Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Kalafior
Re: Słuchawki do Discman'a - przemyślenia

Post autor: Kalafior » środa 12 sty 2005, 15:25

...Ja od lat do discmana uzywam słuchaweczek sony - tych z systemem turbo boost. Uważam, że w tej dziedzinie to najlepiej brzmiące coś, co może być. Różnice słychać wkładając do uszu panasoniki, czy inne. Dźwięk zupełnie jakby taki "z puszki" - jeśli wiecie o co chodzi.. ...

Jak możesz to podaj model, bo jak zaguglałem na hasło "sony turbo boost" to mi oferty nagrywarek wyskakują
Amateur

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 12 sty 2005, 16:34

Jak możesz to podaj model, bo jak zaguglałem na hasło "sony turbo boost" to mi oferty nagrywarek wyskakują...

Tu masz link - guglaj dokładniej To są te słuchaweczki.

P.S. ddThor, powodzenia!

Awatar użytkownika
medoramas
Kontakt:

Post autor: medoramas » środa 12 sty 2005, 16:37

Słuchawki Sony

Admin, sorry! Za szybko kliknąłem "wyślij"...

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » środa 12 sty 2005, 22:44

Chyba droższych nie znajdziecie...

Chociaż jakościowo chyba nie są złe, ktoś się zetknął?
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

Awatar użytkownika
minimalmusic

Post autor: minimalmusic » czwartek 13 sty 2005, 01:52

raz w zyciu uzywalem dobrych dousznych sluchawek,

-> Shure E5C

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » czwartek 13 sty 2005, 14:20

Miałem kilka przejść ze słuchawkami do discmana.

Na pierwszy ogień poszły KOSSy, douszne z gąbeczkami, które się rozprężały po wetknięciu do ucha. Niezła izolacja od otoczenia, bardzo dobre brzmienie, małych lepszych nie słyszałem.

Cena:150zł, problem był taki, że do mniejszych "otworów usznych" nie za bardzo chciały wejść (mimo kilku rozmiarów gąbeczek wymiennych), a jak weszły to często wysuwały się no i niestety bas znikał i kiepsko było słychać.

Było to coś takiego: thePlug

Sprzedałem je. Potem pomyślałem, że douszne słuchawki to kompromis i trzeba coś większego.

sennheiser PMX60(160zł), (na dole)

Myślałem, że sennheiser nie sprzedaje kapy, a tu porażka, słuchawki grały dołem i górą, za ostrą górą.Nadawały się do muzyki dance-srance, choć nie wiem czy ktoś dłużej wytrzyma z takim dźwiękiem. Wymieniłem w ciągu 7 dni i zamieniłem na KOSS KSC-50 fotka

biją na głowę sennheisery, słucha ich się z wielką przyjemnością, góra nie jest agresywna i basu jest pod dostatkiem. Polecam ten produkt.

Grało to z Discmanem SONY.

pozdrawiam
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Kalafior

Post autor: Kalafior » czwartek 13 sty 2005, 15:11

sennheiser PMX60(160zł), (na dole)

Myślałem, że sennheiser nie sprzedaje kapy, a tu porażka, słuchawki grały dołem i górą, za ostrą górą.Nadawały się do muzyki dance-srance, choć nie wiem czy ktoś dłużej wytrzyma z takim dźwiękiem. Wymieniłem w ciągu 7 dni i zamieniłem na KOSS KSC-50 fotka

biją na głowę sennheisery, słucha ich się z wielką przyjemnością, góra nie jest agresywna i basu jest pod dostatkiem. Polecam ten produkt.

Grało to z Discmanem SONY.

pozdrawiam...

Gdzieś, kilka postów wcześniej, Sennheisery z serii PX były zachwalane i przyznam się, że już miałem zamiar je kupić, ale wyjechałeś ze swoimi doświadczeniami i teraz boję się porażki.

Ciekawe co byłoby lepsze w bezpośrednim starciu PX100 czy KSC-50? Te Koss'y mają impedancję 60 Ohm. Nie oznacza to czasem m.in. cichsze granie przy tych samych ustawieniach głośności? Trzeba będzie zwiększać volume'a, a przez to szybciej zeżre mi baterię

Amateur

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » czwartek 13 sty 2005, 15:55

px100 kosztują 100zł więcej. zwróć uwagę na oznaczenia. Nie słuchałem ich, nie wiem jak grają. Za to wiem jak grają pmx60 i nie kupił bym ich.
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

Kalafior

Post autor: Kalafior » piątek 14 sty 2005, 08:58

...px100 kosztują 100zł więcej. zwróć uwagę na oznaczenia. Nie słuchałem ich, nie wiem jak grają. Za to wiem jak grają pmx60 i nie kupił bym ich....

Generalnie odstraszyłeś mnie od całej seii PX, mimo że PX 100 mogą być całkiem dobre. Może jeszcze ktoś się znajdzie, kto ich używa i się wypowie.

A jak jest z tą impedancją i głośnością o którą pytałem?

[addsig]
Amateur

ODPOWIEDZ