Mikrofon kopie
- AlfonsoRodeo
A mi sie wydaje, ze wystarczy tylko, by ktores z urzadzen (czy to komp czy mixer) byly uziemione. Warunkiem 'niekopania' bedzie komp spiety z mikserem caly czas przynajmniej jednym kablem sygnalowym.....
Re: Mikrofon kopie
...A mi sie wydaje, ze wystarczy tylko, by ktores z urzadzen (czy to komp czy mixer) byly uziemione. Warunkiem 'niekopania' bedzie komp spiety z mikserem caly czas przynajmniej jednym kablem sygnalowym........
A mi sie wydaje ze jak uziemnisz kompa przez kable sygnalowe z mixera, to po masach kabli sygnalowych zacznie plynac calkiem pokazny prad (w koncu cos kopie, no nie? wiec jakis prad - kilka mA - z cala pewnoscia poplynie), a z glosnikow poleci milutkie "brrrruuuuuuuu"
[addsig]
A mi sie wydaje ze jak uziemnisz kompa przez kable sygnalowe z mixera, to po masach kabli sygnalowych zacznie plynac calkiem pokazny prad (w koncu cos kopie, no nie? wiec jakis prad - kilka mA - z cala pewnoscia poplynie), a z glosnikow poleci milutkie "brrrruuuuuuuu"
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej
musisz uziemić komputer jesli to od kompa
druga rzecz to moze być zwykłe naelektryzowanie jesli masz w pomieszczeniu sucho i dywanik:D
bywa ze u mnie "kopie" wszystko jak sie za duz szura nózkami:D
na to pomaga nawilrzacz powietrza
druga rzecz to moze być zwykłe naelektryzowanie jesli masz w pomieszczeniu sucho i dywanik:D
bywa ze u mnie "kopie" wszystko jak sie za duz szura nózkami:D
na to pomaga nawilrzacz powietrza
Dzięki panowie za wszystkie pomysły.
Miałem, jak sie okazało, nie uziemionego kompa!
Troche pracy po ciemku i juz jest ok ;)
Przy okazji zniknęły te dziwne dzwięki pojawiające się czasem przy poruszaniu oknami itp. jak ktoś gdzieś pisał juz na tym forum.
pzdr
PITmaster
Miałem, jak sie okazało, nie uziemionego kompa!
Troche pracy po ciemku i juz jest ok ;)
Przy okazji zniknęły te dziwne dzwięki pojawiające się czasem przy poruszaniu oknami itp. jak ktoś gdzieś pisał juz na tym forum.
pzdr
PITmaster