Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
-
Pewu
Re: Kaseta magnetofonowa
....Zle postapiles . Powiedzialbym nawet, zgrzeszyles
A teraz spokojnie przemysl swe zachowanie wobez tasm i zeby to sie wiecej nie powtorzylo !

...
No, nie wiem. A jak kolega pomylił kasetę z kastetem?
Sympatycznie zielonokreskowy nadworny klaun Forum EiS
-
minimalmusic
autor: minimalmusic » środa 12 sty 2005, 02:44
No, nie wiem. A jak kolega pomylił kasetę z kastetem?
...
buahahahahahh
fajnie, ze ktos zadal takie pytanie.. wlasnie niedawno dyskutowalem na ten temat ze znajomymi.. moim zdaniem (i nie tylko) kaseta magnetofonowa to najgorszy nośnik jaki powstał w całych dziejach ludzkosci ;] ..
fatalne brzmienie, kompletny brak ochrony zapisanego materiału, podatny na wszelkie zniszczenia.. jednym słowem kompletna porażka..
a jesli chodzi o klimat .. pfff kaseta magnetofonowa nie ma klimatu.. co innego taka płyta winylowa :P

-
mr-hammond
autor: mr-hammond » środa 12 sty 2005, 08:20
fatalne brzmienie, kompletny brak ochrony zapisanego materiału,
Przecież ten nośnik miał u góry zabezpieczenie ;) wyrywałes i nie nagrałes :)No ale archiwizacja na tym nosniku to średni pomysł , trwałosc nosnika marna :( .
moja wina moja wina .....
Pozdrawiam
PAWEŁ
-
Ja-cek - Posty:304
...CD jest lepsze, bo z kasety nie zrobisz podstawki pod kubek..
Pozdros...
he he he... jakis czas temu taki podstawek pod kubek wrzucilem z ciekawosci do odtwarzacza i co ciekawe... kompakcik to odtworzyl :) nawet nie przeskakiwal... hmmmm niezle.... ilez to litow kawy sie na to wychlapalo, ile razy pod goraca woda było (no bo tą wychlapaną kawę trzeba było gąbeczką i ludwikiem potraktować :) :P ... i działa :)
www.surogat.pl
-
Whiteman
autor: Whiteman » środa 12 sty 2005, 12:37
...Kurcze, mam wrażenie, że mój "avatar" jest coraz grubszy!

...
A mój avatar aż poczerwieniał ze wstydu, przez to co ja tu wypisuję
I'm representin' all the Whiteman's for across the world!!!!!
-
force
fajnie, ze ktos zadal takie pytanie.. wlasnie niedawno dyskutowalem na ten temat ze znajomymi.. moim zdaniem (i nie tylko) kaseta magnetofonowa to najgorszy nośnik jaki powstał w całych dziejach ludzkosci ;] ..
fatalne brzmienie, kompletny brak ochrony zapisanego materiału, podatny na wszelkie zniszczenia.. jednym słowem kompletna porażka..
eeeeeee tam, przeciez wszyscy wiedzą, że największą porażką świata audio jest płyta CD!
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7
-
wyderko
-
Kontakt:
autor: wyderko » środa 12 sty 2005, 16:24
A co myślicie o rejestratorze kasetowym fostex X-12??
PS: szkoda że ten temat stał się tematem do żartów, a nie do poważnej dyskusji :)
IWK.org.pl - Inteligentna Wyszukiwarka Koncertów
-
szkudlik
autor: szkudlik » środa 12 sty 2005, 16:56
PS: szkoda że ten temat stał się tematem do żartów, a nie do poważnej dyskusji :)...
a o czym tu dyskutowac? Kaseta ma parametry tak slabe ze nic wiecej oprocz zartow na temat jej analogowosci nie "wypada" powiedziec.
Kaseta - pasmo ma waskie, a w tym pasmie co juz jakos przenosci to czasem i 10dB nierownomiernosci charakterystyki wystepuja, nawet z najdoskonalszym ciagnikiem bedzie jeczec i miouczec, zadne dolby S nie pomoze na szumy... nawet slabiutki system cyfrowy przebije najlepszego nawet kaseciaka
kasete nalezy umiescic tam gdzie jej miejsce - na honorowym miejscu w muzeum techniki. Podobnie jak telegraf, karty i tasmy perforowane do zapisu danych, maszyne parowa i pare innych wynalazkow ktore zmienily co tu nie patrzec losy techniki i dawno odeszly na zasluzona emeryture.
[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?
Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej