Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
wasyl25
Re: Wyciszanie kompa
autor: wasyl25 » niedziela 12 lut 2006, 11:34
...Witam wszystkich. Olałem kupno zalmana i nowego zasilacza, przesmarowałem smarem wiatrak w zasilaczu i na procku i jest dużo ciszej

Co do tych dziwnych teorii napisanych przez NETESA to jakoś w to nie wierzę żeby komp poszedł z dymem przez zasilacz mój chodzi już ponad 3 lata na codegenie 300W i jest OK....
tu akurat Netz ma racje. Zasilacz trzeba zmnieniac co ok 2 lata(te tansze). z tym ze codegeny maja to do siebie ze jak padaja to przewaznie padaja same czyli nie pala niczego innego. ale ja polecam zainwestowac w dobry zasilacz, bo słabsze zasilacze maja to do siebie ze potrafia nie trzymac napiecia co przy dłuzszym dzialaniu komputera powoduje uszkodzenie płyty(wysadza kondenstaory na płycie ale z tym nie ma reguly).
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
-
Zbynia - Posty:7665
autor: Zbynia » niedziela 12 lut 2006, 17:16
te tanie padaja najczesciej od wlaczania komputera do sieci albo zwyklych przepiec......
pol biedy jak padnie sam - czasem pociagnie za soba cala elektronike - juz widzialem pare wypalonych dziur w plytach glownych i twardych dyskach.....
warto sprawdzic napiecia zasilacza przy duzych obciazeniach - ja tez mam dwa codegeny od ponad dwoch lat - i dzialaja elegancko,napiecia trzymaja poziom i nie skacza...ale ostatnio u kolzezki wymienilem bo jak wzrastalo obciazenie to napiecia w dol.....nie ma co ryzykowac
ciesz sie ze to ci sie nie przytrafilo ale zawsze mozesz miec ten "pierwszy raz" :)