UAD-1 Studio Pak
czy mozna w jednym kompie miec jednego uad-1 na pci i drugiego uad-1e na pci express? czy dwie niby te same karty rozniace sie tylko zlaczem nie beda sie gryzly czy cos?
--
konmfliktu pomiedzy nimi nie będzie ale będą widziane jako dwa osobne urządzenia, w przypadku dwóch identycznych kart z kolei ich moc jest sumowana i przez program host są widziane jako jedna mocna karta, to jest wygodne.
jesli planuje kupno nowego kompa to czy jest jeszcze sens kupowania czegos pod pci? chyba ten rodzaj zlacza powoli odchodzi w zapomnienie?
--
Niestety wszystko wskazuje na to ze pci czeka to samo co isa. Sugerowałbym kase na uada dołozyć do lepszego kompa. Z całym przekonaniem stwierdzam iż natywne wtyczki mogą śmiało konkurować z tymi z uada czy powercore. A że te drugie są inne i niepowtarzalne to juz inna historia
-
Re: UAD-1 Studio Pak
dzieki. musze to wszystko dobrze przemyslec;) najpierw chcialem uad'a dla kopi roland space echo, ale kupilem innego jego klona za cale 14 e z soundfonts.it i jestem zadowolony z jego brzmienia [choc jest muliste i szumi - ale wlasnie taki byl sound orginalu].
prawde mowiac po licznych wypowiedziach na tym forum bylem przekonany ze pluginy z UA maja poprostu lepsze brzmienie i dodatkowo dzieki dsp odciazaja procka. wiem ze jest tam sporo cyfrowych odpowiednikow klasycznego sprzetu ale ciekawe czy faktycznie dorownuja poziomem swoim pierwowzorom.
prawde mowiac po licznych wypowiedziach na tym forum bylem przekonany ze pluginy z UA maja poprostu lepsze brzmienie i dodatkowo dzieki dsp odciazaja procka. wiem ze jest tam sporo cyfrowych odpowiednikow klasycznego sprzetu ale ciekawe czy faktycznie dorownuja poziomem swoim pierwowzorom.
Re: UAD-1 Studio Pak
odnawiam temat by neizkaladac nowego.
mam problem z uad-1e z wtyczka realverb pro
wtyczka po instalacji uada chodzila dobrze jeden dzien.
po wyl/wl komputera,,wtyczka ma blady w wyswietlaniu interfacu.
sama wtyczka dziala, jednakze sa przeklamania suwakow, galek
(tak jakby karta graficzna, jednakze wsyzstko inne dziala ok)
praktycznie uniemozliwia to prace.
czy ktos sie z tym spotkal, pracuje jeszcze na starym sofcie w wersji 4.x
5.1 zamierzam zainstalowac jutro
pozdrawiam
[addsig]
mam problem z uad-1e z wtyczka realverb pro
wtyczka po instalacji uada chodzila dobrze jeden dzien.
po wyl/wl komputera,,wtyczka ma blady w wyswietlaniu interfacu.
sama wtyczka dziala, jednakze sa przeklamania suwakow, galek
(tak jakby karta graficzna, jednakze wsyzstko inne dziala ok)
praktycznie uniemozliwia to prace.
czy ktos sie z tym spotkal, pracuje jeszcze na starym sofcie w wersji 4.x
5.1 zamierzam zainstalowac jutro
pozdrawiam
[addsig]
Proszę zanotować! "odmawia wypisania spisu sprzętu studyjnego w sygnaturce"