Klawisz + przester

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:
Re: Klawisz + przester

Post autor: matiz » środa 07 lis 2007, 19:13

...Wez od zaprzyjaznionego gitarzysty wszystkie przestery jakie ma, jak ma voxa ac30 albo jakis inny piec tego typu to jeszcze lepiej, podlacz tam tego swojego rhodesa i krec. A reszta forum niech dalej rozprawia o poziomach wejsica wyjscia. Uda sie....

To jest dobra metoda, tylko na piecu typu AC30 straci caly dol - problem zreszta znikomy, bo akurat tego towaru to dosc malo jest

No i nie wiemy, czy to jest jakis MKIV 73 czy jego "komputerowy odpowiednik" - podlaczanie kiepskich klawiszy elektronicznych do pieca gitarowgo moze sie zle dla tego pieca skonczyc.

ohno

Post autor: ohno » czwartek 29 lis 2007, 02:59

Coby było naprawdę dobrze - kolega zsymek musi się rozejrzeć za (najlepiej) multiefektem do którego na wejściu można zapiąć sygnał liniowy, najlepiej stereo.

KOLEGO PRECELI A GDZIE TAKI MULTIEFEKT STEREO SIE UKRYWA... NIE MOGE NIC TAKIEGO ZNALEŹĆ. A ŻYWOTNIE MNIE TO INTERESUJE.

Do klawiszy są w zasadzie tylko pedały midi, nie ma wogule czegos takiego jak efekty ( w stylu gitarowych podłogowych tralala), przynajmniej nie znalazlem.

Te najwieksze gitarowe mają mimo ze sa najwieksze zwykle wejscie 1*MONOJACK, mają co prawda wejscia AUX w STEREO ale tylko dla picu (podklad albo co) bo nie da sie tego dzwieku nijak zmanipulować - a jesli nawet - to wyjdzie sobie w mono...

KTOKOLWIEK WIDZIAŁ? WIE? PISZCIE LUDZIE.
---Multiinstrumentalnoexperymntalnie---

Awatar użytkownika
łebski

Post autor: łebski » czwartek 29 lis 2007, 13:01

...

Coby było naprawdę dobrze - kolega zsymek musi się rozejrzeć za (najlepiej) multiefektem do którego na wejściu można zapiąć sygnał liniowy, najlepiej stereo.

KOLEGO PRECELI A GDZIE TAKI MULTIEFEKT STEREO SIE UKRYWA... NIE MOGE NIC TAKIEGO ZNALEŹĆ. A ŻYWOTNIE MNIE TO INTERESUJE.

Do klawiszy są w zasadzie tylko pedały midi, nie ma wogule czegos takiego jak efekty ( w stylu gitarowych podłogowych tralala), przynajmniej nie znalazlem.

Te najwieksze gitarowe mają mimo ze sa najwieksze zwykle wejscie 1*MONOJACK, mają co prawda wejscia AUX w STEREO ale tylko dla picu (podklad albo co) bo nie da sie tego dzwieku nijak zmanipulować - a jesli nawet - to wyjdzie sobie w mono...

KTOKOLWIEK WIDZIAŁ? WIE? PISZCIE LUDZIE....
Moze taki uzywany Ensoniq DP4 albo DP2. Posiada duzo przesterów oraz symulatorow wzmacniaczy gitarowych. Poza tym ma swietne reverby i sproe mozliwosci kreowania wlasnych efektow.

Masteroff

Post autor: Masteroff » czwartek 29 lis 2007, 13:51

......

KTOKOLWIEK WIDZIAŁ? WIE? PISZCIE LUDZIE....
Moze taki uzywany Ensoniq DP4 albo DP2. Posiada duzo przesterów oraz symulatorow wzmacniaczy gitarowych. Poza tym ma swietne reverby i sproe mozliwosci kreowania wlasnych efektow.
...
http://www.malko.pl/go/_info/?id=1682&sess_id=99bd3db01bd9e5b2b102caa5509d1896

Powyższy link tyczy się kontrolera nożnego. Myślę, że jest w przystępnej. Nie wiem jeszcze, czy do każdego instr. się nada. Jakie więc warunki musi spełniać ten instrument? wejście na jakikolwiek kontroler? Podejrzewam, że tak. W każdym razie, też byłem zainteresowany takim tematem. Ale postanowiłem zainwestować w dobry klawisz i ewentualnie obsługiwać jego efekty nożnie. Jeszcze nie doczytałem, czy Nord Wave (ten który kupię) ma możliwość zapisu wykreowanych brzmień, mam nadzieję, że tak a wówczas pomyślę o takim Rolandzie nożnym, do którego podałem link. Może się zapoznacie?
zapraszam do odwiedzin mojej strony:
www.michalgomulka.com

ODPOWIEDZ