Behringer Eurorack UB1002
tylko,że mimo wszystko jeśli kolega bawi się w hiphop,to compact 4 będzie lepszym rozwiązaniem. za jakiś czas kolega przeczyta,że hip hopowcy biorą sample z płyt winylowych
i pojawi się na tym forum jak podłączyć gramofon unitra artutr do komputera,żeby nie "chrumkało"...a compact4 ma wbudowany przedwzmacniacz gramofonowy. nie wspominając już o torze odsłuchowym dla "realizatora" i osoby śpiewającej....

Re: Behringer Eurorack UB1002
Korzystałem z obu mikserków - z Compacta 4 dużo dłużej, a z UB802 stosunkowo krótko, ale wystarczająco, by wyrobić sobie o nim jakąś opinię.
Przede wszystkim Compact 4 ma dużo lepiej rozwiązany tor odsłuchu i jest bardzo intuicyjny. Dodatkowo możesz podpiąć gramofon bez obaw, że coś będzie nie tak (korekcja RIAA). Masz możliwość podłączenia Record Out symetrycznie lub niesymetrycznie, podobnie Playback In - jak kupisz lepszą kartę na symetrycznych gniazdach to docenisz bardzo tą możliwość
. Drobnym mankamentem na początek może być suma na dwóch TRSach (brak RCA), ale zrobić kabelek mały kłopot. Compact 4 to sprzęt, którego nie zmienisz po roku czy dwóch (no chyba, że zażyczysz sobie nagrywanie z większej ilości kanałów niż 4). Co do UB802 to bardziej przypomina to zabaweczkę niż mikser, choć brzmi całkiem... przyzwoicie - ale nic ponad to. Poza tym jakość wykonania jest dużo gorsza niż C4, zastosowane materiały są stosunkowo kiepskie.
Gdybym był na Twoim miejscu nie wahałbym się ani chwili i brał Compact 4 (dopłacając te parę złotych, bo naprawdę warto, uwierz).
Przede wszystkim Compact 4 ma dużo lepiej rozwiązany tor odsłuchu i jest bardzo intuicyjny. Dodatkowo możesz podpiąć gramofon bez obaw, że coś będzie nie tak (korekcja RIAA). Masz możliwość podłączenia Record Out symetrycznie lub niesymetrycznie, podobnie Playback In - jak kupisz lepszą kartę na symetrycznych gniazdach to docenisz bardzo tą możliwość

Gdybym był na Twoim miejscu nie wahałbym się ani chwili i brał Compact 4 (dopłacając te parę złotych, bo naprawdę warto, uwierz).
Pozdrawiam
no np. uzywając gniazda zasilania z tzw."bolcem" ;)...
Zasilacz do tego mikserka ma wtyk "bez bolca"...
Zasilacz do tego mikserka ma wtyk "bez bolca"...

Eeeee-ooooo-eeeee-ooooo!
to podlacz drutem z komputerem(obudowy).....
czy kupisz uc8xx czy 16xxfx to jedno i to samo - wszedzie te same preampy i te same parametry......
bierz soundcrafta bo faktycznie tor odsluchu ma kozak a i tor nagrywania jest mistrzowski i duzo lepszy niz te behringerki......
co do gadek ze ktos oddaje nowke bo sie zepsul to mozesz sobie kolego zapomniec - wiekszosc firm takie sprawy ogarnia bo sa albo wady fabryczne(gorzej0 albo sporadyczne przypadki....zdarzyc moze sie karzdemu bo to zazwyczaj wina podproducenta ze daje czesc niesprawna ........
mozesz zbudowac sobie studio za 30 tysia pln na behringerze....ale co z tego?jak ktos za to samo kupi 3 klocki i bedzie mial lepiej?
nie cena - a jakosc - i nie jakosc wykonania a dzialania.......
studio to nie praca czy market gdzie im taniej to lepiej bo cos zaoszczedzisz - oszczedzaj - bedziesz sie wkurzal ze cos nie gra i poprawial zamiast miec spokoj......
czy kupisz uc8xx czy 16xxfx to jedno i to samo - wszedzie te same preampy i te same parametry......
bierz soundcrafta bo faktycznie tor odsluchu ma kozak a i tor nagrywania jest mistrzowski i duzo lepszy niz te behringerki......
co do gadek ze ktos oddaje nowke bo sie zepsul to mozesz sobie kolego zapomniec - wiekszosc firm takie sprawy ogarnia bo sa albo wady fabryczne(gorzej0 albo sporadyczne przypadki....zdarzyc moze sie karzdemu bo to zazwyczaj wina podproducenta ze daje czesc niesprawna ........
mozesz zbudowac sobie studio za 30 tysia pln na behringerze....ale co z tego?jak ktos za to samo kupi 3 klocki i bedzie mial lepiej?
nie cena - a jakosc - i nie jakosc wykonania a dzialania.......
studio to nie praca czy market gdzie im taniej to lepiej bo cos zaoszczedzisz - oszczedzaj - bedziesz sie wkurzal ze cos nie gra i poprawial zamiast miec spokoj......
ja się przychylam w stronę soundcrafta, pomimo iz wielu będzie zapewniać że elektronika w behringerze niczego sobie, że to kopia "markowego" miksera. Jeśli masz zamiar korzystać z niego dłuższy czas, to na pewno docenisz trwałość mechaniczną soundcrafta. Dla mnie Behringer ma przede wszystkim kiepskie potencjometry. Szybko padają (zaczynaja trzeszczeć) w porównaniu w Soundcraft, Mackie...
Mam 30 lat. Ukończyłem Politechnikę WrocławskąInteresuje mnie technika nagłośnieniowa i filmowa.
no właśnie, u mnie potencjometr "monitor" trzeszczy między godziną 9 i 12
[url=http://www.liveuser.pl]liveuser.pl[/url] /
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
[url=http://www.myspace.com/ansikte]le visage[/url]
- Bartolomeo
...to podlacz drutem z komputerem(obudowy).....
Skoro jest tak skonstrułowany, że zasilacz niema "bolca" to nie potrzeba, przykręcać, przyklejać czy jakiś innych cudów z drutem czynić!!
Mam mikser Behringera i wszystko gra bez rzadnych drutów.

