......Do tych, którym się zacina: spróbujcie wersji
2.008 Reapera, **********************
No więc tak: Z natury nie jestem podejrzliwy, ale ten screenshot obrazuje dokładnie NIC. Wszystkie folddery są skompaktowane, więc nie widac ich zawartości, a te ślady które sa widoczne są po prostu puste. Natworzyć 300 pustych tracków można sobie.....
Zrobiłęm więc tak: mam akurat 60-śladowy projekt Reapera (chór gospel), zarejestrowany w wersji 2.007 - odpalony w tejże wersji 35% CPU maksymalnie. Zrobiłem update do wersji 2.008 i odpaliełm ten sam projekt - wskazanie CPU ? 35% maksymalnie. Czyli : no difference
Maszyna: AMD64 1GB RAM (EMU1616)
To oczywiście wcale nie świadczy że nic nie poprawiono (tuszę, że tak) jednak dla projektów rzędu "50 track" i komputerach 5 półek niżej od aktualnych średnich maszyn zmiana jest bez znaczenia - co zupełnie nie zmienia faktu, że Reaper jest geeeenialnyyyyy
pozdrowienia
PS. W dalszym ciągu nie wiem jak sobie radzić z bezlatencyjnym odsłuchem dla wokalistów w Reaper...

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...