Słuchawki AKG K-55

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
vasyl
Re: Słuchawki AKG K-55

Post autor: vasyl » niedziela 28 lis 2004, 17:36

Odpowiedź jest tylko jedna www.muzyczny.pl

A co to za słuchawki "AKG K55 HDII słuchawki " za 210zł??

dzięki.

a czemu u dystrybutora wyższa cena?

...bym normalnie przepłącił

i tak, w biedronce najtaniej

Tele.SmoothMusic.

Post autor: Tele.SmoothMusic. » niedziela 28 lis 2004, 17:56

Mialem mozliwosc przetestowac KOSS-y UR-20 (2 lata temu, kiedy je kupowalem) z reszta oferowanych egzemplarzy, i uwzam ze w tej cenie (179zl) najwierniej oddaja dzwiek...

Moja opinia, no offence.
Pozdrawiam, Mateusz Telega

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 29 lis 2004, 23:25

OK Panowie.. dzieki za posty.. Zadam nieco inne pytanie: jak jest z otwarzaniem dolu w tych sluchawkach? I czy maja tendencje do kolorowania prezencji ( 3-8 kilo ) ?
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 01 gru 2004, 15:28

...OK Panowie.. dzieki za posty.. Zadam nieco inne pytanie: jak jest z otwarzaniem dolu w tych sluchawkach? I czy maja tendencje do kolorowania prezencji ( 3-8 kilo ) ?

...

Odnosze wrazenie ze nikt tego nie wie.. widac zakup sluchawek wiaze sie bardziej z osobistymi preferencjami niz faktami o ich brzmieniu.. A dla mnie sluchawki to jak monitory.. Nie moga meczyc swoim PASMEM.. Bede cierpliwy - moze jednak ktos cos jeszcze napisze..

[addsig]

Awatar użytkownika
Cyprio

Post autor: Cyprio » środa 01 gru 2004, 16:21

Odnosze wrazenie ze nikt tego nie wie.. widac zakup sluchawek wiaze sie bardziej z osobistymi preferencjami niz faktami o ich brzmieniu.. A dla mnie sluchawki to jak monitory.. Nie moga meczyc swoim PASMEM.. Bede cierpliwy - moze jednak ktos cos jeszcze napisze..

...

Słuchawki nigdy nie będą jak monitory- i chyba nikt tutaj nic więcej (czego oczekujesz) nie napisze... jak już wspominałem, w moim przypadku nocnego szkicowania utworu na słuchawkach- zawsze mam tendencję do rozkręcania dołu, który potem zdejmuję podczas 'dziennego' miksowania na monitorach- to chyba może być dla Ciebie pewną odpowiedzią a'propos przenoszenia dołu. Odbiór dźwięku na słuchawkach jest dosyć specyficzny- może zależeć również od bliskości i 'ściśnięcia' słuchawek- sam możesz to sprawdzić przybliżając lub delikatnie odchylając słuchawki nagłowne- dlatego też nie powinieneś oczekiwać od słuchawek idealnie dopasowanego pasma (i wątpię aby ktoś udzielał Tobie takich odpowiedzi, bo nie byłoby to zgodne z prawdą). Odbiór dźwięku na słuchawkach zależy w dużym stopniu od różnych 'cech osobniczych' i jest on na tyle specyficzny, że trudno tutaj o rzetelny i jednoznaczny odbiór pasma- o dobrym miksowaniu nie wspominając, bo jest to niemożliwe na słuchawkach- jakkolwiek dobre by one nie były :)

Pozdrawiam!

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » środa 01 gru 2004, 19:30

Słuchawki nigdy nie będą jak monitory

To nie do konca prawda wg mnie.. W moje SUBIEKTYWNEJ ocenie AKG k-271 brzmia jak monitory.. Podobnie troche do Event 2020

Odbiór dźwięku na słuchawkach zależy w dużym stopniu od różnych 'cech osobniczych'

Tak... i ocena brzmienia sluchawek jest bardziej subiektywna od oceny brzmienia monitorow? Co by nie bylo: jeszcze raz zapytam o dol srodek wokalny i prezencje w sluchawkach k-55.. Prosze o subiektywne oceny..

[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 06 gru 2004, 11:11

Dziekuje wszystkim za posty.. Sytuacja sie nieco zmienila - nie kupie tych k-55 poniewaz udalo mi sie kupic okazyjnie AKG K-141 studio - te glosniejsze z mala impedancja.. Poniewaz lyknalem je na aukcji beda za pare dni..
[addsig]

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » poniedziałek 06 gru 2004, 15:44

...udalo mi sie kupic okazyjnie AKG K-141 studio - te glosniejsze z mala impedancja.. Poniewaz lyknalem je na aukcji beda za pare dni..

haha, to te z allegro? bez blaszki, sprowadzone z niemiec przez męża?

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 06 gru 2004, 16:13

......udalo mi sie kupic okazyjnie AKG K-141 studio - te glosniejsze z mala impedancja.. Poniewaz lyknalem je na aukcji beda za pare dni..

haha, to te z allegro? bez blaszki, sprowadzone z niemiec przez męża?

...

wyglada na to ze to te... a co?
[addsig]

Awatar użytkownika
vasyl

Post autor: vasyl » poniedziałek 06 gru 2004, 17:29

wyglada na to ze to te... a co?

nie nic, ale skąd wiesz, że to akurat model 'studio'?

one jakoś dziwnie wyglądały

no nic.

jak już je dostaniesz, podziel się wrażeniami

ODPOWIEDZ