jeszcze raz dzieki wszytskim za opinie ;) ... wlasnie obejrzalem sobie ta audiophile 192 i rzeczywiscie nie jest ona zla - nie wiem jakim cudem mi jakos umknela :/ ...
a co do tego dsp w emu to mam powazne obawy .. bo jak juz wspominalem jesli jest tam procek jakosciowo podobny do tego z sb. to dziekuje za takie "dsp" ... po co mi karta z takim szitem jesli go wogole nie bede wykorzystywal :/ ? jesli rzeczywiscie mam odciazac procka ( co moze mi zapewnic dsp ) to na jakims poziomie a nie efektami ktore tak na parwde nie sa niczym specjalnym ... w koncu to creative ;) hehehehe ... a niestety , tak na zdrowy razsadek ... jakiej jakosci dsp moze miec karta za 500 czy 850 zł ( bo w emu 1212 i 0404 sa tej samej klasy dsp ) ? skoro sb.platinium kosztuje 750 :/ ....
ale dzieki jeszcze raz - pozostaje audiophile bo co do julie to powiem wprost - BOJE SIE ;) ...
cheers !
...
Tak naprawde, to miej w nosie kazde tego typu DSP, bo kosmicznego odciazenia procka nie osiagniesz. Lepiej skup sie naprawde na jakosci przetwornikow. Jesli jednak zalezy Ci na odciazaniu procesora, to zastanow sie nad kartami-dopalaczami i bedziesz mial z glowy