Dzięki wszystkim za wypowiedzi - rozjaśniły niejasności.....
Ja się biorę do roboty, a raczej czarów - bo pieniędzy nie będzie ale "GRAĆ MA!"
POZDRAWIAM.
Jaki sprzęt do nagłośnienia tej hali sportowej?
Cały czas zmierzamy ku perfekcji :)
Re: Jaki sprzęt do nagłośnienia tej hali sportowej?
...Jakiś czas temu spotkałem się z ciekawą konstrukcją głośnika, tylko nie pamiętam w której hali. Znakomity efekt, przy czym pewnie trzeba znaleźć odpowiednio dobre (symetryczne wzglądem pomieszczenia) miejsce na głośniki. Głośnik był w kształcie parasola a głośnik w nim umieszczony grał w drugą stronę (coś jak odwrotka). Dźwięk odbijał się od parasola i raził widownię. Jaki tam był głośnik??? Nie mam pojęcia. Próbowałem pytać się kogoś z obsługi, lecz nikt nie wiedział kto i kiedy montował ten system. Może warto w coś takiego zainwestować?.
Pozdrawiam
j.
...
Znam konstruktora tegio "parasola"- ma siedzibę w Gdańsku. Moim zdaniem w hali o charakterystyce przedstawionej przez autora wystarczą dwie dobrze ustawione efektywne kolumny estradowe o mocy do 300 wat na satywach . Koszt ze wzmacniaczem max 6 tys.
Pozdrowionka
Pozdrawiam
j.
...
Znam konstruktora tegio "parasola"- ma siedzibę w Gdańsku. Moim zdaniem w hali o charakterystyce przedstawionej przez autora wystarczą dwie dobrze ustawione efektywne kolumny estradowe o mocy do 300 wat na satywach . Koszt ze wzmacniaczem max 6 tys.
Pozdrowionka