Waldorf Blofeld

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Yamahauser
Re: Waldorf Blofeld

Post autor: Yamahauser » poniedziałek 22 wrz 2008, 13:30

Sugerowna cena za kb to jak narazie 2899 zl ( na podstawie dj shop), i nie wiem czy bedzie sie oplacac kupowac , choc do premiery jeszcze troche czasu jednakze jesli cena taka miala by faktycznie byc to sie nie oplaca kupowac werski kb no chyba ze dla jej slicznego wygladu mimo wszystko ;). Powiedzmy ze maly blof kosztuje 1500 zl dodajmy do tego cene klawiatury sterujacej np emu xboard 49, to cena zamyka sie w 2100 zl, a i ten emu ma wiecej galeczek niz blof ktory ma ich i tak za malo ( jak trafnie napisal adam z). Moim zdaniem tak wysokka cena kb spowodowana jest tym iz maly blof poprostu sie dobrze sprzedaje, a wiec w tym momencie dajac taka wysoka cene na wersje z klawiszem chce sie poprostu zarobic i tyle ( bo jestem pewien ze gdyby wiedzeli ze bedzie sie maluch dobrze sprzedawal to i za niego by pare stowek wiecej zawolali). Czytajac specyfikacje niestety nic prucz 60mb sie nie dostaje wiecej w tej wersji kilku galeczek wiecej i klawiatury . Osobiscie bardzo bym chial zeby blofeld mial dodany 3 pasmowy EQ , moze jak by dodali cos do bloku efektow waldka kb ( np eq) to moze bym sie skusil , ale tak to wole jednak kupic malego blofa.

timerus

Post autor: timerus » wtorek 23 wrz 2008, 10:12

szukam pomocy:

- nie moge zautomatyzowac nic w abletonie, zadnej krzywej itp.

- importowal ktos presety ze strony waldorfa z Q,Q+ ?

Awatar użytkownika
bean

Post autor: bean » wtorek 23 wrz 2008, 16:06

...Sugerowna cena za kb to jak narazie 2899 zl ( na podstawie dj shop), i nie wiem czy bedzie sie oplacac kupowac , choc do premiery jeszcze troche czasu jednakze jesli cena taka miala by faktycznie byc to sie nie oplaca kupowac werski kb no chyba ze dla jej slicznego wygladu mimo wszystko ;). Powiedzmy ze maly blof kosztuje 1500 zl dodajmy do tego cene klawiatury sterujacej np emu xboard 49, to cena zamyka sie w 2100 zl, a i ten emu ma wiecej galeczek niz blof ktory ma ich i tak za malo ( jak trafnie napisal adam z). Moim zdaniem tak wysokka cena kb spowodowana jest tym iz maly blof poprostu sie dobrze sprzedaje, a wiec w tym momencie dajac taka wysoka cene na wersje z klawiszem chce sie poprostu zarobic i tyle ( bo jestem pewien ze gdyby wiedzeli ze bedzie sie maluch dobrze sprzedawal to i za niego by pare stowek wiecej zawolali). Czytajac specyfikacje niestety nic prucz 60mb sie nie dostaje wiecej w tej wersji kilku galeczek wiecej i klawiatury . Osobiscie bardzo bym chial zeby blofeld mial dodany 3 pasmowy EQ , moze jak by dodali cos do bloku efektow waldka kb ( np eq) to moze bym sie skusil , ale tak to wole jednak kupic malego blofa. ...

No tak ale miejmy nadzieje że jakość klawiatury w blf kbd bedzie o te pare stówek lepsza niż w x-boardzie.
[b]zapraszam na [url]www.streemo.pl/MadBoy[/url] - check it NOW!
[/b]

