Nagrania studyjne
... jesli material jest znany, np. istnieje pelen aranz szkielet z klawiszy, ktorego slady sa podmieniane sukcesywnie na zywe instumenty. W takim przypadku bebny sa grane do juz jakos brzmiacej i czesciowo zmiksowanej sesji - wiadomo jak maja takie bebny brzmiec. To jednak rzadkie przypadki i raczej stosowane na wieksze produkcje.
...
Pytanie w związku z bębnami: na ile można wg Was wykorzystać sample a na ile trzeba zamienić na żywe? W produkcjach często wykorzystywane są sample i to całe zestawy czy pętle, mało kto się przejmuje żywą perką (mam na myśli muzę z pod znaku RnB). Często jest tak, że nawet sample brzmią bardziej mięsiście. A może kompromis w stylu ddrum?
Kompozytor, aranżer, pianista.
Re: Nagrania studyjne
pytanko: ktoś miał styczność z mikrofonami lampowymi Oktava?
Kompozytor, aranżer, pianista.
Pytanie w związku z bębnami: na ile można wg Was wykorzystać sample a na ile trzeba zamienić na żywe? W produkcjach często wykorzystywane są sample i to całe zestawy czy pętle, mało kto się przejmuje żywą perką (mam na myśli muzę z pod znaku RnB). Często jest tak, że nawet sample brzmią bardziej mięsiście. A może kompromis w stylu ddrum?...
RnB to jasne, że sample. Co to w ogóle jest sempel? To żywa perkusja dobrze obrobiona i tyle. Może pojedynczy element. D drum to także sampel także żadna różnica. Blachy i tak nagrasz żywe, no chyba, że martwe, hehe.
Tak miałem styczność z lampowym mikiem, kumpel ma MKL-2500 Oktavy. Świetny mik.
[addsig]
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
Blachy i tak nagrasz żywe, no chyba, że martwe
cudne ! :D :D :D
cudne ! :D :D :D
fan dobrego brzmienia ;)