...Jaka karta będzie lepsza:
ESI Waveterminal 192L
czy
MAYA44 MKII
do obu jest potrzebna opcja MIDI, ile ona kosztuje?
pozdrawiam...
tyle => http://republika.pl/sklep_akutech/interfejsy_midi/miodio.htm
aktualnie jest na te karty promocja i sprzedawane są razem z interfejsem MIDI => http://republika.pl/sklep_akutech/karty/waveterminal192l.htm
zreszą poszukaj sobie co potrzebujesz => http://republika.pl/sklep_akutech/index.htm
ps. sklep polecam, jest tanio szybko i dobrze.
Pozdr.
Studio
Re: Studio
.... Mnie (mam podobne "studio") na razie brakuje jakiegoś taniego, przyzwoitego limitera do nagrań live na MD.
kp...
Po co Ci limiter
Narywaj na nizszym poziomie i kompresja potem.
A jesli to portable Md recorder to w wersji auto rec mode ma kompresor/limiter ale ni epolecam bo niszczy...
...a próbowałeś kompresować coś nagranego na MD?Ja próbowałem...bleeeeeee.............
kp...
Po co Ci limiter
Narywaj na nizszym poziomie i kompresja potem.
A jesli to portable Md recorder to w wersji auto rec mode ma kompresor/limiter ale ni epolecam bo niszczy...
...a próbowałeś kompresować coś nagranego na MD?Ja próbowałem...bleeeeeee.............
...phi...
- Stradivariusz
Miksery w przedziale cenowym do ok 600zł niewiele się od siebie różnią, może Soundcraft Compact 4 będzie szumiał najmniej, ale nie wiem, nie słyszałem.
Bardziej skoncentrowałbym się na kupnie lepszegi mikrofonu niż droższego miksera - Behringer wcale tak bardzo nie szumi i kupienie do niego dobrego mikrofonu pojemnościowego (np. MXL 990 lub droższego) daje naprawdę spore możliwości. Ja mam Behringera UB 802 i dwa mikrofony Rode NT5, do tego Sound Blaster Audigy 2 i jestem bardzo zadowolony. Miksy brzmią ładnie i czysto, nagrywam wokal i gitarę z bliskiej odległości więc z szumami nie mam w ogóle kłopotów. W innym poście wypowiadałem się w tonie bardziej krytycznym na temat Behringera, ale chodziło mi o nagrywanie koncertów na żywo z większej odległości, wtedy mogą pojawić się szumy po globalnym zwiększeniu głośności nagrania (normalizacji), ale nagrania piosenek w studiu domowym zadawalają mnie całkowicie.
Strad
Bardziej skoncentrowałbym się na kupnie lepszegi mikrofonu niż droższego miksera - Behringer wcale tak bardzo nie szumi i kupienie do niego dobrego mikrofonu pojemnościowego (np. MXL 990 lub droższego) daje naprawdę spore możliwości. Ja mam Behringera UB 802 i dwa mikrofony Rode NT5, do tego Sound Blaster Audigy 2 i jestem bardzo zadowolony. Miksy brzmią ładnie i czysto, nagrywam wokal i gitarę z bliskiej odległości więc z szumami nie mam w ogóle kłopotów. W innym poście wypowiadałem się w tonie bardziej krytycznym na temat Behringera, ale chodziło mi o nagrywanie koncertów na żywo z większej odległości, wtedy mogą pojawić się szumy po globalnym zwiększeniu głośności nagrania (normalizacji), ale nagrania piosenek w studiu domowym zadawalają mnie całkowicie.
Strad
Nagrywam wyłącznie klasykę - orkiestry, chóry, zespoły kameralne, soliści itp.
- Stradivariusz
Napisz jednak może ile chcesz przeznaczyć na to kasy - będzie łatwiej coś podpowiedzieć.
Strad
Strad
mysle ze ok. 2000 zl., no moze 2500. 

- Stradivariusz
...mysle ze ok. 2000 zl., no moze 2500.
...
Mój typ:
Soundcraft Compact 4 - ok 700zł
Karta dźwiękowa - Audigy 2 wewn, albo M-Audio Revolution 7.1 ze wskazaniem na tą drugą - 400zł
Mikrofon - MXL 992 900 zł
To jest jedna z kilku możliwości, ale na pewno pozwoli osiągnąć bardzo zadowalające rezultaty - powodzenia.
Strad

Mój typ:
Soundcraft Compact 4 - ok 700zł
Karta dźwiękowa - Audigy 2 wewn, albo M-Audio Revolution 7.1 ze wskazaniem na tą drugą - 400zł
Mikrofon - MXL 992 900 zł
To jest jedna z kilku możliwości, ale na pewno pozwoli osiągnąć bardzo zadowalające rezultaty - powodzenia.
Strad