Głośniki do kolumny gitarowej: Tesla czy Alhard?
-
Kupuj tesle!! Głośniki bomba. Ale szerokopasmowe!! A co do estradówek polecam STX;) Z resztą zajrzyj także do stajni STX'a. Dając 4 sztuki tesli do paczki zyskujesz 6 dB skuteczności.
Re: Głośniki do kolumny gitarowej: Tesla czy Alhard?
Zależałoby mi na jak najtańszych głośnikach, nie mam dużych wymagań.
nie masz bo nie jestes osluchany z zawodowymi paczkami.
Naprawde lepiej zainwestowac chocby w dwa (nawet uzywane) glosniki celestion ... zrobic solidna paczke 2x12 niz cokolwiek na szerokopasmowych teslach czy innych.
Charakterystyka glosnikow jest jednym z kluczowych elementow w budowaniu brzmienia gitary.
nie masz bo nie jestes osluchany z zawodowymi paczkami.
Naprawde lepiej zainwestowac chocby w dwa (nawet uzywane) glosniki celestion ... zrobic solidna paczke 2x12 niz cokolwiek na szerokopasmowych teslach czy innych.
Charakterystyka glosnikow jest jednym z kluczowych elementow w budowaniu brzmienia gitary.
Warszawa - 'home' studio
...Głośnik Celestion możesz mieć już za ok. 500 PLN!! A wiadomo, że Celestion są najlepsze do gitar!
Nie wiem, czy dobrze robisz budując kolumnę z 4 głośnikami, skoro gdziekolwiek będą Cię nagłaśniać lub nagrywać, mikrofon przyłożą Ci tylko do jednego z tych głośników.
Przemyśl sprawę jeszcze raz - za 4 głośniki jakiejś tam firmy "głośnix" z Chin dasz mniejwięcej tyle kasy co za 1 Celestion, a dobrego brzmienia nie uzyskasz. Kup lepiej ten 1 Celestion.
...
popieram w 100%
Nie wiem, czy dobrze robisz budując kolumnę z 4 głośnikami, skoro gdziekolwiek będą Cię nagłaśniać lub nagrywać, mikrofon przyłożą Ci tylko do jednego z tych głośników.
Przemyśl sprawę jeszcze raz - za 4 głośniki jakiejś tam firmy "głośnix" z Chin dasz mniejwięcej tyle kasy co za 1 Celestion, a dobrego brzmienia nie uzyskasz. Kup lepiej ten 1 Celestion.
...
popieram w 100%
... niby dlaczego musialaby byc to paczka z czterema glosnikami>
-
dlaczego 4?? bo wzrasta skuteczność (przy 4 głośnikach 0 6dB)