Styluse RMX - dlaczego tak się dzieje?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
rb338
Re: Styluse RMX - dlaczego tak się dzieje?

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 15:43

...albo lepsze stery, albo lepsza karta - zależy czego używasz

co do Miodka to chodzi mi nie o Ciebie, a o inne posty. Wyrywałem sobie włosy z głowy czytając niektóre i jestem już prawie łysy...

Może i karta... co prawda nie mam najlepszej (Audigy) ale ja wiem czy to przez to... tak jak wyżej pisałem, nie korzystam ze stylusa w postaci loop-ów, wykorzystuję go jako automat perkusyjny który sam programuje bo nie cierpię gotowców, choc niektóre przyznam, że mnie poruszają ;) Co do Twoich włosów. Nie lepiej mieć włosy i nie korzystać z forum niż ich nie mieć i korzystać? Pozdrawiam ;)
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404

Awatar użytkownika
mr-hammond

Post autor: mr-hammond » czwartek 14 gru 2006, 15:54

Zerknij w wymagania Stylusa dla pracy w trybie multi minimum to 1gb, tam tez jest info o wykorzystaniu pamieci dla kazdej próbki, wiec bardzo szybko załadujesz pamiec obsadzając system tyloma stylusami.
Zestaw Kit czy też jakis sound menu potrafi wciagnać lekko ponad 200mb.

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 14 gru 2006, 16:00

......naprawde az tyle loopow nakladasz na siebie? bo 3 stylusy, kazdy po 8 roznych loopow (kazdy na osobnym wyjsciu), to daje razem 24 loopy w tym samym czasie! nie za duzo? ;)...

Masz rację! Jeśłi bym tak tworzył muzykę to też chciałbym jej posłuchać ;) a tak serio to ja korzystam ze Stylusa jako automatu perkusyjnego, nie jako loop-a ;) Loopy robię sam bo nie cierpię gotowców!!! Tak więc jeden automat perkusyjny w utworze to wcale nie tak dużo ;) Rozumiesz mnie teraz? ;)...

to w takim razie nie rozumiem w jaki sposob wykorzystujesz stylusa? bo jesli masz wava i slice'ujesz go w ten sposob, aby kazdy fragment wyzwalac innym komunikatem midi , to tez jedna instancja powinna ci wystarczyc, i to w nadmiarze

ale jesli ladujesz do kazdego kanalu stylusa po jednym wavie z pojedynczym uderzeniem, to:
1. jest to wielkie marnotrastwo mocy\\
2. wybrales nieodpowiednie narzedzie - z powodzeniem wystarczy ktorykolwiek z modulow perkusyjnych wstawianych fabrycznie do programow DAW - a niektore nawet beda sie lepiej sprawowaly (wielowarstwowe probki, itp)

kazdy z tych warunkow z osobna, a tym bardziej obydwa na raz, zaswiadczaja, ze nie powinienes miec pretensji do producenta programu ani komponentow w swoim komputerze, ze cos ci nie dziala prawidlowo
a jaki masz program, jaka karte i na jakich sterownikach dzialasz?

fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
oduck

Post autor: oduck » czwartek 14 gru 2006, 16:01

......
nie doczytalem, ze chodzi o Audigy, wiec pytanie o karte nieaktualne (ale o program jak najbardziej, i jeszcze jakbys podal bufor na jakim dzialasz - moze to tu jest pies pogrzebany_
fan dobrego brzmienia ;)

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 16:14

to w takim razie nie rozumiem w jaki sposob wykorzystujesz stylusa? bo jesli masz wava i slice'ujesz go w ten sposob, aby kazdy fragment wyzwalac innym komunikatem midi , to tez jedna instancja powinna ci wystarczyc, i to w nadmiarze

ale jesli ladujesz do kazdego kanalu stylusa po jednym wavie z pojedynczym uderzeniem, to:
1. jest to wielkie marnotrastwo mocy\\
2. wybrales nieodpowiednie narzedzie - z powodzeniem wystarczy ktorykolwiek z modulow perkusyjnych wstawianych fabrycznie do programow DAW - a niektore nawet beda sie lepiej sprawowaly (wielowarstwowe probki, itp)

kazdy z tych warunkow z osobna, a tym bardziej obydwa na raz, zaswiadczaja, ze nie powinienes miec pretensji do producenta programu ani komponentow w swoim komputerze, ze cos ci nie dziala prawidlowo
a jaki masz program, jaka karte i na jakich sterownikach dzialasz?

...

Stylusa wykorzystuje jako "kit" module. Kazdy kanał oddzielna próbka. Program na jakim robie to Cubase SX. Jak do tej pory nie spotkałem lepszych próbek jakie ma Stylus wiec... nie wiem co proponujesz? Mam też co prawda Waldorfa Attack (można go ładować po - ile się chce) ale moim zdaniem Stylus brzmi lepiej! Karta niestety SB Audigy niby ASIO ale w Cubasie coś jest nie tak z nimi... Co to za moduły? Jakieś VSIi? O co chodzi z tym DAW? Może znasz jakiś dobry automat perkusyjny w postaci VSTi? Nie mam pretensji do producentów, chciałbym poprostu mieć dużo "powietrza" do tworzenia ;)
Tworzę muzykę jak narazie tylko i wyłącznie na PCecie. Cubase 3 + VST instruments... Emu 0404

Awatar użytkownika
Bomber

Post autor: Bomber » czwartek 14 gru 2006, 17:38

Nie mam pretensji do producentów, chciałbym poprostu mieć dużo "powietrza" do tworzenia ;)...
To nie pal tyle

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » czwartek 14 gru 2006, 18:02

polecam To
drummer

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 20:25

...Nie mam pretensji do producentów, chciałbym poprostu mieć dużo "powietrza" do tworzenia ;)...
To nie pal tyle ...

Też odpiszę Ci prosto Bombaj czy Bombół Nie pale stary, nie pale!!! Tobie też radze!!!

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 20:37

...polecam To...

DZIEKI Stary!!!

Awatar użytkownika
rb338

Post autor: rb338 » czwartek 14 gru 2006, 21:45

Daj znać ile po tym zabiegu jestes wstanie odpalic....

Miałem dać znać wiec daje. Niestety ale ten zabieg nic nie zmienił :( Kolega miał rację pisząc że dysk nie ma nic do tego. Muszę chyba zmienić kartę bo nic już innego nie wymyśle. Ewentualnie podkręcić procesor...

ODPOWIEDZ