......Kurcze....dzięki! Nie myślałem , że otrzymam aż tyle podpowiedzi! Rowni z Was goście:) Teraz przynajmniej wiem, które mikrofony sobie wypróbowac w sklepie, bo tak to zielony byłem:/
Jeszcze raz ogromnie DZIĘKI!!
Pozdrawiam:)
...
pamiętaj jeszcze o jednym
niewszystko co napierwszy rzut oka ładnie brzmi fajnie da się puźniej łatwo osadzić w mixie najłatwiejszym ostatnio mikrofonem jest oktava 3coś tam
ale ona niestety jest już dużo droższa...
witam
Nie do końca ....jeśli masz możliwość sprowadzenia/kupna mikrofonu z http://www.ebay.com wychodzi 372 zł Oczywiście mowa o Oktavie 319 ,a ostatecznie 219 jest jeszcze tańsza i niemniej gorsza. Oto test www.anymusic.pl obydwu i jeszcze innych majków z rodzinki Oktava. W tej chwili nie orientuje się jaki jest koszt przesyłki. Pozdrawiam
Bez talentu nie ma rapu
Re: Najtańszy mikrofon do nagrania dobrego wokalu w domowym studio?
witam
Nie do końca ....jeśli masz możliwość sprowadzenia/kupna mikrofonu z http://www.ebay.com
Pojemnik z ebaya? To dosc odwazna decyzja...
pozdrawiam. I oczywiscie nie polecam.
Nie do końca ....jeśli masz możliwość sprowadzenia/kupna mikrofonu z http://www.ebay.com
Pojemnik z ebaya? To dosc odwazna decyzja...
pozdrawiam. I oczywiscie nie polecam.
...A co myślicie o mikrofonie Shure PG 58 albo w ogóle o tej firmie? Ponoć idealnie nadaje się do wokalu (tak przynajmniej piszą) i kosztuje 239zł. Trochę tylko przeraża mnie ta cena, bo w sumie nie jest zbytnio wysoka...i coś mi się nie chce wierzyć, że jest to idealne rozwiązanie dla wokalu:/ Moi znajomi chwalili Shure'y, ale nie mam z niki już kontaktu, więc mi nie poradzą....albo poradzili by "złośliwie" hehe
...
Shury to sceniczne mikrofony i owszem,bardzo dobrze spelniaja swoja role,ale do nagran sie raczej nie nadaja.Dynamiczne na scene a pojemnosciowe do nagran wokalu,polecam mxl990,dawniej na nim pracowalem i mysle ze b. dobry za ta cene.
Pozdrawiam.
...
Shury to sceniczne mikrofony i owszem,bardzo dobrze spelniaja swoja role,ale do nagran sie raczej nie nadaja.Dynamiczne na scene a pojemnosciowe do nagran wokalu,polecam mxl990,dawniej na nim pracowalem i mysle ze b. dobry za ta cene.
Pozdrawiam.
Miałem wcześniej Shure PG58, ale kiepsko się spisuje jako mikrofon do domowego studia, tak więc słowa producenta, że jest idealny do nagrywania wokali są MOCNO przesadzone.
Pozdrawiam
PG 58 to niezły mikrofon ale na scenę, wykonałem kiedyś eksperyment
ustawiając obok w/w SM 58 i na próbie dżwiękowej przed składanką
estradową Panie wokalistki dały głos do obydwóch i...wybrały PG
właśnie.Całkowicie niezależnie od siebie. Do studia można spróbować
PG 57 zamiast SM,może dać ciekawy efekt.
ustawiając obok w/w SM 58 i na próbie dżwiękowej przed składanką
estradową Panie wokalistki dały głos do obydwóch i...wybrały PG
właśnie.Całkowicie niezależnie od siebie. Do studia można spróbować
PG 57 zamiast SM,może dać ciekawy efekt.