Dziwne zachowanie komputera...

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
Damianin
Re: Dziwne zachowanie komputera...

Post autor: Damianin » środa 12 maja 2004, 19:15

reinstal co tydzien to tak dla higieny

I zabicia wolnego czasu? Ciekawe co ile czasu bedziesz przeinstalowywal za rok... Zgadnę - rzadziej

Awatar użytkownika
Damianin

Post autor: Damianin » środa 12 maja 2004, 19:30

Odnośnie postu Pana Pietrzykowskiego - czytam sobie i czytam dane techniczne doskonałych maszyn podanych w w/w linku i nagle wyczytuję:

"Pamięć RAM: Kingstone 512 DDR, PC 333 sparowane"

Zastanawia mnie tylko nazwa "Kingstone". Czy to jakaś tańsza odmiana pamięci "Kingston"? A może jak to niemcy mawiają E-Klasa, czyli cosik lepszego? Może się czepiam, ale wydaje mi się, że tego typu hmm... pomyłki (?) na oficjalnej stronie są troszkę rażące w przypadku profesjonalnego podejścia do klienta.

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 12 maja 2004, 19:58

... reinstal co tydzien to tak dla higieny

I zabicia wolnego czasu? Ciekawe co ile czasu bedziesz przeinstalowywal za rok... Zgadnę - rzadziej ...

z zegarkiem w reku - lacznie ze wszystkimi restartami reinstalka za pomoca ghosta nigdy nie trwala dluzej niz 10 minut.

Co tydzien to rzeczywiscie moze przesada - wynika to ostatno glownie z tego ze usilnie szukam czegos wartosciowego w darmowkach. A wtedy komp zasmieca sie baaaaaardzo szybko

Poza tym mam jeszcze jeden cel reinstalacji - jestem z natury balaganiarzem, a takie czeste reinstale zmuszaja mnie do trzymania porzadku na dyskach, notowania wszystkich zmian jakie zrobilem w konfigach i presetach (bo inaczej znikna po reinstalu) itd. itd. No i w efekcie wiem w 100% co i jak zmienialem na kompie, a w razie potrzeby np. zmiany na XP (NIGDY!!!) - z lista w reku krok po kroku dojde dokladnie to tego punktu co mam teraz.

No ale to juz bardziej "fizolificzne" rozwazania

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Awatar użytkownika
szkudlik

Post autor: szkudlik » środa 12 maja 2004, 20:07

pomyłki (?) na oficjalnej stronie są troszkę rażące w przypadku profesjonalnego podejścia do klienta....

poza tym nie ma najwazniejszego - CENY...

chyab ze prezoczylem, wtedy sory

[addsig]
Ilu realizatorów potrzeba żeby wkręcić żarówkę?

Czterech, jeden wkręca a trzech mówi że by to zrobiło lepiej

Filip_Pietrzykowski

Post autor: Filip_Pietrzykowski » środa 12 maja 2004, 23:08

...Odnośnie postu Pana Pietrzykowskiego - czytam sobie i czytam dane techniczne doskonałych maszyn podanych w w/w linku i nagle wyczytuję:

"Pamięć RAM: Kingstone 512 DDR, PC 333 sparowane"

Zastanawia mnie tylko nazwa "Kingstone". Czy to jakaś tańsza odmiana pamięci "Kingston"? A może jak to niemcy mawiają E-Klasa, czyli cosik lepszego? Może się czepiam, ale wydaje mi się, że tego typu hmm... pomyłki (?) na oficjalnej stronie są troszkę rażące w przypadku profesjonalnego podejścia do klienta....

Oczywiście jest to tzw. "literówka". Dziękuję za uwagi i chętnie wysłucham następnych.

pozdrawiam

Redakcja

Post autor: Redakcja » czwartek 13 maja 2004, 07:51

...jeżeli takową uwagę zgłosi, któraś z osób kompetentnych - redakcja, moderator, etc - natychmiast się podporządkuje...

Rzeczywiście, należy się kilka wyjaśnień.

Głównym celem powstania i prowadzenia naszego Forum jest szybka wymiana informacji i doświadczeń. Jest rzeczą oczywistą, że nie można przy tym rozgraniczać jego użytkowników na "komercyjnych" i pozostałych. Więcej, zawsze zachęcamy producentów i dystrybutorów do udziału w dyskusjach związanych z zakresem ich działalności. Pozwala to w prosty i szybki sposób, niejako "u źródła", zasięgnąć porady lub pomocy, rozwiać wątpliwości. Korzyści płynących z takiej współpracy nie sposób przecenić. Siłą rzeczy, ciężko jest się przy tym nie odwoływać do zakresu działalności lub oferty firmy. Nie widzimy w tym nic złego o ile cała sprawa nie wykracza poza ogólnie przyjęte zwyczaje. Jak dotąd nie mieliśmy takich przypadków. Aktualny temat również do takich nie należy.
[addsig]
Wojciech Chabinka - sekretarz redakcji EiS

ODPOWIEDZ