E-mu 1212m - problemy techniczne

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Zbynia
Re: E-mu 1212m - problemy techniczne

Post autor: Zbynia » środa 13 lip 2005, 12:55

ad 1.

wejscia analogowe wymagaja najpierw rozstawienia w panoramie(standartowo sa na srodku) w patchmixie

nastepnie wrzucasz na nie dwa sendy do asio - nie da sie jednego przyporzadkowac do obydwu

nastepnie te dwa sendy wybierasz jako zrodla w cubase na dwoch osobnych kanalach i nagrywasz w mono

wiecej ci nie doradze bo nie korzystam z cubase ale zazwyczaj jest tak samo w kazdym programie

ad 2.

o ile sie nie mysle to chyba poprzednie wersje samplitude nie mialy obslgi asio ale pewien nie jestem

musisz skorzystac z wave l/r w patchmixie - jest to wejscie sygnalu z prigramow korzystajacych ze sterownikow WDM

tam dajesz senda na odpowiednie wyjscie fizyczne badz dajesz tego senda na glownym wyjsciu miksera EMU - Main mix - zaleznie co chcesz uslyszec na jakim wyjsciu

co do nagrywanie to jest send wave L/R Host ktory wysyla sygnal do sterownikow wdm - wpinasz go albo na sume(gdy chcesz zgrac wszystko albo nie zawracac sobie glowy wyborem zrodla) albo na odpowiednie zrodlo sygnalu czy to spdif,adat,wave czy inne (mozesz nawet jako zrdlo wybrac asio na ktore zostanie wyslany sygnal zefektu w programie czy cos w tym stylu)

w tym celu musisz tylko jako zrodlo stworzyc odpowiedni slot w mikserze

ad 3.

nie ma najmniejszego problemu z podlaczeniem - wyjscia i wejscia analogowe w emu przyjmuja kazdy sygnal a do tego maja przelaczana czulosc z -10 na +4(+4 dla polaczen symetrycznych ale nie stoi na przeszkodzie bys tego uzyl dla niezbalansowanych)

co do piwka dziekuje ale sie ograniczam z tym bo za duzo ostatnio nie pamietam hehe

pozdrawiam

skapiozza

Re: E-mu 1212m - problemy techniczne

Post autor: skapiozza » środa 13 lip 2005, 13:37

co do piwka dziekuje ale sie ograniczam z tym bo za duzo ostatnio nie pamietam hehe

pozdrawiam

...

...po Twoich odpowiedziach, to nie powinnismy mowic o piwie, a raczej o calej BECZCE;) !

wprawdzie jeszcze nie wszystko rozumiem, ale OGROMNIE dziekuje ! Przeloze to wszystko na praktyke i mam nadzieje, ze mi sie wszystko wyklaruje.

Pozdrawiam

skapiozza

ODPOWIEDZ