POD czy V-Amp?

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Hofander
Re: POD czy V-Amp?

Post autor: Hofander » poniedziałek 07 cze 2004, 15:53

A co ze starszą wersją poda pod bas? czy juz nie jest produkowana?...

Owszem, nie jest. Panowie od Johnson - uciekajcie od tego, toż to była porażka! Miałem to w ręku - kupa pełna. Najlepszy dowód, że zbankrutowali, aczkolwiek słyszałem, że to ich właściciel ich wykończył, czyli DigiTech bo się bali konkurencji. Z drugiej strony wszyscy poszli w modeling i to z sukcesem większym lub mniejszym (mam na myśli sukces marketingow), a oni , patrz Pan, na ryj.

Hoff

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 07 cze 2004, 16:09

Sugerujesz Pan Mr Hofander ze jedyna sluszna idea modelingu to POD.. W zasadzie mam pecha bo jeszcze nie mialem tego w rece.. Za to gruntownie testowalem tego v-ampa.. brzmial niezle jak na behringera A gdzie bedzie obowiazywac cena 950 na tego PODa 2.0 ? Ja poki co szukam v-amp 2 dla siebie.. Potrzebuje jakis efekt do grania na zywo z symulacja wzmacniaczy i pelnym zestawem mydel i przede wszystkim MIDI.. Jak na razie wersja p.t. uzywany v-amp wydaje mi sie najlepsza wziawszy pod uwage stosunek jakosci do ceny..
[addsig]
uniżenie kłaniam :-)

DogHead

Post autor: DogHead » poniedziałek 07 cze 2004, 16:22

Jesli interesowales sie Pawello J-Station, sprawdz DigiTech Genesis - jest to jakas tam kontynuacja.

Faktem jest ze Johnson sie skonczyl, ale to niezupelnie tak bylo jak to opisal Hofander.

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 07 cze 2004, 16:30

...Jesli interesowales sie Pawello J-Station, sprawdz DigiTech Genesis - jest to jakas tam kontynuacja.

Faktem jest ze Johnson sie skonczyl, ale to niezupelnie tak bylo jak to opisal Hofander....

ja sie domyslam jak to bylo.. i tak naprawde to nie ma to dla mnie znaczenia.. co do genesis - chcialbym to uslyszec w akcji - poszukam probek w mp3 moze sie przekonam.. od czasu gdy bylem posiadaczem rp1 digitecha i mialem do czynienia z wieloma produktami tej firmy - jakos mnie ona do siebie nie przekonuje.. natomiast mialem kiedys na dlugosc kabla wzmacniacz johnson millenium i bardzo mi sie podobal..

poza wszystkim - ja nie szukam WIERNYCH symulacji - ja szukam WLASNEGO brzmienia opartego na symulacjach - nie mam problemow pt "kto to lepiej nasladuje" urzadzenie ma ROBIC.. musi miec midi bo nie mam czasu ani ochoty deptac po pedalach z efektami a poza tym chce robic barwy edytujac je w kompie a nie krecac galkami w urzadzeniu
[addsig]

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 07 cze 2004, 16:33

......Jesli interesowales sie Pawello J-Station, sprawdz DigiTech Genesis - jest to jakas tam kontynuacja.

Faktem jest ze Johnson sie skonczyl, ale to niezupelnie tak bylo jak to opisal Hofander....

ja sie domyslam jak to bylo.. i tak naprawde to nie ma to dla mnie znaczenia.. co do genesis - chcialbym to uslyszec w akcji - poszukam probek w mp3 moze sie przekonam.. od czasu gdy bylem posiadaczem rp1 digitecha i mialem do czynienia z wieloma produktami tej firmy - jakos mnie ona do siebie nie przekonuje.. natomiast mialem kiedys na dlugosc kabla wzmacniacz johnson millenium i bardzo mi sie podobal..

poza wszystkim - ja nie szukam WIERNYCH symulacji - ja szukam WLASNEGO brzmienia opartego na symulacjach - nie mam problemow pt "kto to lepiej nasladuje" urzadzenie ma ROBIC.. musi miec midi bo nie mam czasu ani ochoty deptac po pedalach z efektami a poza tym chce robic barwy edytujac je w kompie a nie krecac galkami w urzadzeniu

...

genesis 3 kosztuje majatek.. to zostaje chyba tylko v-amp 2 a lbo POD 2.0 w lipcowej cenie..
[addsig]

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » poniedziałek 07 cze 2004, 16:43

...Sugerujesz Pan Mr Hofander ze jedyna sluszna idea modelingu to POD..

