Monitory aktywne do 2000 zł
- FranekZonzel
...Ja w cenie do 2k polecam Yamaha MSP5 Studio, aktywne....
No ale to juz są monitory strikte studyjne, a gość chce cos bardziej dla audiofila.
No ale to juz są monitory strikte studyjne, a gość chce cos bardziej dla audiofila.
Re: Monitory aktywne do 2000 zł
Franek, czemu sie tak emocjonujesz? przeciez spokojnie pytam :)
po pierwsze - nic nie wspominales wczesniej od podnoszeniu srodka. a mozna wiedziec, dlaczego musisz tak kastrowac te hs80 majac inne glosniki ? poza tym nie lepiej kupic ns10 skoro tak do nich dazysz?
po drugie - nie wiem, co ma kolor woofera do rzeczy?
po trzecie - chyba zbyt mocno nadinterpretowujesz intencje firmy Yamaha ;) zarowno jesli chodzi o HS80 i HS50, jak i o faze projektowania i zamierzen w kwestii zastosowan jesli chodzi o ns10
po czwarte - hs80 to nie jedyne z mid eq, poszukaj dobrze :)
po piate - co to znaczy "stricte studyjne"?:) i dlaczego yamahy niby "bardziej audiofilskie"?
po pierwsze - nic nie wspominales wczesniej od podnoszeniu srodka. a mozna wiedziec, dlaczego musisz tak kastrowac te hs80 majac inne glosniki ? poza tym nie lepiej kupic ns10 skoro tak do nich dazysz?
po trzecie - chyba zbyt mocno nadinterpretowujesz intencje firmy Yamaha ;) zarowno jesli chodzi o HS80 i HS50, jak i o faze projektowania i zamierzen w kwestii zastosowan jesli chodzi o ns10
po piate - co to znaczy "stricte studyjne"?:) i dlaczego yamahy niby "bardziej audiofilskie"?
fan dobrego brzmienia ;)
- FranekZonzel
...Franek, czemu sie tak emocjonujesz? przeciez spokojnie pytam :)
...
http://www.yamahaproaudio.com/hs_series/
Ta rozmowa do niczego ciekawego nie prowadzi. Pomyśl, poczytaj mistrzu a sam sobie odpowiesz na każde z pytań. Ja wybrałem HS 80 i 10... mam nadzieje że będe zadowolony po dłuższym czasie uzytkowania.
Wracając do wątku założyciel temetu jest chyba jak ta zabubiona owca.
Jakie warsztaty audiofilskie? Trzeba mu to na spokojnie wytłumaczyć a nie wciskać mu na siłe studyjnego sprzetu! No chyba że ktos tu myli pojęcie relaizatora z audiofilem . Jeżeli audiofil to moim zdaniem jakies Cantony i wzmak np Onkyo lub Denon. Proponuje sie udac to deto sklepu "Nie dla Idiotów" i tam można sobie posluchac budzetowych audiofilskich kolumn i wybrac cos fajnego! Audiofil chce sie delektować muzyką a to ma sie raczej nijak do dzwieku ostrych monitorów z metalowym tłitim już w szczególnie
...
http://www.yamahaproaudio.com/hs_series/
Ta rozmowa do niczego ciekawego nie prowadzi. Pomyśl, poczytaj mistrzu a sam sobie odpowiesz na każde z pytań. Ja wybrałem HS 80 i 10... mam nadzieje że będe zadowolony po dłuższym czasie uzytkowania.
Wracając do wątku założyciel temetu jest chyba jak ta zabubiona owca.
Jakie warsztaty audiofilskie? Trzeba mu to na spokojnie wytłumaczyć a nie wciskać mu na siłe studyjnego sprzetu! No chyba że ktos tu myli pojęcie relaizatora z audiofilem . Jeżeli audiofil to moim zdaniem jakies Cantony i wzmak np Onkyo lub Denon. Proponuje sie udac to deto sklepu "Nie dla Idiotów" i tam można sobie posluchac budzetowych audiofilskich kolumn i wybrac cos fajnego! Audiofil chce sie delektować muzyką a to ma sie raczej nijak do dzwieku ostrych monitorów z metalowym tłitim już w szczególnie
http://www.yamahaproaudio.com/products/
Ta rozmowa do niczego ciekawego nie prowadzi. Pomyśl, poczytaj mistrzu a sam sobie odpowiesz na każde z pytań.
dziekuje bardzo, ten wiele mowiacy fachowy obrazek dostarczony przez producenta rozjasnil wszystkie moje watpliwosci
pozdr! :)
fan dobrego brzmienia ;)
- FranekZonzel
dziekuje bardzo, ten wiele mowiacy fachowy obrazek dostarczony przez producenta rozjasnil wszystkie moje watpliwosci
Jesli napisałeś to szczerze to bardzo sie ciesze i polecam sie na przyszłość.
Pozdrawiam.
Jesli napisałeś to szczerze to bardzo sie ciesze i polecam sie na przyszłość.
Pozdrawiam.
szczerze, prosto z serca, z jak najwieksza ironia, na jaka mnie stac :)
pozdr!
pozdr!
fan dobrego brzmienia ;)
W tych swoich rozwazaniach nie zapomnieliscie przypadkiem o KRK RP-8?? Monitory brzmia takze bardzo ladnie w testach porownawczycvh z genelec 1031 nie brzmialy o wiele gorzej a roznica ceny jest ogromna, a moze powiecie jak sie RP8 do HS80??
- stevelukather
...W tych swoich rozwazaniach nie zapomnieliscie przypadkiem o KRK RP-8?? Monitory brzmia takze bardzo ladnie w testach porownawczycvh z genelec 1031 nie brzmialy o wiele gorzej a roznica ceny jest ogromna, a moze powiecie jak sie RP8 do HS80??...
Pare postow wyzej napisalem,ze sa dla mnie zbyt krzykliwe(moja prywatna opinia o RP-8),chyba nie przeczytales calego watku....Natomiast Genelec ze starej serii(z nowej tez)tego nie ma.
[addsig]
Pare postow wyzej napisalem,ze sa dla mnie zbyt krzykliwe(moja prywatna opinia o RP-8),chyba nie przeczytales calego watku....Natomiast Genelec ze starej serii(z nowej tez)tego nie ma.
[addsig]
Dziekuje za pomoc wlasnie nabylam yamah hs 80 m za 900zl za pare z przeceny w Turnkey po sprawdzenu osluchanu podziele sie wrazeniami Dziekuje wsystkim za pomoc
audiofilka
- FranekZonzel
...Dziekuje za pomoc wlasnie nabylam yamah hs 80 m za 900zl za pare z przeceny w Turnkey po sprawdzenu osluchanu podziele sie wrazeniami Dziekuje wsystkim za pomoc...
900zl za pare Yamah HS 80 M ? Lepiej sprawdz ale jak tak to garatuluje zrobiles swietny interes!! Ja w Polsce place 1830 za pare!
900zl za pare Yamah HS 80 M ? Lepiej sprawdz ale jak tak to garatuluje zrobiles swietny interes!! Ja w Polsce place 1830 za pare!