MB :) naucz sie ufać ludziom ,moze miałeś problemy w dzieciństwie i teraz myślisz ze wszyscy chcą cię oszukać ,i wszyscy mowia nie prawde
może nauczyłbyś się rozmawiać w oparciu o rzeczowe argumenty, a przestał obrażać personalnymi atakami? nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, jak dziecinnie wypadasz przyjmując taką postawę, zapewne nie
... nic z tych rzeczy , RME wydał mi sie mniej atrakcyjny i cenowo i funkcjonalnie ze nie wspomnę o wyglądzie :)
masz do tego całkowite prawo. jednak nie wszyscy muszą podzielać Twoje preferencje estetyczne oraz opartą na nieznajomości specyfikacji, a więc niestety skrzywioną- ocenę. mój głos jest po prostu argumentem w dyskusji. Dlaczego nie możesz scierpieć tego, że ktoś ma inne zdanie?
co z tego ze może mieć 2000 kanałów w RME zresztą nie wiem jak to sobie obliczyłeś ,,, skoro tam jest 8 I/O + 8 ADAT + ewentualnie w karcie PCI która musisz dokupić
może wreszcie poczytałbyś na stronie RME o czym rozmawiamy, bo wciąż mam wrażenie, że nie wiesz o którym sprzęcie piszesz? Dla Twojej wygody podałem bezpośredniego linka do opisu Multiface, a dane przytoczyłem wprost ze strony producenta. Nie raczyłeś tego sprawdzić, a robisz mi jakieś dziwne zarzuty
ja osobiście korzystam tylko z 16 + 24 które mam w stole , nie potrzebuje wodotryskowi skoro i tak z tego nie korzystam.....
to, że Ty z tego nie korzystasz nie musi oznaczać, że są to nieistotne zalety sprzętu. Zdolność do synchronicznej równoczesnej pracy z wieloma źródłami cyfrowymi o niezgodnych zegarach, czy zdolność do wygenerowania indywidualnych podmiksów niezależnie dla każdego wyjścia (co pozwala przy rejestracji zespołu dostarczyć każdemu muzykowi indywidualny optymalny podsłuch w innych proporcjach) to nie są wyssane z palca nikomu nieprzydatne gadżety. Wręcz przeciwnie, są to bardzo istotne udogodnienia sprawdzające się w wielu sytucjach studyjnych.
MOTU jest tańszy i bardziej funkcjonalny , moim zdaniem lepszy .,przez 7 lat jak pracuje na kartach motu nigdy mi system nie szwankował. ...
jedyną jego wyższość funkcjonalną widzę w przedwzmacniaczach mikrofonowych. A co do tej rzekomej niższej ceny 828mk2 to też chyba dyskusyjne: 795Eur za 828, 679Eur za MF w Thomanie
Liczę na to, że odezwie się JacekH, który już od dłuższego czasu hula właśnie na Multiface