Logic 8 - pełna rewolta?
Notabene, swietne posuniecie ze strony Maca.
Jakiś czas temu na ebay'u było kilka opcji aby Logic Pro 7 wyrwać w pakiecie - w cenie samego sterownika M-audio Project mix.
Może zrobią podobną akcje w zestawie z MacPro ... ?
Jakiś czas temu na ebay'u było kilka opcji aby Logic Pro 7 wyrwać w pakiecie - w cenie samego sterownika M-audio Project mix.
Może zrobią podobną akcje w zestawie z MacPro ... ?
Mac Pro, Logic Pro X i trochę klawiszy :)
Re: Logic 8 - pełna rewolta?
...Czy kupic Macbooka Pro teraz, tzn. póki jeszcze dają go z Tigerem, czy poczekać miesiąc dwa na Leoparda?
Upgrade do Leoparda nie będzie drogi. Samego kompa nie będą odświeżać, więc po co czekać i wstrzymywać pracę? ...
nawet jakby byl drogi to jest to system ktory zostaje z toba na zawsze i instalujesz na czym chcesz........nie ma dziwnych zagrywek jak w microsofcie
Upgrade do Leoparda nie będzie drogi. Samego kompa nie będą odświeżać, więc po co czekać i wstrzymywać pracę? ...
nawet jakby byl drogi to jest to system ktory zostaje z toba na zawsze i instalujesz na czym chcesz........nie ma dziwnych zagrywek jak w microsofcie
...Czy kupic Macbooka Pro teraz, tzn. póki jeszcze dają go z Tigerem, czy poczekać miesiąc dwa na Leoparda?
po to żeby nie przeinstalowywać wszystkiego od nowa?
po to żeby nie przeinstalowywać wszystkiego od nowa?
- Miłaszewski
Może zrobią podobną akcje w zestawie z MacPro ... ? ...
na pewno, juz wczesniej sprzedawali takie zestawy z Logic 7
Mozliwe ze pojawia sie jakies pakiety Apogee z Logikiem dolaczonym za free.
Widzieliscie nowy interface Apogee do laptopa: http://www.apogeedigital.com/products/duet.php
Pelna kontrola z poziomu Logica :) i cena tez $500, a wg. Apogee Duet jest lepszej jakosci niz ponad dwa razy drozszy MiniMe...
[addsig]
Może zrobią podobną akcje w zestawie z MacPro ... ? ...
Widzieliscie nowy interface Apogee do laptopa: http://www.apogeedigital.com/products/duet.php
Pelna kontrola z poziomu Logica :) i cena tez $500, a wg. Apogee Duet jest lepszej jakosci niz ponad dwa razy drozszy MiniMe...
[addsig]
uczyc sie Logica oki - ale uczyc sie logicia i zarobic oraz uczyc sie dobrego MAC - no way, przynajmniej na razie :)
zostane w Cuble :) poza tym licze ze sie nawzajem podpatruja :)
Ja wciaz czekam w kazdym razie z decyzja o cubase 4
zostane w Cuble :) poza tym licze ze sie nawzajem podpatruja :)
Ja wciaz czekam w kazdym razie z decyzja o cubase 4
...
I wygląda trochę iPodowo - duży biały prostokąt:)
Mnie się to zaczyna podobać, tylko zawsze z obsługą Logica miałem pod górkę.
Czy system Symphony ma obróbkę dźwięku wspomaganą sprzętowo? Bo 1,6ms przy 96kHz na ponad stu ścieżkach z efektami (jak w ProToolsie HD) to było by coś.
...
I wygląda trochę iPodowo - duży biały prostokąt:)
Mnie się to zaczyna podobać, tylko zawsze z obsługą Logica miałem pod górkę.
Czy system Symphony ma obróbkę dźwięku wspomaganą sprzętowo? Bo 1,6ms przy 96kHz na ponad stu ścieżkach z efektami (jak w ProToolsie HD) to było by coś.
[URL=http://dziecineo.prv.pl/Nie dzieciom neo!][/URL]
- Miłaszewski
po to żeby nie przeinstalowywać wszystkiego od nowa?...
raczej nie bedzie takiej potrzeby, poza tym instalka OSX'a trwa 17 minut, instalka Logica drugie tyle + jakies pluginy, w maksymalnie 2h powinienes byc gotowy do pracy. To nie jest Windows, w ktorym instalka oznacza dzien z glowy.
[addsig]
raczej nie bedzie takiej potrzeby, poza tym instalka OSX'a trwa 17 minut, instalka Logica drugie tyle + jakies pluginy, w maksymalnie 2h powinienes byc gotowy do pracy. To nie jest Windows, w ktorym instalka oznacza dzien z glowy.
[addsig]
- Miłaszewski
Czy system Symphony ma obróbkę dźwięku wspomaganą sprzętowo? Bo 1,6ms przy 96kHz na ponad stu ścieżkach z efektami (jak w ProToolsie HD) to było by coś....
Nie ma obrobki dzwieku wspomaganej sprzetowo, ale komputery sa dzisiaj na tyle szybkie, ze to wszystko dziala z niska latencja (bufor 32 sample).
Wlasciciele Powerbook G4 nagrywaja bez problemow na buforze 64 sample. Przy 44.1KHz 1ms=44 sample, czyli 64 to 1.45ms. Mniej niz w PT HD.
[addsig]
Nie ma obrobki dzwieku wspomaganej sprzetowo, ale komputery sa dzisiaj na tyle szybkie, ze to wszystko dziala z niska latencja (bufor 32 sample).
Wlasciciele Powerbook G4 nagrywaja bez problemow na buforze 64 sample. Przy 44.1KHz 1ms=44 sample, czyli 64 to 1.45ms. Mniej niz w PT HD.
[addsig]
Fajnie, tylko bufor 64 sample nie oznacza calkowitego opoznienia sygnalu o tyle, tylko o conajmniej dwa razy tyle
Fajnie, tylko bufor 64 sample nie oznacza calkowitego opoznienia sygnalu o tyle, tylko o conajmniej dwa razy tyle

Ufff, dobrze, że tu wczoraj zajrzałem
A już czekał na mnie w sklepie Logic Pro 7 za 2x większą kasę...
W Polsce nie wiadomo kiedy się pojawi, ale w przyszłym tygodniu będę w Berlinie i zakupię, jeśli nie sprzedają tam tylko niemieckiej wersji językowej. Zainstaluję i zdam relację

W Polsce nie wiadomo kiedy się pojawi, ale w przyszłym tygodniu będę w Berlinie i zakupię, jeśli nie sprzedają tam tylko niemieckiej wersji językowej. Zainstaluję i zdam relację

Jestem przystojny i młody