Skoro jest tak skonstrułowany, że zasilacz niema "bolca" to nie potrzeba, przykręcać, przyklejać czy jakiś innych cudów z drutem czynić!!
Mam mikser Behringera i wszystko gra bez rzadnych drutów.
......ja się przychylam w stronę soundcrafta, pomimo iz wielu będzie zapewniać że elektronika w behringerze niczego sobie, że to kopia "markowego" miksera. Jeśli masz zamiar korzystać z niego dłuższy czas, to na pewno docenisz trwałość mechaniczną soundcrafta. Dla mnie Behringer ma przede wszystkim kiepskie potencjometry. Szybko padają (zaczynaja trzeszczeć) w porównaniu w Soundcraft, Mackie......
Po pierwsze kto i gdzie powiedział, ze UB802 czy 1002 to kopia markowego miksera. Po drugie chyba masz nieco inne informacje o Soundcrafcie niż ja. W nim także potencjometry padają... jak muchy, szczególnie "monitor", więc przestańcie już wypisywać głupty w stylu Soundcraft to markowy i porządnie zrobiony a Behringer to tanizna. W Behringerze zastosowane sa markowe potencjometry Panasonica i ALPSa. Obydwa maja wykonanie na tym samym poziomie (stosunkowo wysokiej jakości elementy i produkcja pod ISO9001). Obydwa są produkowane w Azji i mają wyśrubowany stosunek jakość/cena/funkcjonalność, z tym, że Behringer dopieszcza ten stosunek od lat i ma w tym bardzo duże (pozytywne) doświadczenie.
A dlaczego wybrać Soundcrafta? Oprócz tego że ma uroczy wygląd
, to nie jest to "typowy", uniwersalny mikser, a przeznaczony i skonstruowany specjalnie na użytek domowego studia nagrań. O innych zaletach pisano powyżej i wcześniej (archiwum).
...
ZGADZAM SIĘ W 100%
kolega miał MACKIE i jak mu zaczeły padac potencjometry (po gwarancji0 to się nie połacało naprawiac i kupił.Behringera z którego zadowolony jest do dziś.
Po pierwsze kto i gdzie powiedział, ze UB802 czy 1002 to kopia markowego miksera. Po drugie chyba masz nieco inne informacje o Soundcrafcie niż ja. W nim także potencjometry padają... jak muchy, szczególnie "monitor", więc przestańcie już wypisywać głupty w stylu Soundcraft to markowy i porządnie zrobiony a Behringer to tanizna. W Behringerze zastosowane sa markowe potencjometry Panasonica i ALPSa. Obydwa maja wykonanie na tym samym poziomie (stosunkowo wysokiej jakości elementy i produkcja pod ISO9001). Obydwa są produkowane w Azji i mają wyśrubowany stosunek jakość/cena/funkcjonalność, z tym, że Behringer dopieszcza ten stosunek od lat i ma w tym bardzo duże (pozytywne) doświadczenie.
A dlaczego wybrać Soundcrafta? Oprócz tego że ma uroczy wygląd

...
ZGADZAM SIĘ W 100%
kolega miał MACKIE i jak mu zaczeły padac potencjometry (po gwarancji0 to się nie połacało naprawiac i kupił.Behringera z którego zadowolony jest do dziś.
Muzyka + saksofon = wielka pasja
Mój UB1002 leży nieużywany już dwa lata ale mam same dobre doświadczenia z pracy z nim, zero problemów. Jeśli spełnia Twoje oczekiwania ("Od ok roku nagrywam rap wiec byloby to wylacznie nagrywanie wokalu.") tak jak kiedyś spełniał moje to osobiście nie widzę sensu porywania się na tego Compact'a. I co z tego że Compact 4 ma większe możliwości. Jest wiele mikserów które mają większe możliwości od Compact'a 4 - i co z tego? Z Behringer'a będziesz zadowolony. Co do samych przetworników, elektronik ze mnie żaden ale MONTER wie co mówi, nawet mnie pocieszył z tą ich jakością
Mierzyłem tylko jego szumy własne i oceniałem jakość preampu na słuch. Teraz myśl raczej o dobrym mikrofonie - to bardzo często jest najsłabsze ogniwo w niskobudżetowych zestawach, sam UB1002 na pewno nim nie będzie. I słusznie chłopaki prawią że UB802 to jeszcze lepsze rozwiązanie dla Ciebie.
[addsig]

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>
Co do samych przetworników...
Co do samych potencjometrów - miało być
[addsig]
Co do samych potencjometrów - miało być

[addsig]
For God so loved the world that he gave his one and only Son, that whoever believes in him shall not perish but have eternal life <John 3.16>