mh

Post autor: mh » wtorek 23 wrz 2008, 21:38

...Sugerowna cena za kb to jak narazie 2899 zl ( na podstawie dj shop), i nie wiem czy bedzie sie oplacac kupowac , choc do premiery jeszcze troche czasu jednakze jesli cena taka miala by faktycznie byc to sie nie oplaca kupowac werski kb no chyba ze dla jej slicznego wygladu mimo wszystko ;). Powiedzmy ze maly blof kosztuje 1500 zl dodajmy do tego cene klawiatury sterujacej np emu xboard 49, to cena zamyka sie w 2100 zl, a i ten emu ma wiecej galeczek niz blof ktory ma ich i tak za malo ( jak trafnie napisal adam z). Moim zdaniem tak wysokka cena kb spowodowana jest tym iz maly blof poprostu sie dobrze sprzedaje, a wiec w tym momencie dajac taka wysoka cene na wersje z klawiszem chce sie poprostu zarobic i tyle ( bo jestem pewien ze gdyby wiedzeli ze bedzie sie maluch dobrze sprzedawal to i za niego by pare stowek wiecej zawolali). Czytajac specyfikacje niestety nic prucz 60mb sie nie dostaje wiecej w tej wersji kilku galeczek wiecej i klawiatury . Osobiscie bardzo bym chial zeby blofeld mial dodany 3 pasmowy EQ , moze jak by dodali cos do bloku efektow waldka kb ( np eq) to moze bym sie skusil , ale tak to wole jednak kupic malego blofa. ...
To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)
Psychomaniak

Awatar użytkownika
preceli

Post autor: preceli » wtorek 23 wrz 2008, 22:45

...To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)...

Jeśli można się wtrącić to powiem jedno. Otóż mocno źle kombinujecie. Bo aby wycisnąć ostatnie wręcz soki z tego syntha potrzeba nie klawiatury, ale kontrolera (choć może on być nawet i z klawiaturką ), który mocno dobrze kuma komunikaty SySex.

Tu dziw aż bierze, bo we wcześniejszych postach wyhaczyliśmy wspólnymi forumowymi siłami już wielokrotnie i wyraźnie o co biega.

Nie chciało się przeczytać?
[addsig]
Wiedza zawsze ileś tam kosztuje, głupoty i niewiedzy nie da się oszacować.

Awatar użytkownika
Yamahauser

Post autor: Yamahauser » środa 24 wrz 2008, 13:06

......To ja w cenie keysa mam blofa i CME- Xboard to delikatnie mówiąc taniocha (sam taką mam i nie jestem zachwycony) i lepiej jest się szarpnąć na lepszą klwaiaturę. ;)...

Jeśli można się wtrącić to powiem jedno. Otóż mocno źle kombinujecie. Bo aby wycisnąć ostatnie wręcz soki z tego syntha potrzeba nie klawiatury, ale kontrolera (choć może on być nawet i z klawiaturką ), który mocno dobrze kuma komunikaty SySex.

Tu dziw aż bierze, bo we wcześniejszych postach wyhaczyliśmy wspólnymi forumowymi siłami już wielokrotnie i wyraźnie o co biega.

Nie chciało się przeczytać?
...
Tylko ze tu nikt w tej chwili nie porusza tematu a raczej kwestii jaki miec kontroler zeby jak najwiecej wyciaganc z blofa bo tu zupelnie co innego....
Ja napisalem tylko ze lepiej niz kb kupic sobie malego blofa i samemu klawiature sterujaca jak sie chce miec klawisz , bo i tak prawdopodbnie wyjdzie to taniej. Xboard podalem tylko przykladowo to moze byc takze inna klawiatura ;) Choc moze byc tak jak napisalem kolega wczesniej ze klawiatura kb bedzie naprawde dobra to wtedy juz inna sprawa, ale na razie raczej tego nie wiemy ...

timerus

Post autor: timerus » środa 24 wrz 2008, 16:29

ponawiam pytanie - czy ktos zaimportowal presety ??

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » środa 24 wrz 2008, 18:40

...ponawiam pytanie - czy ktoś zaimportował presety ?...
Mnie niestety się nie udało. Załadować chciałem te pliki tak jak się aktualizuje system, przez Cubase, ale bez skutku.
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

timerus

Post autor: timerus » środa 24 wrz 2008, 20:03

wyslalem zapytanie do supportu waldorfa.
probowalem wyexportowac bank brzmien, niby poszlo,ale nie widzie pliku.
z edycja i zapisem presetu nie ma problemu.
wbudowany bank presetow do mnie nie przemawia, hehe...

Awatar użytkownika
Yamahauser

Post autor: Yamahauser » środa 24 wrz 2008, 20:34

...wyslalem zapytanie do supportu waldorfa.
probowalem wyexportowac bank brzmien, niby poszlo,ale nie widzie pliku.
z edycja i zapisem presetu nie ma problemu.
wbudowany bank presetow do mnie nie przemawia, hehe......
timerus daj znac co z tego wyszlo :)

ODPOWIEDZ