa a on nie sprzedawał pakietu z Cubase...
Najciekawsze jest to że jak ją posadziłem przy moim ProToolsie to mi go powiesiła w ciągu kilku minut... czary.
No to ja mam tą samą aurę jeśli chodzi o PT. :/
Sobota, PT wiesza się non stop przy klientce (akurat miksujemy materiał). Jest mi głupio, mówię, że kończymy pracę. Umawiamy się na następną sobotę. W niedzielę reinstal Windy. Poniedziałek - piątek PT działa jak marzenie. W sobotę przyjeżdża klientka. 10 minut - zwiecha. Jak zawiesił mi sie w czasie przerwy śniadaniowej to coś we mnie pękło.
I to nie aura tej klientki. Po prostu jak sam robię działa w miarę normalnie. Jak ktoś jest w studio wiesza się niemiłosiernie. Czary?
...Pytasz co lepsze M-Audio + M-Powered czy M-Box mini.
jest chyba jedna zasadnicza różnica, kartę M-Audio montujesz na stałe w kompie, a M-Boxa mozesz sobie wozić ze sobą (mozesz sobie przecież zainstalować ProTools na kilku komputerach)
M-Box mini ma też przedwzmacniacz mikrofonowy z fantomem, ale nie ma wejścia ani wyjścia midi
Ja miałem m audio firewire 1814 z M Powered
Teraz mam Digi 003 factory z Pro Tools 8
Wszystko na Win XP i działa:)...
To wszystko wiem... chodziło mi o to czy całość (karta + soft) będzie chodziło mi gorzej czy lepiej jedno od drugiego. Mbox2 mini to zawsze to jedna firma (karta + soft) no ale ten USB 1.1. Plusem jednak przemawiającym za Mbox jest to że soft dostaję gratis :) Ale pytanie moje jest takie: która z konfiguracji byłaby bardziej wydajna?
Dzięki
Poniedziałek - piątek PT działa jak marzenie.
mi Cubase działa tylko w niedzielę jak idę do kościoła :) Reszta tygodnia - lipa :) A tak zupełnie serio to Cubase przypomina mi trochę ruski rower :)
I ważna sprawa, należy komputer i Winows skonfigurować zgodnie z opisem na stronie Digidesign (opis jest też w papierowej instrukcji),
..
możesz mi z łaski swojej podać linka z tymi danymi please? :) szukałem i nic nie mogłem znaleść... :/
Z góry dzięki!
tutaj masz LE http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=133039
tutaj masz M-Powered http://duc.digidesign.com/showthread.php?t=187759
nie miałem M-Box na USB ani M-Audio na PCI
używałem tylko FireWire w wydajności nie zauważyłem różnicy