Przerabiałem wszystko i POD jest the beściak, z tym, że ja akurat szukałem dobrych symulacji piecyków do nagrywania w domu, bo własnego brzmienia szukam z gitarą i wzmacniaczem i mam takowe, natomiast POD pozwala mi wypróbować inne opcje. Aktualnie używam POD XT i uważam, że jest co najmniej zajebisty. Nie twierdzę, że brzmi lepiej niż mój Marshall, ale na tyle wiernie, że mi styka. Miałem w ręku urządzenia następujących firm: Korg, Zoom, Boss, DigiTech, Vox, Behrin-kupa-rger i mam swoje zdanie, którego nie narzucam. NP. DigiTech dodaje świetny software Cakewalk'a i wypasioną obsługę przez USB, tego POD nie ma, Vox ma genialne symolacje....Vox'a, Boss ma świetne pogłosy i chorusy, ale żaden nie ma takich piecyków jak POD, a ja jestem gitarzystą i to mnie kręci. Poza tym to Line 6 wymyślił modeling i wyobraźcie sobie, że NIKT nie chciał od nich kupić pomysłu!! Pokazali "fasolę" w pokoju hotelowym w Anaheim paru właścicielom sklepów w USA i poszło....280.000 sztuk mówi za siebie, no, oczywiście większość kupili głusi amerykanie, którzy jak nagrywać gitary powini nauczyć się od nas.

Pozdrawiam gitarowo:

keep rock'n, stay heavy i "tekst to tylko zbędny przerywnik między solówkami".

Hoffi

Awatar użytkownika
pawello
Kontakt:

Post autor: pawello » poniedziałek 07 cze 2004, 16:53

Ja tez jestem gitarzysta.. Dzieki za info Mr Hoffander.. tylko powiedz Pan jeszcze GDZIE bedzie ta promocja na PODa 2.0.. czyzby Lauda Audio ? A moze jakis dotychczasowy wlasciciel v-ampa bedzie chcial zamienic go na PODa to ja odkupie v-ampa..

[addsig]

Awatar użytkownika
mytnik

Post autor: mytnik » poniedziałek 07 cze 2004, 16:58

czy xt nie różni się od 2.0 tylko tym, że w xt są możliwości edycyjne sprzętowo komputerowego edytora 2.0?
drummer

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » poniedziałek 07 cze 2004, 17:05

...czy xt nie różni się od 2.0 tylko tym, że w xt są możliwości edycyjne sprzętowo komputerowego edytora 2.0?...

XT to kompletnie inne urządzenie, oparte na flash'u, 2.0 ma wypalony eprom i jest "zamknięty". Na XT pojawiaja się nowe wersje softu, nowe brzmienia i efekty, które mozna zgrać z netu. Że nie wspomnę o USB i implementacji Guitar Porta, który jest świetna jazdą. No i naturalnie na XT mozna wgrać brzmienia z 2.0, a na 2.0 nic już nie wgrasz.

H

Awatar użytkownika
Hofander

Post autor: Hofander » poniedziałek 07 cze 2004, 17:09

...Ja tez jestem gitarzysta.. Dzieki za info Mr Hoffander.. tylko powiedz Pan jeszcze GDZIE bedzie ta promocja na PODa 2.0.. czyzby Lauda Audio ? A moze jakis dotychczasowy wlasciciel v-ampa bedzie chcial zamienic go na PODa to ja odkupie v-ampa..

Uparciuszek z Ciebie z tym V-ampem. Ja na Twoim miejscu poczekałbym, aż cena spadnie i albo kupił nówkę POD'a, albo używkę, która musi potanieć również, co nie? Swoją drogą sądzę, że przy tej cenie niejeden będzie chciał się przesiąść na POD'a z V-Ampa, więc i ta opcja nie powinna sprawić Ci problemu.

Hofi

ODPOWIEDZ