Kierunkowość kabli - prawda czy mit?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
AdamZ
Re: Kierunkowość kabli - prawda czy mit?

Post autor: AdamZ » sobota 26 sty 2008, 08:53

...jeszcze troche a zaczna robic kierunkowe swiatlowody...

Moje kable idą z syntezatorów w kierunku karty dźwiękowej Aha , ale mam też kilka które wychodzą z karty i prowadzą w lewo i w prawo ... Zaobserwowałem dziwne zjawisko . Jak się odwrócę to kable zmieniają kierunek i zamieniają strony . Co robić ? Pomóżcie ...

[addsig]
AdromedaA6|Prophet'08|MinimoogVoyager|Virus TI|Roland:D550|JX-8P|Juno-106|αJuno1|JP8000|JD800|R-8M|Yamaha: EX5|TX7|CS-30|KORG: Poly800|microKORG|Monotron|POLY-61|Teisco60F|S.BassStation|DrumStation2|Waldorf Pulse, MFB502, Matrix1000...

pedzel

Post autor: pedzel » sobota 26 sty 2008, 09:05

......jeszcze troche a zaczna robic kierunkowe swiatlowody...

Moje kable idą z syntezatorów w kierunku karty dźwiękowej Aha , ale mam też kilka które wychodzą z karty i prowadzą w lewo i w prawo ... Zaobserwowałem dziwne zjawisko . Jak się odwrócę to kable zmieniają kierunek i zamieniają strony . Co robić ? Pomóżcie ...

...
Ratunek jest 1 stanąć na głowie-kierunki powinny sie nakierowac

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 09:34

pamietaj o magicznych znakach na kablu co by prad wiedzial w ktora strone ma plynac....bo przemienny jest glupi i sam nie wie.....

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » sobota 26 sty 2008, 11:22

...Kierunkowe kable moga miec zalety, jezeli maja "niesymetryczny" ekran lub inne tego typu rozwiazania.
co daje takie podłączenie ekranu? że jak coś się na nim wyindukuje, to nie popłynie naszym kupionym za ciężkie pieniądze kawałkiem kabla... ale co z tego?

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 11:28

no sam sobie odpowiedziales - a jak podlaczysz na odwrot to poplynie - wniosek jest prosty

Awatar użytkownika
TheF
Kontakt:

Post autor: TheF » sobota 26 sty 2008, 11:38

Panowie, nie lekceważmy efektu placebo.
Jeśli ktoś słuchając swoich zestawów głośnikowych czuje, że coś jest nie tak, nie śpi po nocach, ale nie wie co i podłączy taki magiczny kabelek 'kierunkowy' po czym stwierdzi że jest ok no to co w tym złego.
Duszę ma uleczoną a o to chodzi!
W medycynie pewnie nazwano by to przypadkiem uleczenia lekkiej schizofrenii ale ja oczywiście jestem daleki od takich wniosków ...

Awatar użytkownika
Pan_Jabu

Post autor: Pan_Jabu » sobota 26 sty 2008, 12:05

Jeśli ktoś słuchając swoich zestawów głośnikowych czuje, że coś jest nie tak, nie śpi po nocach, ale nie wie co i podłączy taki magiczny kabelek 'kierunkowy' po czym stwierdzi że jest ok no to co w tym złego.

W sumie nic, ale takie kable potrafią kosztować tysiące dolarów, to chyba można już nazwać przynajmniej naciąganiem, o ile nie gorzej...

Duszę ma uleczoną a o to chodzi!

To samo można powiedzieć o tych, co sprzedają amulety, wróżby, czary, magiczne tabletki "leczące" choroby itp. Jakby nie patrzyć, to jest oszustwo.

senjin
Kontakt:

Post autor: senjin » sobota 26 sty 2008, 12:14

...no sam sobie odpowiedziales - a jak podlaczysz na odwrot to poplynie - wniosek jest prosty...
dla mnie wniosek, że bez różnicy. chociaż z drugiej strony jest zasada, że połączenia ekranów powinny być jak najkrótsze... nie, nie mam zamiaru kupować kabli z "najwyższej półki" ;) , ale nieraz sam sobie kable lutuje, a w takiej sytuacji kupno kabla stereo zamiast mono to minimalny koszt.

Zbynia

Post autor: Zbynia » sobota 26 sty 2008, 13:51

dokladnie a nada sie i jako mono i jako stereo.....

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » sobota 26 sty 2008, 13:57

...dokladnie a nada sie i jako mono i jako stereo........
Obawiam sie, ze nie do konca o to chodzi...

ODPOWIEDZ