Do pana WG - a co z samplerem?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
mr-hammond
Re: Do pana WG - a co z samplerem?

Post autor: mr-hammond » wtorek 23 sty 2007, 19:09

Dajze spokoj Mr MB...;-) Po prostu - sie obiecalo to sie teraz trzeba wywiazac a nie udawac ze "nic nie bylo"... Ja wiem ze to fajnie sobie zrobic prosty programik wokol ktorego jest duzo szumu a roboty przy nim nie za wiele a i inicjatywa i pomysl chwalebne... Ale sorry - mial byc sampleplayer i nie ma oraz nawet grama komentarza w tej sprawie od autora! Mr WG? Gdzie jest nasze "100 milionow" ?
...
Ty go tak nie naciskaj bo sie w sobie zamknie i co wtedy :)?
Cierpliwości jak zrobi to na pewno pokaże :)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 23 sty 2007, 20:32

Ty go tak nie naciskaj bo sie w sobie zamknie i co wtedy :)?
Cierpliwości jak zrobi to na pewno pokaże :)...
A kto tu mowi o naciskach? Wszak mruze oczko... Na stronie internetowej EXSC rok temu zapowiadany byl sampleplayer - ze juz wkrotce... Jeszcze niedawno ktos napisal ze Mr WG chce wypuscic to cudo w okolicach stycznia/lutego (mniemam ze 2007?) i cierpliwie czekam... Inni tez... A moze to plotki? Ja po prostu chcialbym sprowokowac jakis komentarz autora bo Maestro sie najwyrazniej od niego uchyla... Mr WG! Wez Pan skomentuj plizzz...
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

WG

Post autor: WG » wtorek 23 sty 2007, 20:53

Będzie z nim sporo ale to sporo problemów
Chciałbym jeszcze trochę odetchnąć póki mogę bo to sypnie problemami jak lawina

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 23 sty 2007, 21:08

Moze jakies betki pare osob by wzielo? Ja teraz testuje EQ Nugen (chyba ze to kazdy :) dosta ldo testow - brzydkie to bo wstepny tylko layout - ale dzial perfekcyjnie - za paroma wyjatkami)

Ja ze swej strony moge sie zglosic :) Zreszta nawet dzwonilismy do Pana ok. wakacji.

Czy sampler bedzie zawieral chociaz czesc modulu konwersji formatow? takie podstawowe Halion, Kontakt, Giga?

Moze korzystajac z okazji zapytam, posiadam Scarbee Rhodes ale w formacie Giga (wetdy jak kupowalismy - ok. 2-3lat temu innego nie sprzedawali). Za download wersje na kontakt (z zawartym Kompaktem) NI winszuje sobie 50 dolarow. Kontakt konwertuje Giga i niby wszystko ok, ale jest dziwne zjawisko - przy zwolnieniu pedalu sustain probki odyzwaja sie (te "wydluzane") co jest bardzo uciazliwe. czy to tak powinno byc?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » wtorek 23 sty 2007, 21:21

...Będzie z nim sporo ale to sporo problemów ...
Czyli juz wszystko jasne... Nie czekac...
[addsig]

WG

Post autor: WG » wtorek 23 sty 2007, 22:13

Czyli juz wszystko jasne... Nie czekac...
Powiedz mi, w jaki sposób mam ci podać konkretny termin.
Nie jestem osobą terminową i nigdy nie będę i nigdy nie zamierzam być, bo w tym zawodzie "developerskim" za cholerę nie można niczego przewidzieć.

Sample(rek) to będzie kolejny sample player jakich jest na pęczki w necie, nie będzie wyglądał tak bajerancko jak Halion czy Kontakt. Będzie w miarę szybki, możliwie pozbawiony bug-ów, czytał podstawowe formaty GIG, SF2 z dysku ot i cała filozofia, grafika rodem z Atari ST bo taką uwielbiam.

WG

Post autor: WG » wtorek 23 sty 2007, 22:19

Po prostu - sie obiecalo to sie teraz trzeba wywiazac a nie udawac ze "nic nie bylo"... Ja wiem ze to fajnie sobie zrobic prosty programik wokol ktorego jest duzo szumu a roboty przy nim nie za wiele a i inicjatywa i pomysl chwalebne... Ale sorry - mial byc sampleplayer i nie ma oraz nawet grama komentarza w tej sprawie od autora! Mr WG?
Lubisz prowokować jak zawsze i jak zawsze na mnie najeżdzasz przy byle okazji. Bardzo dziękuję.

