E-muzyk sesyjny

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Oda
Re: E-muzyk sesyjny

Post autor: Oda » piątek 07 paź 2011, 07:24

Ja od kilku lat działam na zasadzie dogrywania się przez neta.

Nigdy nikomu nie płaciłem, po prostu piszę do kogoś czy jest otwarty na takie coś, wysyłam podkład i dostaję ścieżkę instrumentu.

Raz tylko jeden kontrabasista powiedział mi wprost że jak nie mam kontraktu to on w to nie wchodzi, bo musi utrzymać rodzinę i robi tylko projekty które dają klepak.

Serwisy zrzeszające muzyków, również oferujących usługi sesyjne oczywiście istnieją

np "szukammuzyka" , albo "musiccv"

Choć na majspejsie łatwiej znajdziesz konkretnych grajków z wyższej ligii, ale dogadanie się z nimi zależy już od Twojego poziomu.

Myślę że jeśli oferujesz klepak za nagranie, to każdy się zgodzi.

Zależy jak się ugadasz.

Ja proponuję zawsze featuring, , a czymś w rodzaju zapłaty dla obu stron, jest oczywiście fajny wspólny otwór, ale głownie wzajemna promocja i niesienia swojego nazwiska/pseudonimu dalej w świat.

Tylko że nie daje komuś nut z partią do wykonania, mówię jedynie co mniej więcej bym chciał usłyszeć, no i daję radę na tym patencie.

Bardziej zaawansowani muzycy, przeważnie mają w domu jakiś sensowny sprzęt do nagrania swojego instrumentu.

Z jedną gitarzystką robię już drugą płytę, a nigdy się nie widzieliśmy, ani nawet nie gadaliśmy przez telefon.

Oda

Re: E-muzyk sesyjny

Post autor: Oda » piątek 07 paź 2011, 07:32

przepraszam

"utwór" nie "otwór"

"niesienie swojego nazwiska..." nie "niesienia"

ODPOWIEDZ