Cubase Studio 4 vs. SX3

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Bitrate
Re: Cubase Studio 4 vs. SX3

Post autor: Bitrate » sobota 27 sty 2007, 11:56

...Jakieś konkrety?
Wybucha ten Cubase czy może kasuje inne programy?
Zawiesza się czasem przy nagrywaniu midi, ale cześciej nie nagrywa komunikatów, tzn niby nagrywa, a potem nic nie ma. Gdy masz wciśnięty jakiś klawisz w klawiaturze sterującej (ogólnie gdy grasz) pojawia się w "taśmie" generowanej przez Kubusia na danej ścieżce nuta midi w formie typowego czarnego paska, po czym znika, gdy puścisz klawisze. Nigdy wcześniej takiego dziwowiska nie widziałem. Gdy wyłączysz i włączysz program już jest ok, ale problem szybko wraca....
Pozdrawiam - Leff...
Może zaczniesz od tego?
http://knowledgebase.steinberg.de/95_1.html
Szczególnie druga kropka....

--
pozdrawiam
j

Awatar użytkownika
Bitrate

Post autor: Bitrate » sobota 27 sty 2007, 11:59

...Zawiesza się czasem przy nagrywaniu midi, ale cześciej nie nagrywa komunikatów, tzn niby nagrywa, a potem nic nie ma. Gdy masz wciśnięty jakiś klawisz w klawiaturze sterującej (ogólnie gdy grasz) pojawia się w "taśmie" generowanej przez Kubusia na danej ścieżce nuta midi w formie typowego czarnego paska, po czym znika, gdy puścisz klawisze. Nigdy wcześniej takiego dziwowiska nie widziałem. Gdy wyłączysz i włączysz program już jest ok, ale problem szybko wraca....
Oj, to ja poczekam chyba na lepsze czasy choć kusi ten Motif One ...

Leff pisze o Cubase LE a nie Cubase Studio.
Nie dramatyzuj.

--
pozdrawiam
j

Marck9

Post autor: Marck9 » sobota 27 sty 2007, 12:02

A ja jestem bardzo zadowolony z przesiadki z 3 na 4. Choć oczywiście brak obsługi wtyczek DX jest trochę denerwujący ale bardzo mnie to nie boli.

Pozdrawiam
Marck9 - Warszawa

Awatar użytkownika
Freemind

Post autor: Freemind » sobota 27 sty 2007, 12:19

Też jestem zadowolonym użytkownikiem Cubase 4 Studio. Nie mam z nim problemów o których piszecie. Braku obsługi DX wogóle nie odczułem, ponieważ nie korzystałem nigdy z wtyczek w tym formacie.
[addsig]
IroN Audio i7 4.2GHz (Kaby Lake) 16GB RAM, OS X Sierra, / Universal Audio Apollo Quad / Wes Audio Beta76 / Novation 61SL MkII / NI Maschine / Pro Tools 12.8 / Cubase 9.5 Pro / PSP Total Pack / D16 / Waves / NI Komplete 8 Ultimate / Arturia V Collection

ODPOWIEDZ