wsumie to wszstko przeinstalowywalem ale bez formata
tlko na nowo sterowniki zainstalowalem i winde przeinstalowalem, problem sie delikatnie zminiejszyl ale nadal wystepuje, mam takie jeszczejedno pytanie, bo mam kabine nagraniowa, taka amatorka zeby poglosu nie bylo, jak zmniejszyc szumy w soundforge, bo jak daje noise gate, albo inne to niewiele daje
Problem z głośnością i przesterami
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.
Re: Problem z głośnością i przesterami
...wsumie to wszstko przeinstalowywalem ale bez formata
tlko na nowo sterowniki zainstalowalem i winde przeinstalowalem, problem sie delikatnie zminiejszyl ale nadal wystepuje, mam takie jeszczejedno pytanie, bo mam kabine nagraniowa, taka amatorka zeby poglosu nie bylo, jak zmniejszyc szumy w soundforge, bo jak daje noise gate, albo inne to niewiele daje...
Co do trzasków - nie wiem jak Ci pomóc. Musiałbym się tym sprzętem pobawić.
Propos szumów - naucz się korzystać z bramki szumów. Warto! Ona załatwi cały problem!
Robi się tak:
- ustawiasz szybki atak (10 ms) i średni relase (ok. 100 ms),
- threshold ustawiasz ok. 6 - 9 dB wyżej ponad średni poziom zakłóceń (szumów).
Powinno Ci powycinać każdy dźwięk pomiędzy śpiewami wokalisty. Ale jeden warunek - aby to działało jak należy, Twój wokalista nie może sapać, mlaskać czy kaszleć pomiędzy frazami. Czemu? Bo przy tych ustawieniach (stosowanych do wycięcia szumu) mlaśnięcia czy chrząknięcia zostaną przez bramkę potraktowane jako część frazy wokalu (czyli nie zostaną usunięte)!
Poeksperymentuj! Do roboty!
tlko na nowo sterowniki zainstalowalem i winde przeinstalowalem, problem sie delikatnie zminiejszyl ale nadal wystepuje, mam takie jeszczejedno pytanie, bo mam kabine nagraniowa, taka amatorka zeby poglosu nie bylo, jak zmniejszyc szumy w soundforge, bo jak daje noise gate, albo inne to niewiele daje...
Co do trzasków - nie wiem jak Ci pomóc. Musiałbym się tym sprzętem pobawić.
Propos szumów - naucz się korzystać z bramki szumów. Warto! Ona załatwi cały problem!
Robi się tak:
- ustawiasz szybki atak (10 ms) i średni relase (ok. 100 ms),
- threshold ustawiasz ok. 6 - 9 dB wyżej ponad średni poziom zakłóceń (szumów).
Powinno Ci powycinać każdy dźwięk pomiędzy śpiewami wokalisty. Ale jeden warunek - aby to działało jak należy, Twój wokalista nie może sapać, mlaskać czy kaszleć pomiędzy frazami. Czemu? Bo przy tych ustawieniach (stosowanych do wycięcia szumu) mlaśnięcia czy chrząknięcia zostaną przez bramkę potraktowane jako część frazy wokalu (czyli nie zostaną usunięte)!
Poeksperymentuj! Do roboty!
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
Re: Problem z głośnością i przesterami
dzieki za wszystkie rady, to jednak byl problem strowników Pozdro
Od pewnego czasu zajmuje się muzyką i zamierzam zająć się tym profesjonalnie, powoli buduję studio.