Pisz śmiało, czasem rzeczowe info z tak "egzotycznego" kraju jak nasz więcej potrafi zdziałać niż tysiące rozhisterozowanych userów lokalnych....
nie histeryzuje, tylko sie z leksza wk%^#, bo kupujac w pelni wartosciowy produkt za normalna cene oczekuje czegos wiecej niz protezy karty muzycznej. Reasumujac, label czeka na moje remixy, ja czekam na pojawienie sie audio w moich monitorach a na deser dostaje druga, zautomatyzowana odp z e- mu support:
Thank you for contacting EMU support.
Herewith a couple of troubleshooting steps that could help resolve the
issue.
- Turn off anything running in the background such as Virus Checkers,
Screen Savers, Power Management and TSR's (with the exception of
PatchMix DSP)
- Run Scandisk
- Run a harddisk Defrag
- Check with motherboard manufacturer for updated motherboard and
chipset drivers
- Ensure that the PC is not being overclocked
- Check the 1212M's entry in Device Manager and note down what it says
and what IRQ it is assigned.
- Check if any other devices are using the same IRQ and if they are,
note down the hardware that shares
- Do you have onboard audio enabled or have any additional sound devices
in your PC - is so what are they?
- Have you downloaded the latest drivers and software from www.emu.com?
- Have you tried to restore PatchMix DSP default settings?
Ostatnie pytanie mnie zabilo, biorac pod uwage fakt, ze tlustym drukiem napisalem, ze "restore to defaults" czasem pomaga... GROOVY!
E-mu 1212 - brak dźwięku
-
Re: E-mu 1212 - brak dźwięku
...mam dwie takie karty od ponad pol roku i na zadnej nie zdazylo mi sie zeby byla rozpoznana jako 0404 - macie pewnie pierdolnik w komputerach
co do sterownikow to wersja 1.71 miala blad ze czasem po odpaleniu kompa nie bylo dzwieku,takze gdy program sie zawiesil to blokowal asio(bylo tez w starych sterownikach)
nowe w wersji 1.80 dzialaja poprawnie pod warunkiem ze zaapdejtujesz patchmix rowniez - czasem sie zdaza ze po odpaleniu kompa muzy brak ale bardzo bardzo zadko
programy juz nie blokuja kanalow...
Co do piwerdolniku
Niejeden chciałby mieć taki porządek w systemie jaki mam ja
A teraz: nowe w wersji 1.80 dzialaja poprawnie pod warunkiem ze zaapdejtujesz patchmix rowniez...
Zrobiłem inaczej. Uaktualniłem drivery, ale nie PatchMix i problem zniknął, dziwne to trochę
co do sterownikow to wersja 1.71 miala blad ze czasem po odpaleniu kompa nie bylo dzwieku,takze gdy program sie zawiesil to blokowal asio(bylo tez w starych sterownikach)
nowe w wersji 1.80 dzialaja poprawnie pod warunkiem ze zaapdejtujesz patchmix rowniez - czasem sie zdaza ze po odpaleniu kompa muzy brak ale bardzo bardzo zadko
programy juz nie blokuja kanalow...
Co do piwerdolniku

A teraz: nowe w wersji 1.80 dzialaja poprawnie pod warunkiem ze zaapdejtujesz patchmix rowniez...
Zrobiłem inaczej. Uaktualniłem drivery, ale nie PatchMix i problem zniknął, dziwne to trochę
-
Powiem krótko: LOL!!!!!! Odpowiedź jaką otrzymałem jest po prostu genialna: zrestaruj PatchMix i zrób reboot kompa ahahahahaha to tak w skrócie...Eeeech trzeba sobie samemu poradzić...
nic dodac, nic ujac... btw- odpowiedz, jednego z ludzi emu (tak sie przynajmniej podpisuje) na nieoficjalnym forum kart emu:
One thing to try when audio goes awry is Restore Defaults. While it may not fix every problem or issue with no sound, it does fix/reset things most of the time. To check for output sound, don't just rely on your recording/sequencing or playback software, insert a test tone into the Wave or any strip within PatchMix and see if you can hear that.
Bruce
E-MU Systems Inc.
Nie wiem, czy ktos z nich czyta to, co ludzie pisza? To jest jak rozmowa z automatem.
link do tematu na w/w forum:
http://www.productionforums.com/emu/topic.asp?TOPIC_ID=3735
One thing to try when audio goes awry is Restore Defaults. While it may not fix every problem or issue with no sound, it does fix/reset things most of the time. To check for output sound, don't just rely on your recording/sequencing or playback software, insert a test tone into the Wave or any strip within PatchMix and see if you can hear that.
Bruce
E-MU Systems Inc.
Nie wiem, czy ktos z nich czyta to, co ludzie pisza? To jest jak rozmowa z automatem.
link do tematu na w/w forum:
http://www.productionforums.com/emu/topic.asp?TOPIC_ID=3735
...Powiem krótko: LOL!!!!!! Odpowiedź jaką otrzymałem jest po prostu genialna: zrestaruj PatchMix i zrób reboot kompa ahahahahaha to tak w skrócie...Eeeech trzeba sobie samemu poradzić......
...z tego co tu czytam wysnuwam podejrzenie ze to rzeczywiscie moze chodzic o SP2; ja na SP1 nie mialem nigdy tego typu historii i inne osoby chyba tez nie... (proacujace na SP1); juz dawno chodzily sluchy ze SP2 do muzyki nie jest calkowicie kompatybilny z HW&SW - widac do dzis sie nic nie zmienilo (chyba ze ktos przeoczyl jakis wyzny update);
to tylko taka moja hipoteza - konkretnych dowodow brak...
pozdrawiam
ovca
...z tego co tu czytam wysnuwam podejrzenie ze to rzeczywiscie moze chodzic o SP2; ja na SP1 nie mialem nigdy tego typu historii i inne osoby chyba tez nie... (proacujace na SP1); juz dawno chodzily sluchy ze SP2 do muzyki nie jest calkowicie kompatybilny z HW&SW - widac do dzis sie nic nie zmienilo (chyba ze ktos przeoczyl jakis wyzny update);
pozdrawiam
ovca
Jestem muzykiem; gram na skrzypcach el., klawiszach, gitarze... zapraszam na moja strone: www.ovca.republika.pl oraz strone zespolu BORDERLINE: www.borderline.art.pl !!!
-
......Powiem krótko: LOL!!!!!! Odpowiedź jaką otrzymałem jest po prostu genialna: zrestaruj PatchMix i zrób reboot kompa ahahahahaha to tak w skrócie...Eeeech trzeba sobie samemu poradzić......
pozdrawiam
ovca...
Coś w tym jest...
pozdrawiam
ovca...
Coś w tym jest...