E-mu i Sonar LE

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
bong
Re: E-mu i Sonar LE

Post autor: bong » sobota 10 cze 2006, 18:24

...a co wykorzystuje wogole dwurdzeniowce?windows?3d studio?hmmmm

z muzyki nic raczej...

na przykład cubase sl/sx i nuendo:

http://www.steinberg.net/

pzdr

Awatar użytkownika
bong

Post autor: bong » sobota 10 cze 2006, 18:31

także ableton ma w planach zoptymalizowanie najnowszej wersji live'a do obsługi dwujajowców ale nastąpi to chyba dopiero na jesieni...

jeśli chodzi o różnicę w wydajności w porównaniu z tradycyjnymi to jest ona podobno znaczna - dużo jest o tym powiedziane np. na forum nuendo.
pzdr

Awatar użytkownika
bong

Post autor: bong » sobota 10 cze 2006, 19:58

jescze jedna uwaga. cubase i nuendo nie są (jeszcze) zoptymalizowane specjalnie do obsługi dual-korów ale różnica w wydajności i tak jest widoczna. według moich informacji przede wszystkim jednak u AMD. mimo tego jeśli ktoś nie jest wielkim graczem komputerowym, to kupno któregoś z najwolniejszejszych modeli pentium to chyba dobry pomysł?

nie jestem specjalistą ale myślę że jeśli pełne wykorzystynie mocy dwurdzeniowców nie występuje teraz, to na pewno nastąpi w bardzo krótkim czasie. przykład: wspomniany wyżej ableton live 6. podobno żeby zoptymalizować dany program trzeba, w większości przypadków, zmienić bardzo małą część kodu, więc dwa rdzenie to chyba jednak bliska przyszłość w którą opłaca się zainwestować już teraz.

no, ale nie wiem... co o tym wszystkim sądzicie?

pzdr

ODPOWIEDZ