Odgłosy natury

Wszelkie inne pytania związane z tematyką poruszaną w naszym magazynie
Awatar użytkownika
CD-RW
Re: Odgłosy natury

Post autor: CD-RW » wtorek 18 maja 2004, 10:20

Jestem pod ogromnym wrażeniem lektury wywaidu z szefem studia eksperymentalnego polskiego radia z bodajże kwietniowej EiS. Do końca życia (lub do czasu kiedy dostanę Alzhaimera) zapamiętam akapit o balkonowym ujęciu dwoma Neuman'ami dźwięku wysadzania garażu, (z pięknymi odbiciami od innych budynków) które wspomniany szef może wykorzysta kiedyś np. jako wrbel.

Piękne

C.

Awatar użytkownika
force

Post autor: force » wtorek 18 maja 2004, 12:06

A wy myślicie, że po co ja kupiłem interfejs na usb nie potrzebujący zasilania z sieci? ...no wlaśnie dlatego by móc wyjść gdzieś i "pokraść" trochę natury, przemysłu i innych "audiofilskich" sytuacji, po czym siąść w fotelu i wsłuchiwać się. Rozmarzyłem się, jeszcze nie mam laptopa (ale co za problem pożyczyć). Mam też mikrofony RevoX o małej impedancji, które dostałem ze szpulowym magnetofonem SONY, nagrałem kilka rzeczy w stereo na taśme... ...jak na 30 letni sprzęt poraziła mnie detaliczność odwzorowania i czułość tych mikrofonów. Oczywiście do interfejsu planuję kupić jakieś pojemnościówki.

pozdrwaiam
SONY VAIO, MOTU Traveler, Presonus Digimax FS, ADAM A7

pacinyo

Post autor: pacinyo » wtorek 18 maja 2004, 22:20

...Jestem pod ogromnym wrażeniem lektury wywaidu z szefem studia eksperymentalnego polskiego radia z bodajże kwietniowej EiS. Do końca życia (lub do czasu kiedy dostanę Alzhaimera) zapamiętam akapit o balkonowym ujęciu dwoma Neuman'ami dźwięku wysadzania garażu, (z pięknymi odbiciami od innych budynków) które wspomniany szef może wykorzysta kiedyś np. jako wrbel.

Piękne

C....

Dokladnie, rowniez mnie to zainspirowalo. To jest niesamowite, ja bym myslal nad czyms takim 5 lat i bym nie wymyslil. Ogromny szacunek dla tego pana... mysle ze muzyka powinna isc w kierunku eksperymentow.

ODPOWIEDZ