Waldorf Blofeld

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
zektor
Re: Waldorf Blofeld

Post autor: zektor » wtorek 09 wrz 2008, 20:29

to ja poprosze "chaotic button" generujacy przypadkowe ustawienia wiem wiem z ostrzezeniem że sa niebezpieczne dla uszu żartowałem!

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 09 wrz 2008, 20:39

[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

Awatar użytkownika
Ebanist
Kontakt:

Post autor: Ebanist » wtorek 09 wrz 2008, 22:29

Już od jakiegoś czasu zastanawiam się czy kupić tego Blofelda. Śledzę rozmowy tu na forum i coraz bardziej jestem do niego przekonany. Początkowo przerażała mnie obsługa tego małego cacka jako że nigdy nie miałem do czynienia z takim sprzętem. Od jakiegoś czasu interesuje mnie synteza dźwięku ale z braku większych środków finansowych byłem skazany na darmowe syntezatory wirtualne. Blofeld drogi nie jest więc chyba przyszedł czas żeby sprawić sobie prezent :D

To tak w formie wprowadzenia, heh.

A teraz konkretnie :) Posiada ktoś może polską instrukcję do Blofelda w wersji elektronicznej? Nigdzie nie znalazłem a chętnie bym ją sobie przejrzał skoro taka dobra.

Pozdrawiam.
[addsig]
Zapraszam -> http://www.myspace.com/andyebanist

mh

Post autor: mh » wtorek 09 wrz 2008, 22:54

A jaka jest waga tego cacka? Bo kopię, kopię i doszukać się nie mogę ;)
Psychomaniak

Awatar użytkownika
Ebanist
Kontakt:

Post autor: Ebanist » wtorek 09 wrz 2008, 23:06

...A jaka jest waga tego cacka? Bo kopię, kopię i doszukać się nie mogę ;)...

Na stronie producenta rzeczywiście też nie znalazłem wagi :(

Producent podał wagę tylko wersji z klawiatura:

http://www.waldorfmusic.de/en/products/blofeld-keyboard

Redakcja

Post autor: Redakcja » wtorek 09 wrz 2008, 23:16

...A teraz konkretnie :) Posiada ktoś może polską instrukcję do Blofelda w wersji elektronicznej? Nigdzie nie znalazłem a chętnie bym ją sobie przejrzał skoro taka dobra...

Polską instrukcję otrzymasz legalnie tylko i wyłącznie zakupując Blofelda w sklepie na terenie naszego kraju.

...A jaka jest waga tego cacka? Bo kopię, kopię i doszukać się nie mogę ;)...
Na stronie producenta rzeczywiście też nie znalazłem wagi :( Producent podał wagę tylko wersji z klawiatura..

E tam, przecież bez problemu można ściągnąć manual (co zawsze polecam) ze strony producenta, a tam pisze jak byk: 1.3 kg (strona nr 100) i co ciekawe piszą prawdę .
[addsig]

zektor

Post autor: zektor » wtorek 09 wrz 2008, 23:31

kaziorkaski

Post autor: kaziorkaski » środa 10 wrz 2008, 08:56

Cieszy niezmiernie fakt, że Pan, Panie Wojtku nadal drąży temat edytora programowego dla Blofelda.
Ale widać jasno, że nie na tym kończy się Pana rola - jest Pan światełkiem w tunelu, jeśli chodzi o Blofelda (no dla niektórych wręcz latarnią!) I to poświęcenie - pomimo niewątpliwego natłoku zajęć, a niekiedy poświęcając urlop - udziela się na forum, kontaktuje z ludźmi dla "nas" nie osiągalnymi i programuje. Szczere podziękowania!

Tymczasem, jak to mówią "w miarę jedzenia rośnie apetyt" i kolejna ciekawa kwestia się wyłania: czy jeśli powstanie kompletny edytor, istnieje szansa by zaistniał on w formie wtyczki VST? Hmm, byłoby słodko
www.muzyka-pomojemu.blogspot.com

Redakcja

Post autor: Redakcja » środa 10 wrz 2008, 10:29

...Tymczasem, jak to mówią "w miarę jedzenia rośnie apetyt" i kolejna ciekawa kwestia się wyłania: czy jeśli powstanie kompletny edytor, istnieje szansa by zaistniał on w formie wtyczki VST? Hmm, byłoby słodko ...

Zastanawialiśmy się nad tym z autorem programu. Oczywiście forma VST jest jak najbardziej możliwa, oczywiście mowa tu o całym programie Extreme Midi Mixer a nie tylko edytorze Blofelda. To tylko kwestia uporzadkowania jego struktury i wolnych zasobów ludzkich

Autorzy programu Reaper poradzili sobie już teraz, z tym, że w inny sposób:

http://forum.cockos.com/showthread.php?p=181356. Miło nam przy tym, iż docenili przy tym naszą pracę uznając EMM już teraz za wart zaimplementowania do swego DAW.

Niewątpliwą zaletą programu EMM jest także to, że nie trzeba go instalować, ruszy z dowolnego nośnika (w tym Flash USB). Wielokrotnie ratowało mi to już skórę, gdy trzeba było korzystając z uprzejmości obcych ludzi i ich komputerów szybko coś przeedytować w instrumencie.

Jedno jest pewne (mam tu przyrzeczenie autora), program będzie dalej rozwijany.
[addsig]

Awatar użytkownika
Ebanist
Kontakt:

Post autor: Ebanist » środa 10 wrz 2008, 15:22

A jak tam ze wsparciem producenta? Wiadomo już coś może, czy zamierzają wypuścić jakiś edytor do Blofelda?

ODPOWIEDZ