Odsłuch alternatywny - kolumny audiofilskie

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
MB
Re: Odsłuch alternatywny - kolumny audiofilskie

Post autor: MB » sobota 29 maja 2004, 09:42

Ładne ...

No właśnie. Niestety TYLKO ładne.

DogHead

Post autor: DogHead » sobota 29 maja 2004, 10:16

Dlatego nazywaja sie zesraw.

Awatar użytkownika
Sroka

Post autor: Sroka » sobota 29 maja 2004, 12:22

...Ładne ...

No właśnie. Niestety TYLKO ładne....

MB czy słyszałeś jak grają te kolumny?

Sroka
Nie jestem muzykiem, ale jestem na forum, bo lubię zadawać pytania!!!

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 29 maja 2004, 14:16

Mam jak najgorsze zdanie o firmie BOSE, która zamiast prowadzić rzetelny R&D ładuje fortunę w promocję swoich dziadowskich produktów zrobionych jak najtańszym kosztem. Wszelkie zestawy BOSE, z jakimi miałem kontakt brzmiały jak podłe multimedialne bzyczki.

Zresztą nie musisz mi wierzyć, poczytaj bez cenzury co piszą o nich ludzie:

http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&q=BOSE&meta=group%3Drec.audio.pro

Awatar użytkownika
Sempoo

Post autor: Sempoo » sobota 29 maja 2004, 15:53

Mała taka dygresyjka: jak bardzo nieliniowe są Altusy 110? Napiszcie swoje spostrzeżenia dot. brzmienia tych zestawów i może jakieś linki do np. wykresów charakterystyki przenoszenia?
ESI Juli@ + KRK RP8 gen2

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 29 maja 2004, 16:04

...Mam jak najgorsze zdanie o firmie BOSE, która zamiast prowadzić rzetelny R&D ładuje fortunę w promocję swoich dziadowskich produktów zrobionych jak najtańszym kosztem. Wszelkie zestawy BOSE, z jakimi miałem kontakt brzmiały jak podłe multimedialne bzyczki.

Zresztą nie musisz mi wierzyć, poczytaj bez cenzury co piszą o nich ludzie:

http://groups.google.pl/groups?hl=pl&lr=&ie=UTF-8&q=BOSE&meta=group

%3Drec.audio.pro...

I oczywiscie ja nie wierze .... BOSE , moze nie nadaje sie do studia , ale to co ty wypisujesz kolego to sa kompletne B Z D U R Y !!! mam cały system BOSE w samochodzie 12 głosnikow , i chciałbym aby twoj system tak grał, moj przyjaciel ma Kino domowe BOSE ... chciałbym aby moje miało taki dołł. MB, jestes typem człowieka ktory ma najwyrazniej problem , czytajac to co ty wypisujesz praktycznie nie natrafiłem na nic CO BY CI SIE PODOBAŁO ?wieczny Malkontent ... Mysle ze tak jak z "BETONEM"" opierasz sie na opinjach cudzych,przeczytanych ,lub zasłyszanych , podajac tutaj link do jakiegos smiesznego forum.. w ktorym kolesie wypisuja swoje doswiadczenia tylko sie osmieszasz. CZłowieku .... poszukaj forum ludzi zadowolonych ... Firma BOSE , jak juz wspomniałem nie robi monitorow Studyjnych , przynajmniej ja takowych nie widziałem , ale robi swietna systemy samochodowe i miniaturowe systemy nagłasniajace , ktore jak na swoje gabaryty graja dosc powaznie , Oczywiscie Tobie nie musza sie podobac.....

TAk na Marginesie, .... na czym ty słuchsz ? .. bardzo mnie zainteresowało .......

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 29 maja 2004, 16:07

...Mała taka dygresyjka: jak bardzo nieliniowe są Altusy 110? Napiszcie swoje spostrzeżenia dot. brzmienia tych zestawów i może jakieś linki do np. wykresów charakterystyki przenoszenia? ...

Miałem kiedys ALTUSY 140 ... wielkie kolumny ciezkie jak diabli . ale grały przyzwoiicie, tzn, wtedy a było to około 15 lat temu tak mi sie wydawało .... nie wiem jak bym teraz je odbierał.

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 29 maja 2004, 16:40

TAk na Marginesie, .... na czym ty słuchsz ? .. bardzo mnie zainteresowało ..........

Zestawy BOSE grają koszmarnie, potwornie zniekształcając dźwięk. Jeśli tego nie słyszysz, to pędź do laryngologa, a nie zajmuj się realizacją dźwięku. Nie twoja sprawa, na czym ja słucham, i nie będę się chwalić.

Awatar użytkownika
Master

Post autor: Master » sobota 29 maja 2004, 17:10

...TAk na Marginesie, .... na czym ty słuchsz ? .. bardzo mnie zainteresowało ..........

Zestawy BOSE grają koszmarnie, potwornie zniekształcając dźwięk. Jeśli tego nie słyszysz, to pędź do laryngologa, a nie zajmuj się realizacją dźwięku. Nie twoja sprawa, na czym ja słucham, i nie będę się chwalić....

Nie nie słysze .....Stary rozwalasz mnie ..dobrze nie chwal sie lecz mysle ze z twoim słuchem jest cos nie tak :) skoro NIC według Ciebie nie gra dobrze . tak tylko napomkne ..... BOSE to sytsemy ktore sa montowane w najwyzszych modelach Mercedesa i Audi i masz racje tam sa głusi i niewidomi nie wiedza co montuja..... Napisze do nich Maila, aby sie z toba skontaktowali to im powiesz w sekrecie na czym maja słuchac

Awatar użytkownika
MB

Post autor: MB » sobota 29 maja 2004, 17:21

BOSE to sytsemy ktore sa montowane w najwyzszych modelach Mercedesa i Audi

Nie opowiadaj bzdur. Widziałem systemy montowane fabrycznie w Mercedesach i nie ma to nic wspólnego z Bose. Kupiłeś gówno, więc musisz sobie reperować samopoczucie, to zrozumiałe, ale wciskaj innym ciemnoty.

ODPOWIEDZ