Co lepiej kupić ?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
spiker
Re: Co lepiej kupić ?

Post autor: spiker » środa 30 maja 2007, 17:29

Preceli, odwagi Świetnie sie trzymasz

A tak zupełnie w temacie. Spóbujcie sobie Reapera. To genialny soft. Zajętości na dysku symboliczne chyba kilkanaście MB w pionie i tyle samo w poziomie. W trzecim wymiarze nieco mniej.
To chyba jedyny zawodowy sekwencer audio/MIDI którego da się zainstalować na pendrive. Moższesz z nim chodzić gdzie chcesz, wtykać gdzie chcesz, a sam program jest po prostu świetny i kosztuje grosze.

pozdrowienia

przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 30 maja 2007, 18:09

...Mam legalnego SX (jedynka). Ok 100 mega. Widziałem trójke i też nie więcej niż 150 (o ile pamiętam). Nowy Cubase ma po prostu więcej bajerów, typu instrumenty VST, efekty i przez to widocznie zajmuje wiecej. Spytaj się kogoś kto ma Cubase 4 pełne, ile on waży. Bo napewno wiecej niż 300 MB. A Cubase LE np (też mam legalne) waży raptem 60-70 mega....

Kolego, napisz już może wreszcie co, gdzie i ile waży. I czy rozmawiamy o wersji instalacyjnej, czy zajętości na dysku po instalacji.
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Wiechu

Post autor: Wiechu » środa 30 maja 2007, 19:58

...Preceli, odwagi Świetnie sie trzymasz

A tak zupełnie w temacie. Spóbujcie sobie Reapera. To genialny soft. Zajętości na dysku symboliczne chyba kilkanaście MB w pionie i tyle samo w poziomie. W trzecim wymiarze nieco mniej.
To chyba jedyny zawodowy sekwencer audio/MIDI którego da się zainstalować na pendrive. Moższesz z nim chodzić gdzie chcesz, wtykać gdzie chcesz, a sam program jest po prostu świetny i kosztuje grosze.

Ok tylko jak możesz to mi napisz jak mam zrobic w tym programie reaper z mp3 na midi jak mozesz to po kolei mi wszystko opisz - pozdrawiam

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 30 maja 2007, 20:13

...Ok tylko jak możesz to mi napisz jak mam zrobic w tym programie reaper z mp3 na midi jak mozesz to po kolei mi wszystko opisz - pozdrawiam...

Na dzień dzisiejszy musisz przyjąć jedno do wiadomości: tego nie da się zdrobić! Jest kilka zawodowych programów na rynku które w mniej lub bardziej zaawansowany sposób próbują coś stworzyć w temacie MIDI -> audio, głównie ze ścieżki mono (w sensie polifonii). O konwersji całego aranżu możesz na razie zapomnieć.
Było wcześniej rozejrzeć się po forum (wyszukiwarka?), tudzież zajrzeć do FAQ-a coby w prosty sposób nie dać się wpościć w maliny.
[addsig]

Wiechu

Post autor: Wiechu » środa 30 maja 2007, 20:18

próbują coś stworzyć w temacie MIDI -> audio, głównie ze ścieżki mono (w sensie polifonii). O konwersji całego aranżu możesz na razie zapomnieć.

Chodzi mi tylko aby audio przerobić na midi - i napisałeś mi że w tym programie reaper można to zrobić ja go mam ale nie mam pojęcia jak z audio przekształciś na midi - napisz mi jak mozesz jak wogóle poruszac się w tym programie. - pozdro

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » środa 30 maja 2007, 21:28

O konwersji całego aranżu możesz na razie zapomnieć.

Ja chyba czegos nie rozumiem - przeciez tworzenie aranzu w MIDI to jest podstawowa funkcja sekwencera, tak? Po nagraniu w MIDI wszystkich sladow dobieramy odpowiednie barwy i pozamiatane. Ja nie jestem klawiszowcem, ale praktycznie codziennie dostaje rozne slady do zgrania, niektore utwory wrecz identyczne, jak oryginaly (jezeli mowimy o coverach). Koledzy uzywaja do tego najczesciej Cubase, ale i inne programy doskonale sie nadaja - wystarczy klawiatura sterujaca, wielosladowy sekwencer MIDI i jakis modul brzmieniowy - oczywiste, ze od jakosci modulu zalezec bedzie jakosc brzmienia stworzonej aranzacji, ale jezeli kolega potrzebuje harmonii do sterowania harmonizerem, to IMO jest to kwestia paru minut, bas moze troche dluzej.

I co - nie da sie?

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 30 maja 2007, 21:44

...I co - nie da sie? ...

Sorry, właśnie się dowiedziałem, że ponoć aranż audio do MIDI genialnie skonwertuje niejaki Corel Sound. Mea culpa.
[addsig]

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » środa 30 maja 2007, 21:57

Qrcze . Nawet wolak da rady w nim usunąć. REWELACJA!
[addsig]

Awatar użytkownika
matiz
Kontakt:

Post autor: matiz » czwartek 31 maja 2007, 08:20

genialnie skonwertuje niejaki Corel Sound. Mea culpa.

KOREL! Czlowiek zle wpisze do gugla i nie znajdzie, KOREL!

Awatar użytkownika
spiker

Post autor: spiker » czwartek 31 maja 2007, 08:29

Ja chyba czegos nie rozumiem - przeciez tworzenie aranzu w MIDI to jest podstawowa funkcja sekwencera, tak? Po nagraniu w MIDI wszystkich
sladow dobieramy odpowiednie barwy i pozamiatane
===========
Masz rację , ale Szanowny Kolego Ty to wiesz, bo wiesz do czego służy sekwencer, potrafisz grać, wiesz co to nuty, metrum, tempo, akordy, potrafisz je usłyszeć, powtórzyć, zagrać, potem podobierać odpowiednie barwy, zmiksować...i całą tę resztę.....która zabiera czas. Koledzy Sprawcy Postu zdają się "chcieć mieć" taki sofcik, w którym jest polecenie: importu "Szłą dzieweczka do laseczka" z płyty CD, potem klikając przycisk "convert to MIDI" otrzymują w trzy sekundy gotowy pliczek MID z przypisanymi instrumentami.

pozdrowienia
przed użyciem programu zapoznaj się treścią instrukcji załączonej do opakowania bądź skonsultuj się z producentem lub dystrybutorem oprogramowania...

ODPOWIEDZ