Awatar użytkownika
grembo

Post autor: grembo » wtorek 23 sty 2007, 22:27

Panie Witoldzie

Wazne zeby byl:
-szybki (latencja, cos w desen DFD warto by mial, czyli rowniez "radzil"" sobie z dyskami lapsowymi))
-prosty (np.wiekszosc ludzi ktora ze mna pracuje korzysta z samplera w sposob jednoprzyciskowy), moglybybyc presety konfiguracji (od wypasionego fortepianu po kilku samplowy np. sitar)
-stabilny - np do zastosowan live
-tani
-konwetowal podstawowe format
-mial kilka wyjsc
-byl w wersji polskojezycznej
-ROZWOJOWY!
-Dobra Dystrybucja! (prosze wziac przyklad z Reapera, rosnie w oczach!)

to sa cechy ktore usatysfakcjonuja przytlaczajaca wiekszosc klientow-muzyków, jak wyglad to problem to mozna zrobic prosty edytor do skorek jak kto lubi)

Moze na poczatek cos bez fajerwerkow, bez edycji dokladnej sampli, bez zadnych poglosow, skryptow (choc to w Kontakt podobno bardzo przydatne to i tak nie umiem skorzystac).

Mowie oczywiscie za siebie, ale jestem przekonany ze nie jedynie ja, trzymam za Pana i Pana produkty kciuki, bo to tak jakby znajomy cos robil - Pan nam tu czasem doradzal w sprawach niezwiazanych wogole z istota Pana pracy!

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » wtorek 23 sty 2007, 22:56

...Czyli juz wszystko jasne... Nie czekac...
-----------------------------------------------------------------
Wystarczy walnąć jakiegoś byle screena i text na stronie ze budowa się cięgnie. Jak znajdzie się to TAM to nie będzie tego TU

Nie jestem osobą terminową i nigdy nie będę i nigdy nie zamierzam być, bo w tym zawodzie "developerskim" za cholerę nie można niczego przewidzieć.
-----------------------------------------------------------------
to tylko może potwierdzać rzetelność Pana i dosłownie SERCE wkładane w jego produkty

Sample(rek) to będzie kolejny sample player jakich jest na pęczki w necie, nie będzie wyglądał tak bajerancko jak Halion czy Kontakt. Będzie w miarę szybki, możliwie pozbawiony bug-ów, czytał podstawowe formaty GIG, SF2 z dysku ot i cała filozofia, grafika rodem z Atari ST bo taką uwielbiam.
...
Niech będzie jakikolwiek, wie o tym nie tylko 'ja' że już właściwie istnieje. Niech wyjdzie. Zaskoczyły poprzednie aplikacje. On na wstępie wcale już teraz nie musi zaskoczyć innowacyjnością. Ową można 'dopisać' (dorobić). Niech on już po prostu będzie w DOWNLOAD.
drummer

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 24 sty 2007, 00:28

Nie jestem osobą terminową i nigdy nie będę i nigdy nie zamierzam być,
Mnie podac? Nie tylko ja czekam na samplerek Wlodku! Tylko ze ja osmielam sie wyrazic niezadowolenie z powodu tego ze nas zaniedbujesz i to wlasnie ja za to oberwe (znielubisz mnie)...

Nie jestem osobą terminową i nigdy nie będę i nigdy nie zamierzam być,
Ale rozumiesz z jakiego Twoi fani i uzytkownicy Twoich programow pytaja dlaczego zapowiadana przez Ciebie premiera spoznia sie ROK?

bo w tym zawodzie "developerskim" za cholerę nie można niczego przewidzieć
Przewidywanie w ogole jest raczej trudne... A to co robisz to chyba raczej bardzo nieregularne hobby niz zawod...?

Sample(rek) to będzie kolejny sample player jakich jest na pęczki w necie,
Pokaz mi te peczki prosze!!! Te peczki bardzo drogich lub tendencyjnych samplerow? Nie chce byc skazany na zaden z nich... Wole pomyslowy produkt Mr WG pozbawiony niektorych uciazliwych wad komercyjnych produktow

nie będzie wyglądał tak bajerancko jak Halion czy Kontakt. Będzie w miarę szybki, możliwie pozbawiony bug-ów, czytał podstawowe formaty GIG, SF2 z dysku ot i cała filozofia,
Czyli bedzie mial same zalety!

grafika rodem z Atari ST bo taką uwielbiam.
Ja wole grafike z OS X A moze lepiej pozwolic uzytkolom decydowac jak ma wygladac samplerek dajac dorazny poradnik robienia skor?

Lubisz prowokować jak zawsze i jak zawsze na mnie najeżdzasz przy byle okazji. Bardzo dziękuję.
No wiesz Wlodek - to nie jest BYLE okazja... To jest palaca ciekawosc oraz nieznosne porzadanie odpowiedzi ktore trwa juz rok! Mam nadzieje ze zalapiesz luz i troche dystansu do calej sprawy.., Jak ci sie nie chce pisac tego samplera to po prostu to POWIEDZ otwartym tekstem ze np nie masz weny albo za duzo z tym zachodu i przestaniemy o niego pytac
[addsig]

ODPOWIEDZ