...**********************
Pozwol ze odpowiem: od jakis 5 lat praktycznie dzien w dzien....
To nie wiem skąd się biorą Twoje obawy. Sam zgrywałem wiele płyt i nigdy nie było wpływu otoczenia na zgrywanie. Stawiałem gramofon na czymś co twardo stoi na ziemi i nie uskuteczniałem niewiadomo czego. Oczywiście nie mówie, że taki nie może wystąpić. Sąsiad bawiący się wiertatka, czy przejeżdzający tramwaj może już zakłócic proces....
i dokladnie o to mi chodzi :) pozdrawiam
Jaką igłę gramofonową?
"...muzykę kocham więc kradnę te sample..." "...bo muzyka jest językiem wszechświata..."
Re: Jaką igłę gramofonową?
Jeszcze czasem zamiast freefloata można zastosować gąbki ogólnie dostępne jako zmywaki kuchenne. Nie raz to na imprezach pomoglo.
Re: Jaką igłę gramofonową?
Kupuje technicsa 1200. W przyszlosci mozliwe ze dokupie kolejny stad tez wybor padl na ten a nie na tanszy gramofon.
Podczas przegrywania nie musze odsluchiwac glosno co by drgan nie wprowadzac, takze freefloat nie jest mi tak bardzo potrzebny.
Gramofon podlacze bezposrednio w karte emu 1616m - nie porobowalem jescze tego sposobu. Jestem ciekaw czy woogle bedzie roznica.... Wczesniej zgrywalem przez mikser Stanton 501 na iglach Nightclub.
Aaa... i najwazniejsze - co do tematu to wybralem Ortofon Concorde Arkiv : )
Dzeikuje za podpowiedzi i rady, pozdrawiam
Podczas przegrywania nie musze odsluchiwac glosno co by drgan nie wprowadzac, takze freefloat nie jest mi tak bardzo potrzebny.
Gramofon podlacze bezposrednio w karte emu 1616m - nie porobowalem jescze tego sposobu. Jestem ciekaw czy woogle bedzie roznica.... Wczesniej zgrywalem przez mikser Stanton 501 na iglach Nightclub.
Aaa... i najwazniejsze - co do tematu to wybralem Ortofon Concorde Arkiv : )
Dzeikuje za podpowiedzi i rady, pozdrawiam